Witam
jakie aplikacje macie zainstalowane ?
Skąd pobrać aplikacje pod "naszą" komórkę ?:)
no i ostatnie pytanie jak sprawić , żeby antywirus działał w tle ? oarz jak sprawdzić jakie aplikacje działają w tle ?
Pozdrawiam
Sieć GSM: Era
FW: 110.07.127 Pomógł: 7 razy Wiek: 29 Dołączył: 04 Lut 2008 Posty: 237 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-02-14, 22:28
Ja mam zainstalowane:
SmatMovie - do oglądania DivXów
TaskMan - do sprawdzania ile RAMu jest wolnego, które appsy się nie zamknęły (można je tu ręcznie zamknąć)
CpuMon - monitor pracy procesora
Y-Browser - przeglądarka dysków naszego smartfona, folderów oraz w nich zawartych plików. Znacznie lepsza i bardziej "dogłębna" od standardowej
Restart - do restartowania telefonu
PhoneGuard - ochrona telefonu. Jeżeli ktoś go skubnie, włoży swoją kartę, program poprosi go o kod dostępu do telefonu. Mało tego bez wiedzy tego użytkownika wyśle na wcześniej zdefiniowany przez nas numer komórki informację o karcie z numerem telefonu, która została właśnie włożona bezprawnie do naszej komóreczki
Screenshot - do robienia zrzutów ekranu
CameraFX - fajny programik do naszego pseudo-aparaciku z wieloma fajnymi funkcjami. Ma wielkie możliwości
EraGG - chyba nie muszę pisać.
Co do ściągania - albo szukasz na google.pl, a jak nie to na ipmarcie jest wszystko na symbiana (prawie 5000 appsów).
Jeżeli chodzi o programy antywirusowe - po co Ci to. Zżera tylko sporo RAMu i żadnego pożytku. Nie używam i nie polecam. Zbędne !!!
Jeżeli będzie potrzeba jakiegoś programu pisać na forum wrzucę, albo podam link gdzie to jest.
Sieć GSM: Orange
FW: *#0000# Pomogła: 8 razy Wiek: 27 Dołączyła: 26 Lut 2008 Posty: 484 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-02-26, 17:40
murderotic napisał/a:
Ja mam zainstalowane:
SmatMovie - do oglądania DivXów
TaskMan - do sprawdzania ile RAMu jest wolnego, które appsy się nie zamknęły (można je tu ręcznie zamknąć)
CpuMon - monitor pracy procesora
Y-Browser - przeglądarka dysków naszego smartfona, folderów oraz w nich zawartych plików. Znacznie lepsza i bardziej "dogłębna" od standardowej
Restart - do restartowania telefonu
PhoneGuard - ochrona telefonu. Jeżeli ktoś go skubnie, włoży swoją kartę, program poprosi go o kod dostępu do telefonu. Mało tego bez wiedzy tego użytkownika wyśle na wcześniej zdefiniowany przez nas numer komórki informację o karcie z numerem telefonu, która została właśnie włożona bezprawnie do naszej komóreczki
Screenshot - do robienia zrzutów ekranu
CameraFX - fajny programik do naszego pseudo-aparaciku z wieloma fajnymi funkcjami. Ma wielkie możliwości
EraGG - chyba nie muszę pisać.
Co do ściągania - albo szukasz na google.pl, a jak nie to na ipmarcie jest wszystko na symbiana (prawie 5000 appsów).
Jeżeli chodzi o programy antywirusowe - po co Ci to. Zżera tylko sporo RAMu i żadnego pożytku. Nie używam i nie polecam. Zbędne !!!
Jeżeli będzie potrzeba jakiegoś programu pisać na forum wrzucę, albo podam link gdzie to jest.
OMG!
Chyba do końca jednak nie wiedziałam na czym polega symbian (i zapewne się nie dowiem, aż wezmę mój telefon do łapy). Ale "monitor pracy monitora" "przeglądarka dysków"? Jezu! normalnie to jak komputer! Hihi....będzie wesoło :D
FW: 110.07.127 Pomógł: 7 razy Wiek: 29 Dołączył: 04 Lut 2008 Posty: 237 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-02-26, 20:45
No niestety Lia. Teraz będziesz miała pod ręką smartfona. To jest to samo co komputer tylko mieści się w kieszeni. Jak znajdę wolną chwilę (ale nie obiecuję) to zrobię Wam porządne szkolenie z Symbiana. Nowe doznania nowe możliwości, zapomnijcie o zwykłych telefonach...............na zawsze
Sieć GSM: Era Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Lut 2008 Posty: 70 Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2008-02-29, 10:33
murderotic napisał/a:
Super rada :) Niestety tak się składa, że pracowałem na serwisie nokii przez 8 miesięcy i widziałem niezłe rachunki za połącznia, smsy i mmsy. Spotkałem się również z całkowitą utratą danych z telefonu. A to wszystko przez wirusy...
A ja nie zamierzam czekać, aż będą konkretne wirusy na s60v3, które zaatakują telefon przez wifi czy bt.
Osobiście korzystam z F-Secure, program aktualizuje się raz dziennie, dzięki temu mamy pewność, że szybko zostaną pozyskane nowe informacje o wirusach. Ten antywirus działa ładnie w tle i nie spowalnia pracy telefonu.
Aby go pobrać wchodzimy w: menu > pobierz > security > F-Secure
Dostajemy 1 miesiąc za free, a później płacimy 36zł na 3 miesiące. Nie jest to wiele w stosunku ze stratami jakie może przynieść utrata danych z telefonu.
_________________ Pozdrawiam newwalk :)
Nokia 3210, Motorola V50, Ericsson T65, Panasonic GD93, Nokia 6610i, Nokia 7650, Nokia 3510, Nokia 6230, Motorola V3, Nokia 6600, Nokia 6310i, BlackBerry 7290, Sony Ericsson K800i, Nokia E51
Wysłany: 2008-02-29, 16:19
Cóż jak ktoś ma pojęcie o symbianie takie jak świnia o pisaniu wierszy to się nie dziwię. Trzeba wiedzieć co się wgrywa do telefonu i nie chodzić z włączonym BT. Mnie się jeszcze wirus nie zdarzył i osoby która go miała na swojej słuchawce też nie znam.
Wysłany: 2008-02-29, 18:13
Korzystając ze:
- słuchawki BT,
- odbiornika GPS na BT,
- czy prowadząc prezentacje na laptopie za pomocą WiPresentera przez BT
nie sposób nie mieć wyłączonego BT w miejscach, gdzie przebywa sporo osób ze smartfonami na symbianie.
A wirusa możesz dostać nawet MMSem...
Chyba że sugerujesz nie korzystać z BT, WiFi i usunąć konfigurację do GPRS?
Nokia 3210, Motorola V50, Ericsson T65, Panasonic GD93, Nokia 6610i, Nokia 7650, Nokia 3510, Nokia 6230, Motorola V3, Nokia 6600, Nokia 6310i, BlackBerry 7290, Sony Ericsson K800i, Nokia E51
Wysłany: 2008-02-29, 19:52
Teoretycznie masz rację, ale powtarzam nie spotkałem się z czymś takim. Jeżeli chodzi o słuchawkę BT - nie używam, bo to dla mnie wieśniactwo (bez urazy dla tych co używają). Na Tom Tomie 6.02 jeżdżę już rok i jeszcze wira via BT nie złapałem. Co do prezentacji - fakt można złapać, ale wtedy wiesz kto jest winowajcą. Tak na marginesie - kto prowadzi prezentację przez komórkę, sorki, ale to dla mnie śmieszne. Co do MMSów - jak nie wiesz od kogo dostałeś nie przyjmujesz - proste.
Dalej więc uważam, że antywir to aplikacja zbędna. Fakt na 9.2 nie muli tak strasznie i nie spowalnia, ale to zasługa ARM11 369MHz oraz dużej pamięci RAM. W E61 antywir zamulał okrutnie, a o wolniejszych telefonach typu E50 nawet nie wspomnę.
Wysłany: 2008-02-29, 20:37
Czy słuchawka BT jest wieśniactwem czy nie jest to kwestia gustu, ale jest to jeden z najwygodniejszych sposobów (zgodnych z przepisami ruchu drogowego) prowadzenia rozmowy w aucie.
A prowadzenie prezentacji (zmienianie slajdów na laptopie podpiętym do rzutnika) jest bardzo wygodne bo nie trzeba co chwile podchodzić do stolika tylko po to, żeby "pacnąć" spację.
A co z tego, że wiesz kto jest winowajcą? (pomijając fakt, że tak naprawdę nie wiesz :) ) Nikt Ci utraconych danych nie przywróci nawet jak go poprosisz czy postraszysz... Jak już pisałem, pracowałem w autoryzowanym serwisie Nokia Care i tego typu problemy były codziennością. Naprawdę.
A teraz gdy już nie pracuję w Nokii, a posiadam E51 to postanowiłem przeznaczać 12zł miesięcznie (2 piwka), i mieć "pewność" (której mieć nie mogę), że jestem zabezpieczony przed niemiłymi niespodziankami.
Ale jakbym złapał wirusa, który skasuje wszystkie kontakty, notatki, umówione spotkania itd... to będę miał tylko świadomość, że broniłem się przed tym dziadem wstrętnym :)
A wracając do tematu ja mam:
WiPresenter - Prowadzenie prezentacji w PowerPoincie przez BT
WorldMate - Aktualna pogoda, kurs walut i zegary w kilku miastach
F-Secure - Antywirus
Wayfinder 7 - Nawigacja
Fring - skype, google talk itp. rozmowy przez wifi czy gprs/edge/umts/hsdpa
FW: *#0000# Pomogła: 8 razy Wiek: 27 Dołączyła: 26 Lut 2008 Posty: 484 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-03-01, 10:50
murderotic napisał/a:
Jeżeli chodzi o słuchawkę BT - nie używam, bo to dla mnie wieśniactwo (bez urazy dla tych co używają).
O! dobry temat, można oddzielny post na niego załozyć :D
Rozumiem używanie słuchawki bt podczas dłuższej jazdy autem - sama tak robię. Ale latanie ze słuchawką do warzywniaka, czy po wyjściu z domu na trasę do pracy o długości 4 km, to "letka" przesada. Nie dajmy się zwariować. Wychodzi taki Wiesio z bloku i zakłada słuchawkę. A kto do niego niby tak będzie wydzwaniał od razu? Kumpel z winkla umówić się na prytkę? Taaaaaa.... Co innego jak ktoś jest np....asystentem naczelnej super pisma o modzie (patrz: film "Devil wears Prada") :D:D
Ot, taki mój mądry post :)
tripman
Wysłany: 2008-03-04, 17:26
Od razu przepraszam że wypowiedź nie na temat ale może warto?
Czy walka z wiatrakami?
lia napisał/a:
murderotic napisał/a:
Jeżeli chodzi o słuchawkę BT - nie używam, bo to dla mnie wieśniactwo (bez urazy dla tych co używają).
O! dobry temat, można oddzielny post na niego załozyć :D
Rozumiem używanie słuchawki bt podczas dłuższej jazdy autem - sama tak robię. Ale latanie ze słuchawką do warzywniaka, czy po wyjściu z domu na trasę do pracy o długości 4 km, to "letka" przesada. Nie dajmy się zwariować.
Koleżanko przemawia przez Ciebie chyba brak tolerancji... Może jestem w błędzie?
Ja mieszkam w kraju w którym ludzie nie dziwią się, że kobiety idą w dresach na zakupy (tak wyobraźcie sobie że również bez makijazu!), ludzie ubierają to na co mają ochotę, jeżdża takimi samochodami na jakich ich stać (zazwyczaj nowe, kupione na kredyt), jeżdżac rowerem czy na rolkach ubierają się super profesjonalnie (no mamy przecież zime).
I NIKOGO TO NIE DZIWI!
Dlaczego?
Bo ludzie w tym kraju szanują siebie nawzajem i cechują się dużą tolerancją, albo poprostu nie nosi nimi ZAZDROŚĆ
lia napisał/a:
Wychodzi taki Wiesio z bloku i zakłada słuchawkę. A kto do niego niby tak będzie wydzwaniał od razu?
A może jednak czeka na telefon?
Ja widzę często ludzi z IPodami, a nie z mp3 NONAME<--- też mam to nazwać szpanerstwem?
Wyobraź sobie że "dziadkowie" starzy wiekiem kierowcy autobusów również noszą tzw słuchawki BT. Oczywiście dla bezpieczeństwa no i wygody... Zwłaszcza wygody!
To dlaczego jeżeli my Polacy zaczynamy sobie robić życie wygodniejszym, to inni uważają to za np: "wieś".
lia napisał/a:
Co innego jak ktoś jest np....asystentem naczelnej super pisma o modzie (patrz: film "Devil wears Prada") :D:D
Ot, taki mój mądry post :)
Widziałem ten film... Ta kobieta nosiła to również dla wygody aby mieć ręce wolne. No nie?
Każdy ma swoje zdanie ja również, tylko je wyraziłem. Jeżeli kogoś uraziłem przepraszam.
(Potrafie się przyznać do błędu).
Ps. Nie noszę dresów bo nie lubie, no chyba że w trakcie biegania.
Wysłany: 2008-03-04, 18:39
tripman napisał/a:
Od razu przepraszam że wypowiedź nie na temat ale może warto?
Czy walka z wiatrakami?
Zawsze można porozmawiać, czemu nie?
tripman napisał/a:
Koleżanko przemawia przez Ciebie chyba brak tolerancji... Może jestem w błędzie?
Brak tolerancji? Tolerancji do noszenia słuchawek bt? Nie przesadzaj. Jak ktoś chce, to niech sobie nosi, tyle że ja mówię o przypadku skrajnego szpanu - nie będę podawać konkretnych przykładów z imienia i nazwiska, bo nie jest to w tej chwili najważniejsze, ale wierz mi, nie są to żadni zapracowani businessman'i, którzy potrzebują wolnych rąk.
tripman napisał/a:
Ja mieszkam w kraju w którym ludzie nie dziwią się, że kobiety idą w dresach na zakupy (tak wyobraźcie sobie że również bez makijazu!), ludzie ubierają to na co mają ochotę, jeżdża takimi samochodami na jakich ich stać (zazwyczaj nowe, kupione na kredyt), jeżdżac rowerem czy na rolkach ubierają się super profesjonalnie (no mamy przecież zime).
Proponuję nie sądzić wszystkich jednakową miarą. Jak ktoś ma pieniądze, to kupuje samochód z salonu i sobie potem spłaca kredyt, jak ktoś ma mniej, to sobie takowy sprowadza na przykład. Kobiety bez makijażu? No i co? Ja też czasem wyskakuję do sklepu bez makijażu i nie uważam tego za żadne faux pas.
A co rozumiesz przez nieprofesjonalne ubranie się na rower lub rolki? Ubranie w niefirmowe ciuchy? Przepraszam, jeśli ktoś chce uprawiać sport, to nie są mu potrzebne firmowe ubrania. Oczywiście można je sobie kupić, jeśli się chce.
tripman napisał/a:
I NIKOGO TO NIE DZIWI! Dlaczego?
Bo ludzie w tym kraju szanują siebie nawzajem i cechują się dużą tolerancją, albo poprostu nie nosi nimi ZAZDROŚĆ
A co to za kraj?
tripman napisał/a:
Ja widzę często ludzi z IPodami, a nie z mp3 NONAME<--- też mam to nazwać szpanerstwem?
Każdy ma to, na co go stać. Generalnie nie rusza mnie jak ktoś wyjmuje iPoda, czy jakiś inny bajerancki gadżet. Stać go było, potrzebne mu to było, ok. Miej sobie i używaj bezawaryjnie. Twoja sprawa. Szpanowanie jest również kwestią charakteru - jak ktoś sobie wyjechał z kraju, popracował na zmywaku, a potem po 2 miesiącach przyjedzie w markowych ciuchach kupionych na wyprzedaży 'sale 90%' i wyskakuje z tekstami w stylu: 'jak to sie u was w Polsce mówi' i stara się mówić obcym akcentem, to wybacz, ale mi się po prostu śmiać chce i raczej przemawia przeze mnie żal tej osoby do niż brak tolerancji.
tripman napisał/a:
Wyobraź sobie że "dziadkowie" starzy wiekiem kierowcy autobusów również noszą tzw słuchawki BT. Oczywiście dla bezpieczeństwa no i wygody... Zwłaszcza wygody!
To dlaczego jeżeli my Polacy zaczynamy sobie robić życie wygodniejszym, to inni uważają to za np: "wieś".
Zacznijmy od tego, że nie uważam noszenia słuchawki bt jako WIEŚ. Jak wspomniałam, sama ją używam, jak jadę dłużej samochodem. I oczywiście - zgadzam się z tobą, że jest to wygoda (chociaż czasem gniecie w ucho), ale jak we wszystkim, trzeba mieć umiar. Rozumiem, że gdy pracujesz jako kurier, kierowca etc. to sobie nosisz słuchawkę, bo - jak wspomniałeś, jest to wygodne i dla bezpieczeństwa. Ale przepraszam bardzo, jak baba jedna z drugą rozpłaszczają tyłki w biurze i jedynym ich zajęciem jest wypicie kawy i przejrzenie "pudelka" to wytłumacz mi, po co im słuchawka bt w uchu? (a widziałam takie przypadki)
tripman napisał/a:
Każdy ma swoje zdanie ja również, tylko je wyraziłem. Jeżeli kogoś uraziłem przepraszam.
(Potrafie się przyznać do błędu).
Ps. Nie noszę dresów bo nie lubie, no chyba że w trakcie biegania.
Jeśli o mnie chodzi, to mnie nie uraziłeś, również wyrażam swoje zdanie i chętnie dyskutuję na różne tematy. Także nie ma problemu.
Również noszę dresy - do biegania i ćwiczeń.
Kurde nie mogę zainstalować eragg w e51 pobieram aplikacje i po pobraniu pojawia mi sie komunikat : aplikacja nie może zostać zainstalowana. Why tak jest?
[ Dodano: 2008-03-05, 09:34 ]
Ok już se poradziłem dla wszystkich mających podobny problem, polecam ściągnięcie gg ze strony:
http://wronek.wikidot.com/egg-hgg
i zainstalowanie aplikacji przez Nokia PC Suite. Pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.