Forum użytkowników telefonu nokia E51.Na naszym forum pomożemy Ci rozwiązać problem z telefonem nokia. Przed zakupem telefonu nokia E51 wejdz i zapoznaj sie z opiniami uzytkowników.
Znajdziesz tu także tapety, wygaszacze, Gry i inne.

| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
E51 okiem 17-latka. Ostra krytyka! :D
Autor Wiadomość
#soundlover91 
red devil

Sieć GSM: Play
  Wysłany: 2008-07-02, 11:59   E51 okiem 17-latka. Ostra krytyka! :D

Witam. No więc 30 czerwca br około godziny 16:30 stałem się posiadaczem Nokii E51.

Pierwsze wrażenie

85% ludzi twierdzi że pierwsze wrażenie powie im wszystko o przedmiocie czy osobie, ja myślę podobnie. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to piękna delikatna tradycyjna linia, jak widać projektanci Nokii nie starają się "udziwnić" swoich telefonów i za to należą się brawa. Osobiście preferowałem kolor srebrny i taki właśnie kupiłem. Aluminiowa odubowa wypolerowana na wysoki połysk sprawia że telefon nabiera wyglądu telefonu z górnej półki. Prostota, odpowiednia kolorystyka, świetny design; to wszystko sprawia że telefon świetnie prezentuje się w ręku kobiety, biznesmena czy nastolatka. Skierowany jest do szerszej grupy użytkowników. Gdy tylko usłyszałem o nim i o jego niesamowitych funkcjach pomyślałem "Fajny tylko raczej nie dla mnie" gdy go zobaczyłem w głowie "wyryła" mi się jedna myśl "Muszę go mieć". Po dokładniejszej obserwacji telefonu radość moja nie miała granic- znalazłem wejśćie USB! Tak, tak... to rozwiązanie okazało się strzałem w "10" a nawet w "11" gdy zauważyłem że nie ma zaślepek które zwykle albo się odkształcały lub poprostu urywały.

Pierwsze kroki z E51

Z racji że nigdy nie miałem telefonu z Symbianem (ostatnia N 6020 :D ) poruszanie się i wykonywanie pierwszych akcji sprawiało mi sporą trudność. Jako że uważam że jestem inteligentny nie pozwoliłem sobie splamić honoru czytając instrukcję. Do wszystkiego dochodziłem sam a odkrycie czegoś nowego sprawiało mi satysfakcję.

Plusy

Tutaj postaram się wypisć atuty tego telefonu:
- symbian 60 3 edycji
- bateria
- wejśćie usb
- wygląd
- wyświetlacz (kolory)
- klawisze poczty, menu, e-mail itd
- aluminiowa obudowa
- bateria
- ramki na opisy przycisków, zasięg, baterie i godzinę
- intuicyjność menu
- możliwość dostosowania prawie wszystkiego dla siebie
- WiFi chociaż u siebie nie mam sieci bo używam zwykłego modemu
- czujnik światła (genialna sprawa, w nocy nie razi jasnymi kolorami w oczy)
- procesor i ram ( jak to mówio pieron zaprtala ino sie kurzy :D )

Minusy

- 2 Mpx brak autofocusa i flasha
- brak karty pamięci w zestawie
- 2 calowy wyświetlacz (powinien być większy)
- głośnik do mp3 prawie nie emituje niskich dźwięków (basów)
- instrukcja która wyjaśnia rzeczy który każdy już wie i są banalne, a brak odpowiedzi na trudne pytania
- troszkę się palcuje ale to cena za wytrzyłamość aluminium
- trochę 2-3 pierwsze godziny denerwują małe przyciski funkcyjne (prawy i lewy, NIE NAWIGACYJNE)

Podsumowanie- krótko i na temat

E51 to zdecydowanie coś pomiędzy telefonem biznesowym a multimedialnym, wspaniały mix dla każdego kto ceni sobie klasę i szyk. Każdy telefon ma plusy i minusy- sam w sobie jest plusem i zdecydowanie jest jednym z największych plusów w katalogu Nokii.

Jeśli miałbym znowu zdecydować pomiędzy E51 a N73 to zdecydowanie wybrał bym E51.
-elektryk Epiphone Les Paul Standard Plus Top Trans Amber
-E51

śmichu-hihu :]

michaliusz 

Sieć GSM: Era
Wysłany: 2008-07-02, 12:07   

soundlover91 napisał/a:

do tego akurat nie stworzono serii E. Najwidoczniej dla Ciebie najbardziej optymalny będzie N73, sądząc po minusach jakie wytyczyłeś.

#soundlover91 
red devil

Wysłany: 2008-07-02, 12:10   

michaliusz napisał/a:
do tego akurat nie stworzono serii E. Najwidoczniej dla Ciebie najbardziej optymalny będzie N73, sądząc po minusach jakie wytyczyłeś.

Jakby była nowsza, szybsza, mniejsza, lepszy wyswietlacz to tak- a to już nie są cechy N73 a nie mam zamiaru nosić tego shitu w plecaku :)
-E51

raptiles 

Sieć GSM: Orange
Wysłany: 2008-07-02, 16:41   

W plusach wymieniles az 2 razy baterie. Moim zdaniem bateria powinna znalezc sie w minusach poniewaz mam tel. od 19 czerwca i tylko ona sprawia mi zawod. Trzyma max. 3 dni !! 3 dnia juz krzyczy ze slaba bateria. Moze ja mam cos z bateria...

Adamgl 

Wysłany: 2008-07-02, 16:59   

raptiles napisał/a:
Trzyma max. 3 dni

Ja moją E51 kupiłem w zeszły wtorek i w ten dzień był ładowany, po tygodniu jedna kreska odeszła pozostało 6.

riddick 

Wysłany: 2008-07-02, 18:33   

Adamgl napisał/a:
raptiles napisał/a:
Trzyma max. 3 dni

Ja moją E51 kupiłem w zeszły wtorek i w ten dzień był ładowany, po tygodniu jedna kreska odeszła pozostało 6.
to masz zepsuty telefon :lol: albo słaby wzrok, wszem i wobec wiadomo że w tych telefonach bateria to nie jest najmoniejsza strona, u mnie max 4 dni i woła o ładowanie :mrgreen:

Adamgl 

Wysłany: 2008-07-02, 18:50   

Sprawdzałem jeszcze raz zostało 6 kresek :-) tym czasie wykonano 5 minut połączeń i wysłano 1 SMS w celu przetestowania :mrgreen:

buchi 

Wysłany: 2008-07-02, 18:59   

brawo! a ludzie nie wierzyli jak napisalem ze bateria wytrzymala mi 9 dni :->

#soundlover91 
red devil

Wysłany: 2008-07-02, 21:05   

Ja rano ładowałem i po całym dniu zabawy (przesyłanie przez "blutacza"[nienawicze takiego pisania ;p ] i słychania muzyki spradła mi jedna kreska.
-E51

windaZ 
Nokia E51 User

Wysłany: 2008-07-02, 21:17   Re: E51 okiem 17-latka. Ostra krytyka! :D

soundlover91 napisał/a:
Witam. No więc 30 czerwca br około godziny 16:30 stałem się posiadaczem Nokii E51.

Pierwsze wrażenie

85% ludzi twierdzi że pierwsze wrażenie powie im wszystko o przedmiocie czy osobie, ja myślę podobnie. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to piękna delikatna tradycyjna linia, jak widać projektanci Nokii nie starają się "udziwnić" swoich telefonów i za to należą się brawa. Osobiście preferowałem kolor srebrny i taki właśnie kupiłem. Aluminiowa odubowa wypolerowana na wysoki połysk sprawia że telefon nabiera wyglądu telefonu z górnej półki. Prostota, odpowiednia kolorystyka, świetny design; to wszystko sprawia że telefon świetnie prezentuje się w ręku kobiety, biznesmena czy nastolatka. Skierowany jest do szerszej grupy użytkowników. Gdy tylko usłyszałem o nim i o jego niesamowitych funkcjach pomyślałem "Fajny tylko raczej nie dla mnie" gdy go zobaczyłem w głowie "wyryła" mi się jedna myśl "Muszę go mieć". Po dokładniejszej obserwacji telefonu radość moja nie miała granic- znalazłem wejśćie USB! Tak, tak... to rozwiązanie okazało się strzałem w "10" a nawet w "11" gdy zauważyłem że nie ma zaślepek które zwykle albo się odkształcały lub poprostu urywały.

Pierwsze kroki z E51

Z racji że nigdy nie miałem telefonu z Symbianem (ostatnia N 6020 :D ) poruszanie się i wykonywanie pierwszych akcji sprawiało mi sporą trudność. Jako że uważam że jestem inteligentny nie pozwoliłem sobie splamić honoru czytając instrukcję. Do wszystkiego dochodziłem sam a odkrycie czegoś nowego sprawiało mi satysfakcję.

Plusy

Tutaj postaram się wypisć atuty tego telefonu:
- symbian 60 3 edycji
- bateria
- wejśćie usb
- wygląd
- wyświetlacz (kolory)
- klawisze poczty, menu, e-mail itd
- aluminiowa obudowa
- bateria
- ramki na opisy przycisków, zasięg, baterie i godzinę
- intuicyjność menu
- możliwość dostosowania prawie wszystkiego dla siebie
- WiFi chociaż u siebie nie mam sieci bo używam zwykłego modemu
- czujnik światła (genialna sprawa, w nocy nie razi jasnymi kolorami w oczy)
- procesor i ram ( jak to mówio pieron zaprtala ino sie kurzy :D )

Minusy

- 2 Mpx brak autofocusa i flasha
- brak karty pamięci w zestawie
- 2 calowy wyświetlacz (powinien być większy)
- instrukcja która wyjaśnia rzeczy który każdy już wie i są banalne, a brak odpowiedzi na trudne pytania
- troszkę się palcuje ale to cena za wytrzyłamość aluminium
- trochę 2-3 pierwsze godziny denerwują małe przyciski funkcyjne (prawy i lewy, NIE NAWIGACYJNE)

Podsumowanie- krótko i na temat

E51 to zdecydowanie coś pomiędzy telefonem biznesowym a multimedialnym, wspaniały mix dla każdego kto ceni sobie klasę i szyk. Każdy telefon ma plusy i minusy- sam w sobie jest plusem i zdecydowanie jest jednym z największych plusów w katalogu Nokii.

Jeśli miałbym znowu zdecydować pomiędzy E51 a N73 to zdecydowanie wybrał bym E51.

Bo to jest telefon z gornej polki...

SkiX 

Sieć GSM: Heyah
Wysłany: 2008-07-03, 08:48   

Dzięki za info. Mi także utarła się myśl: "muszę mieć ten telefon", a to, co tu piszecie jeszcze bardziej mnie w tym utwierdza. Pozostaje mi znaleźć jakąś pracę na wakacje :-| a potem telefon będzie mój :-)

jurass 

Wysłany: 2008-07-03, 19:06   Re: E51 okiem 17-latka. Ostra krytyka! :D

soundlover91 napisał/a:

- aluminiowa obudowa

Metalowe części obudowy to stal nierdzewna.

krd1 

Sieć GSM: Orange
Wysłany: 2008-07-03, 21:07   

To, że bateria tak krótko trzyma, to nie przez to że telefon jest zepsuty, albo coś co piszecie, tylko dlatego, że są błędy w sofcie 100.34.20. Poczytajcie na forum. Jeden użytkownik (nie chce mi się szukać tematu) zrobił test, w którym na "full" baterii odłączał i podłączał ładowarkę. Bateria się doładowywała jeszcze. U mnie jest to samo. Nic, tylko czekać na nowe firmware na zbrandowane telefony. Bateria wtedy będzie ładowała się do końca. ;-)

czakol 
gumiś

FW: 200.34.36
Wysłany: 2008-07-04, 08:58   

Adamgl napisał/a:
krd1 napisał/a:
100.34.20

Mam ten sam i po tygodniu zeszły 2 kreski

:shock: :shock: :shock: :shock: nie wierze, czy jakiś nocny elfik nie doładowuje ci telefonu?

Dyklu 

Sieć GSM: Plus
FW: 220.34.37
Wysłany: 2008-07-04, 20:29   

to może dlatego ;]

3410>>3310>>3410>>T230>>A60>>EF81>>E51 + EP-630 + 8GB ULTRA :D
Odpowiedzi na Wasze pytania

Odpowiedz do tematu