Witam. No więc 30 czerwca br około godziny 16:30 stałem się posiadaczem Nokii E51.
Pierwsze wrażenie
85% ludzi twierdzi że pierwsze wrażenie powie im wszystko o przedmiocie czy osobie, ja myślę podobnie. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to piękna delikatna tradycyjna linia, jak widać projektanci Nokii nie starają się "udziwnić" swoich telefonów i za to należą się brawa. Osobiście preferowałem kolor srebrny i taki właśnie kupiłem. Aluminiowa odubowa wypolerowana na wysoki połysk sprawia że telefon nabiera wyglądu telefonu z górnej półki. Prostota, odpowiednia kolorystyka, świetny design; to wszystko sprawia że telefon świetnie prezentuje się w ręku kobiety, biznesmena czy nastolatka. Skierowany jest do szerszej grupy użytkowników. Gdy tylko usłyszałem o nim i o jego niesamowitych funkcjach pomyślałem "Fajny tylko raczej nie dla mnie" gdy go zobaczyłem w głowie "wyryła" mi się jedna myśl "Muszę go mieć". Po dokładniejszej obserwacji telefonu radość moja nie miała granic- znalazłem wejśćie USB! Tak, tak... to rozwiązanie okazało się strzałem w "10" a nawet w "11" gdy zauważyłem że nie ma zaślepek które zwykle albo się odkształcały lub poprostu urywały.
Pierwsze kroki z E51
Z racji że nigdy nie miałem telefonu z Symbianem (ostatnia N 6020 :D ) poruszanie się i wykonywanie pierwszych akcji sprawiało mi sporą trudność. Jako że uważam że jestem inteligentny nie pozwoliłem sobie splamić honoru czytając instrukcję. Do wszystkiego dochodziłem sam a odkrycie czegoś nowego sprawiało mi satysfakcję.
Plusy
Tutaj postaram się wypisć atuty tego telefonu:
- symbian 60 3 edycji
- bateria
- wejśćie usb
- wygląd
- wyświetlacz (kolory)
- klawisze poczty, menu, e-mail itd
- aluminiowa obudowa
- bateria
- ramki na opisy przycisków, zasięg, baterie i godzinę
- intuicyjność menu
- możliwość dostosowania prawie wszystkiego dla siebie
- WiFi chociaż u siebie nie mam sieci bo używam zwykłego modemu
- czujnik światła (genialna sprawa, w nocy nie razi jasnymi kolorami w oczy)
- procesor i ram ( jak to mówio pieron zaprtala ino sie kurzy :D )
Minusy
- 2 Mpx brak autofocusa i flasha
- brak karty pamięci w zestawie
- 2 calowy wyświetlacz (powinien być większy)
- głośnik do mp3 prawie nie emituje niskich dźwięków (basów)
- instrukcja która wyjaśnia rzeczy który każdy już wie i są banalne, a brak odpowiedzi na trudne pytania
- troszkę się palcuje ale to cena za wytrzyłamość aluminium
- trochę 2-3 pierwsze godziny denerwują małe przyciski funkcyjne (prawy i lewy, NIE NAWIGACYJNE)
Podsumowanie- krótko i na temat
E51 to zdecydowanie coś pomiędzy telefonem biznesowym a multimedialnym, wspaniały mix dla każdego kto ceni sobie klasę i szyk. Każdy telefon ma plusy i minusy- sam w sobie jest plusem i zdecydowanie jest jednym z największych plusów w katalogu Nokii.
Jeśli miałbym znowu zdecydować pomiędzy E51 a N73 to zdecydowanie wybrał bym E51.
_________________ -Only Manchester United!
-rock, metal, hard rock, punk rock, techno, trance, house, rap, gangsta rap, rave, r'n'b etc
-akustyk Marris J220C
-elektryk Epiphone Les Paul Standard Plus Top Trans Amber
-E51
Sieć GSM: Play
Wysłany: 2008-07-02, 12:10
michaliusz napisał/a:
do tego akurat nie stworzono serii E. Najwidoczniej dla Ciebie najbardziej optymalny będzie N73, sądząc po minusach jakie wytyczyłeś.
Jakby była nowsza, szybsza, mniejsza, lepszy wyswietlacz to tak- a to już nie są cechy N73 a nie mam zamiaru nosić tego shitu w plecaku :)
-rock, metal, hard rock, punk rock, techno, trance, house, rap, gangsta rap, rave, r'n'b etc
-akustyk Marris J220C
-E51
śmichu-hihu :]
raptiles
Sieć GSM: Orange
Wysłany: 2008-07-02, 16:41
W plusach wymieniles az 2 razy baterie. Moim zdaniem bateria powinna znalezc sie w minusach poniewaz mam tel. od 19 czerwca i tylko ona sprawia mi zawod. Trzyma max. 3 dni !! 3 dnia juz krzyczy ze slaba bateria. Moze ja mam cos z bateria...
Adamgl
Sieć GSM: Era
Wysłany: 2008-07-02, 16:59
raptiles napisał/a:
Trzyma max. 3 dni
Ja moją E51 kupiłem w zeszły wtorek i w ten dzień był ładowany, po tygodniu jedna kreska odeszła pozostało 6.
Ja moją E51 kupiłem w zeszły wtorek i w ten dzień był ładowany, po tygodniu jedna kreska odeszła pozostało 6.
to masz zepsuty telefon albo słaby wzrok, wszem i wobec wiadomo że w tych telefonach bateria to nie jest najmoniejsza strona, u mnie max 4 dni i woła o ładowanie
Adamgl
Sieć GSM: Era
Wysłany: 2008-07-02, 18:50
Sprawdzałem jeszcze raz zostało 6 kresek tym czasie wykonano 5 minut połączeń i wysłano 1 SMS w celu przetestowania
buchi
Sieć GSM: Play Pomógł: 5 razy Wiek: 21 Dołączył: 10 Cze 2008 Posty: 124
Wysłany: 2008-07-02, 18:59
brawo! a ludzie nie wierzyli jak napisalem ze bateria wytrzymala mi 9 dni
Sieć GSM: Play
Wysłany: 2008-07-02, 21:05
Ja rano ładowałem i po całym dniu zabawy (przesyłanie przez "blutacza"[nienawicze takiego pisania ;p ] i słychania muzyki spradła mi jedna kreska.
-akustyk Marris J220C
-E51
Witam. No więc 30 czerwca br około godziny 16:30 stałem się posiadaczem Nokii E51.
Pierwsze wrażenie
85% ludzi twierdzi że pierwsze wrażenie powie im wszystko o przedmiocie czy osobie, ja myślę podobnie. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to piękna delikatna tradycyjna linia, jak widać projektanci Nokii nie starają się "udziwnić" swoich telefonów i za to należą się brawa. Osobiście preferowałem kolor srebrny i taki właśnie kupiłem. Aluminiowa odubowa wypolerowana na wysoki połysk sprawia że telefon nabiera wyglądu telefonu z górnej półki. Prostota, odpowiednia kolorystyka, świetny design; to wszystko sprawia że telefon świetnie prezentuje się w ręku kobiety, biznesmena czy nastolatka. Skierowany jest do szerszej grupy użytkowników. Gdy tylko usłyszałem o nim i o jego niesamowitych funkcjach pomyślałem "Fajny tylko raczej nie dla mnie" gdy go zobaczyłem w głowie "wyryła" mi się jedna myśl "Muszę go mieć". Po dokładniejszej obserwacji telefonu radość moja nie miała granic- znalazłem wejśćie USB! Tak, tak... to rozwiązanie okazało się strzałem w "10" a nawet w "11" gdy zauważyłem że nie ma zaślepek które zwykle albo się odkształcały lub poprostu urywały.
Pierwsze kroki z E51
Z racji że nigdy nie miałem telefonu z Symbianem (ostatnia N 6020 :D ) poruszanie się i wykonywanie pierwszych akcji sprawiało mi sporą trudność. Jako że uważam że jestem inteligentny nie pozwoliłem sobie splamić honoru czytając instrukcję. Do wszystkiego dochodziłem sam a odkrycie czegoś nowego sprawiało mi satysfakcję.
Plusy
Tutaj postaram się wypisć atuty tego telefonu:
- symbian 60 3 edycji
- bateria
- wejśćie usb
- wygląd
- wyświetlacz (kolory)
- klawisze poczty, menu, e-mail itd
- aluminiowa obudowa
- bateria
- ramki na opisy przycisków, zasięg, baterie i godzinę
- intuicyjność menu
- możliwość dostosowania prawie wszystkiego dla siebie
- WiFi chociaż u siebie nie mam sieci bo używam zwykłego modemu
- czujnik światła (genialna sprawa, w nocy nie razi jasnymi kolorami w oczy)
- procesor i ram ( jak to mówio pieron zaprtala ino sie kurzy :D )
Minusy
- 2 Mpx brak autofocusa i flasha
- brak karty pamięci w zestawie
- 2 calowy wyświetlacz (powinien być większy)
- głośnik do mp3 prawie nie emituje niskich dźwięków (basów)
- instrukcja która wyjaśnia rzeczy który każdy już wie i są banalne, a brak odpowiedzi na trudne pytania
- troszkę się palcuje ale to cena za wytrzyłamość aluminium
- trochę 2-3 pierwsze godziny denerwują małe przyciski funkcyjne (prawy i lewy, NIE NAWIGACYJNE)
Podsumowanie- krótko i na temat
E51 to zdecydowanie coś pomiędzy telefonem biznesowym a multimedialnym, wspaniały mix dla każdego kto ceni sobie klasę i szyk. Każdy telefon ma plusy i minusy- sam w sobie jest plusem i zdecydowanie jest jednym z największych plusów w katalogu Nokii.
Jeśli miałbym znowu zdecydować pomiędzy E51 a N73 to zdecydowanie wybrał bym E51.
Bo to jest telefon z gornej polki...
_________________ <b>I'll made signature for you... send msn to me , if you want one.</b>
SkiX
Sieć GSM: Heyah
Wysłany: 2008-07-03, 08:48
Dzięki za info. Mi także utarła się myśl: "muszę mieć ten telefon", a to, co tu piszecie jeszcze bardziej mnie w tym utwierdza. Pozostaje mi znaleźć jakąś pracę na wakacje a potem telefon będzie mój
krd1
Sieć GSM: Orange
Wysłany: 2008-07-03, 21:07
To, że bateria tak krótko trzyma, to nie przez to że telefon jest zepsuty, albo coś co piszecie, tylko dlatego, że są błędy w sofcie 100.34.20. Poczytajcie na forum. Jeden użytkownik (nie chce mi się szukać tematu) zrobił test, w którym na "full" baterii odłączał i podłączał ładowarkę. Bateria się doładowywała jeszcze. U mnie jest to samo. Nic, tylko czekać na nowe firmware na zbrandowane telefony. Bateria wtedy będzie ładowała się do końca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.