izrom
Sieć GSM: Plus
Wysłany: 2008-03-27, 14:28 Czy można połaczyć E51 przez router Wi-Fi z PC
Witam
Przeczytałem prawie całe forum
i nie znalazłem odpowiedzi czy jest ożliwe podłaczenienie E51 do domowej sieci Wlan tak jak podłacza sie inny komputer
Ustawiłem punkt dostępowy i przeglądanie stron www działa bez zarzutów tak samo z pocztą, ale na kompie nie widac telefonu w komputerach grupy roboczej.
Czy jest mozliwe takie ustawienie i jak to zrobić
I mam jeszcze jedno pytanie mam w domu router sagem wi ten od neostrady i ustawione nie rozsyłanie SSID, czy dla tego jak robie na telefonie wyszukaj dostępne sieci WLAN to mojej nie widzi ? dopiero jka zrobie połaczenie przez utworzony ręcznie punkt dostępowy to zaczyna łaczyć się z netem
Będe wdzięczny za odpowiedź bo mysle że była by to przydatna funkcja np przenoszenie plików na kompa lub do telefonu bez właczania bluetooth
Sieć GSM: Era
FW: 220.34.37 Pomógł: 56 razy Wiek: 23 Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1000 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-03-27, 17:19 Re: Czy można połaczyć E51 przez router Wi-Fi z PC
izrom napisał/a:
Ustawiłem punkt dostępowy i przeglądanie stron www działa bez zarzutów tak samo z pocztą, ale na kompie nie widac telefonu w komputerach grupy roboczej.
Czy jest mozliwe takie ustawienie i jak to zrobić
No wlasnie nie widac w komputerach grupy roboczej bo w telefonie nigdzie nie ustawiasz nazwy grupy roboczej. A po drugie nie masz mozliwosc np udostepniania plikow/katalogow. Jak dobrze kojarze ale na 100% nie wiem, to n93 ma taka funkcje. Obawiam sie ze nie ma takiej mozliwosci, wydaje mi sie ze kabel USB rozwiazuje problem przesylania plikow.
izrom napisał/a:
I mam jeszcze jedno pytanie mam w domu router sagem wi ten od neostrady i ustawione nie rozsyłanie SSID, czy dla tego jak robie na telefonie wyszukaj dostępne sieci WLAN to mojej nie widzi ? dopiero jka zrobie połaczenie przez utworzony ręcznie punkt dostępowy to zaczyna łaczyć się z netem.
Teoretycznie powinieneś widziec w telefonie "Ukryty Wlan" ale z tego co sie orientuje to mozesz miec ukrywanie ESSID (tj. nazwa sieci) i/lub BSSID (tj. adres MAC routera). Mozliwe ze jak masz włączone oba ukryawnia to nie bedziesz widział swojej sieci w tel.
_________________ Twój post został usunięty, temat przeniesony do kosza koniecznie przeczytaj ten temat
Przed dodaniem tematu użyj opcji szukaj!.
Przeczytaj regulamin.
Philips Savy->Siemens C35->N3310->N3330->N7650->N7250i->N6230 i N6310i->N6280 i N9210i->N93->E51
izrom
Wysłany: 2008-03-27, 17:32
Jeśli masz rację to wielka szkoda że nie można podłaczyć E51 do grupy roboczej
kijanek
Wysłany: 2008-03-27, 18:15
o ile się orientuję to "grupy robocze" są usługą sieciową Windowsów....a symbian raczej na winde nie wygląda
może by przeszło takie rozwiązanie żeby połączyć tel przez Blu z kompem i dalej w sieć udostępniać jako foldery udostępnione???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.