Mogę mieć ten telefon i chciałem się dowiedzieć 2 rzeczy.
1. Czy jeśli zrobię zdjęcie treści książki / zeszytu to będzie ono na tyle wyraźne żebym dobrze widział je na wyświetlaczu? Pytam bo czytałem różne opinie na temat aparatu w tym telefonie, aktualnie mam k750i w którym bardzo dobrze widać zdjęcie o które mi chodzi, ale chcę zmienić telefon i chętnie przejść na nokie jakąś.. a E51 wydaje się najciekawsza z oferty w dostępnej cenie.
2. Jeśli chodzi o korzystanie z internetu, przyznam, że nigdy w telefonie komórkowym nie używałem.. Czy można zainstalować normalną przeglądarkę i wchodzić na normalne strony?
Sieć GSM: Era
FW: 200.34.36 Pomógł: 9 razy Wiek: 18 Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 137 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2008-10-13, 19:12
inXe, Ad.2 ja możesz zainstalować no OpereMini ja mam tą co jest w telefonie i normalnie wchodzę np na interie wp a nawet nk więnc nie ma problemu.A co do 1 pytania hm... nie powinno być aż tak źle
_________________ Nokia E51 BLACK STEEL + 2GB Kingston + Nokia BH-602
Ok co do internetu to chyba się wyjaśniło wszystko, a czy ktoś mógłby dla testu zrobić zdjęcie z jakiejś gazety/ksiązki/zeszytu najlepiej i zobaczyć czy da rade to przeczytać :)
Sieć GSM: Plus
FW: 220.34.37 Pomógł: 45 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Mar 2008 Posty: 1112 Skąd: K-ce
Wysłany: 2008-10-13, 19:36
zeszytu raczej nie da rady niestety. Foty już chyba kiedyś były wrzucane.
Internet chodzi normalnie na standardowej przeglądarce. Czasem nawet wyskakują te wkurzające reklamy na cały ekran. Standardowa przeglądarka i Opera mini niestety nie potrafią odtwarzać playerów z filmikami na smogu. Ale z pomocą przychodzi Skyfire.
_________________ 3410>>3310>>3410>>T230>>A60>>EF81>>E51 + EP-630 + 8GB ULTRA :D Odpowiedzi na Wasze pytania
IAO
Sieć GSM: Plus Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Maj 2008 Posty: 33
Wysłany: 2008-10-13, 19:40
Ale to można było lepiej zrobić i światło nie ma tu nic do rzeczy .
No wynik zdjęcia nie jest jakiś zniewalający jak było to z SE, ale, po wysłaniu zdjęcia robionego innym telefonem na nokie będzie normalnie widać, prawda?
Dla porównania:
Tak czy tak chyba się zdecyduje na ten telefon :)
IAO napisał/a:
Ale to można było lepiej zrobić i światło nie ma tu nic do rzeczy .
To znaczy zdjęcie mógł lepiej zrobić? Nie ruszać ręką w trakcie robienia? Aha, w tej nokii nie ma autofocusa? [Tylko proszę, nie mówcie, że jak zależy mi na aparacie to żebym sobie cyfrówkę kupił :) Bo nie chodzi mi tylko o aparat.]
Ostatnio zmieniony przez inXe 2008-10-13, 19:49, w całości zmieniany 1 raz
Sieć GSM: Era
FW: 200.34.36 Pomógł: 9 razy Wiek: 18 Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 137 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2008-10-13, 19:47
IAO, no to mistrzu pokaż na co cie stać ja nie mam czasu bawić się takimi rzeczami
_________________ Nokia E51 BLACK STEEL + 2GB Kingston + Nokia BH-602
IAO
Wysłany: 2008-10-13, 20:13
kamyl napisał/a:
IAO, no to mistrzu pokaż na co cie stać ja nie mam czasu bawić się takimi rzeczami
Nikt nie ma czasu. Kwestia dobrania odpowiedniej odległości i zadbania o to, by papier i telefon były do siebie równolegle. Tak na szybko:
Lekko wyostrzyłem i poprawiłem kontrast. Nie jest to poziom SE, ale już jest czytelnie. Jak widać prawy dolny róg tekstu już lekko wychodzi poza głębię ostrości. Osoby zainteresowane wykorzystywaniem telefonu w ten sposób powinny nabrać większej wprawy w równoległym ustawieniu kartki i telefonu.
EDIT:
inXe napisał/a:
To znaczy zdjęcie mógł lepiej zrobić? Nie ruszać ręką w trakcie robienia?
Zdjęcie nie jest poruszone, tylko poza głębią ostrości. Jako że E51 nie ma autofocusa, samemu trzeba dobrać odpowiednią odległość.
Nie no to widzę, że nie mam się co obawiać i mogę brać telefonik :) Dziękuje wszystkim za pomoc :)
EDIT:
IAO napisał/a:
inXe napisał/a:
To znaczy zdjęcie mógł lepiej zrobić? Nie ruszać ręką w trakcie robienia?
Zdjęcie nie jest poruszone, tylko poza głębią ostrości. Jako że E51 nie ma autofocusa, samemu trzeba dobrać odpowiednią odległość.
Mhm, rozumiem.
Ostatnio zmieniony przez inXe 2008-10-13, 20:22, w całości zmieniany 1 raz
IAO
Wysłany: 2008-10-13, 20:21
Zwróć jednak uwagę, że pstryknąłem książkę z okładki. Rzeczy typu wnętrze zeszytu są naturalnie pokrzywione i będziesz musiał rozwiązać jakoś ten problem. Fotografowana powierzchnia musi być płaska.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.