Sieć GSM: Era
FW: 200.34.36 Pomógł: 4 razy Wiek: 22 Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 384 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2008-06-11, 18:18
mexxmen30 napisał/a:
No i dlatego przydał by sie taki sofcik jak w samsungu X820 ten tel wchodzi w kazdy bez zadnych potwierdzen jedna wada ze trzeba pobrac dana zecz zeby a i to ze nie da sie wejsc w smsy i kontakty
to musi być konkretny soft, oby więcej takich na Symbiana :)
_________________ nokia 5110 -> sony cmd-J6 -> siemens S55 -> nokia 6230i -> nokia E51 -> next nokia mayby E71
Sieć GSM: Era Pomógł: 4 razy Dołączył: 31 Maj 2008 Posty: 221 Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-06-12, 04:21
mexxmen30 napisał/a:
Oj jacy wszyscy pozadni a kazdy z was ma nielegalne programy w telefonie jakies patche łamiace systemy NOKI i co to nie jest przestepstwo,
a mnie tylko interesuje czy juz ktos cos takiego wymyslił bo ja naprzykład robiłem se jaja z kumpli jak mieli właczony bluetooth to im wysyłałem filmiki albo fotki smieszne nigdy nie ciagłem od nich sms-ów czy innej korespondencji
Nie, to nie jest przestępstwo. W każdym razie nie przestępstwo z definicji. Poza tym nie, nie każdy. Że Ty masz, to nie znaczy, że każdy ma.
To fajnie, że nigdy od nich nie "ciągłeś", niezależnie od tego co miałeś na myśli. Nie wiem, czy to rozumiesz, ale są to dwie diametralnie różniące się od siebie rzeczy...
FW: 220.34.37 Pomógł: 56 razy Wiek: 23 Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1000 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-06-12, 07:33
Niekumaty, nie bede sie z toba klucil, poszukaj na necie, poczytaj a dowiesz sie ze jak pisalem. Kazdy nieautoryzowany dostep do danych jest przestepstwem.
Nawet jak komus zmienisz haslo do poczty to juz mozesz miec klopoty. Polskie prawo jeszcze w pelni nie ma usystematyzowanej sprawy odnosnie spraw z "cyber przestepstwem", dlatego sa podzielone zdania. Nie slychac w mediach o skazanych, bo poprostu ludzie tego nie zglaszaja i czesto jednak pozostaja anonimowi :D.
Dlatego najwiekszym absurdem o jakim slyszalem to, jezeli ktos nie zabezpieczyl sieci i wykryje ze korzystasz z jego neta to moze cie oskarzyc.
Z drugiej strony ty mozesz tez go oskarzyc o to ze zrobil celowo "hotspota"(pisze w cudzyslowie bo to nie dziala jak typowy hotspot) i nasluchuje hasel do np twojej poczty.
Obie strony konfliktu maja racje tylko kto wieksza ?
W ktoryms numerze chipa czytalem ze nawet byl pomysl aby karac wszsytkich wlascicieli niezabezpieczonych sieci wifi, ale podejrzewam ze umarlo to smiercia naturalna.
_________________ Twój post został usunięty, temat przeniesony do kosza koniecznie przeczytaj ten temat
Przed dodaniem tematu użyj opcji szukaj!.
Przeczytaj regulamin.
Philips Savy->Siemens C35->N3310->N3330->N7650->N7250i->N6230 i N6310i->N6280 i N9210i->N93->E51
Sieć GSM: Era Pomógł: 4 razy Dołączył: 31 Maj 2008 Posty: 221 Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-06-12, 08:34
endriu, źle mnie zrozumiałeś Ja się z tym co pisałeś zgadzam w 100%, mi chodziło o to, że piractwo (czyli nielegalne kopiowanie utworów, filmów, softu) to NIE przestepstwo, tylko bodajże wykroczenie.
Różne formy hackingu i pseudohackingu, które nawet może nie robią nikomu krzywdy, ale zwyczajnie utrudniają ludziom życie są u mnie skreślone, tak samo jak goście, którzy się w to bawią. Szperanie w cudzych plikach, danych, zmiana haseł, podkradanie danych, czytanie maili, SMS-ów, to po prostu jawne sk****syństwo i tyle.
FW: 200.34.36 Pomógł: 4 razy Wiek: 22 Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 384 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2008-06-12, 12:12
endriu napisał/a:
Dlatego najwiekszym absurdem o jakim slyszalem to, jezeli ktos nie zabezpieczyl sieci i wykryje ze korzystasz z jego neta to moze cie oskarzyc.
chciałem właśnie napisać dokładnie to samo, dla przykładu, że takie działania czyli "wardriving" sa wbrew pozorą legalne, nie ma druczku w prawie o tym że jest nie legalne korzystanie z sieci która jest nie zabezpieczona, puki korzystamy z netem teoretycznie nie łamiemy prawa, dopiero gdy ktoś będzie chciał zrobić kolejny krok czyli zaatakować komputer i po przeglądać sobie dane jest to nie legalne.
A co tutaj do telefonów, jeśli to jest soft w którym przy połączeniu trzeba zatwierdzić, z momentem zatwierdzenia użytkownik się godzi na to wszystko co chcemy zrobić, fakt że zniszczenie telefonu jest już nie legalne, ale przeglądanie danych po takiej zgodzie jest jak najbardziej legalne.
pozdr
_________________ nokia 5110 -> sony cmd-J6 -> siemens S55 -> nokia 6230i -> nokia E51 -> next nokia mayby E71
FW: 220.34.37 Pomógł: 56 razy Wiek: 23 Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1000 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-06-12, 12:33
Niekumaty, A teraz wszystko rozumiem a za
Niekumaty napisał/a:
zytanie maili, SMS-ów, to po prostu jawne sk****syństwo i tyle.
to powinni palce lamac hehe ;P
_________________ Twój post został usunięty, temat przeniesony do kosza koniecznie przeczytaj ten temat
Przed dodaniem tematu użyj opcji szukaj!.
Przeczytaj regulamin.
Philips Savy->Siemens C35->N3310->N3330->N7650->N7250i->N6230 i N6310i->N6280 i N9210i->N93->E51
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.