ajwenhoo
Sieć GSM: Plus
Wysłany: 2008-10-09, 17:04 Jak sprawdzic wersje symbiana
Jak sprawdzic wersje symbiana czy mam 9.1 czy 9.2? I drugie pytanie, jezeli takie programy jak CorePlayer i HelloCarbide udalo mi sie zainstalowac bez kombinowania z certyfikatami (nie wiem czy te programy maja podpisane certyfikaty) to powinien zhackowac telefon aby mozna bylo instalowac oprogramowanie bez certyfikatow? Jestem poczatkujacym i znalazlem to:
Witam Wszystkich!
Piszę tutaj pierwszy raz, ale myślę, że w słusznej sprawie. Znalazłem rozwiązanie na zhackowanie telefonu z fw w wersji 200.34.36! Nie jest to mój własny sposób a raczej to co udało mi się znaleźć w internecie, ale naprawdę działa! Na dodatek sposób ten jest łatwiejszy niż poprzednie (moim zdaniem). Nie chce mi się pisać, więc wklejam:
"Nowy HACK s60v3 szczególnie przydatny dla posiadaczy najnowszego firmware w którym UNIEMOŻILIWIONO "zhackowanie" platformy (podczas instalacji AppTRK pojawia sie: "komponent już zainstalowany").
Instalujemy:
INSTALACJA: - Instalujemy HelloCarbide - odpalamy X-plore (lub inny manager plików) sprawdzamy dostęp do C:\SYS , powinien być niemożliwy) - przełączamy się do menu (NIE WOLNO ZAMYKAĆ managera plików!!!) i odpalamy HelloCarbide - wybieramy "Menu1" i wszystko potwierdzamy ("Yes") - program się wyłączy - to normalne - przełączamy się do managera plików i teraz powinien być dostęp do C:\SYS - teraz wrzucamy odpowiedni plik (installserver.exe) z archiwum SIS Instaler do folderu C:\SYS\BIN - zamykamy wszystko i restartujemy telefon."
I w ten cudowny sposób znów nie musimy się martwić o instalowanie aplikacji bez certyfikatów. Jeżeli komuś pomogła ta instrukcja to bardzo proszę o wiadomość. U mnie się udało.
Pozdrawiam
Piotrek
Z mysla, ze moga wystapic problemy z certyfikatami przystapilem do dzialania z wykorzystaniem powyzszego poradnika zaczerpnietego z tego wlasnie forum.
O dziwo, dla sprawdzenia ustawilem w opcji tel. Inst. oprogramowania jako "wszystko" i jak narazie wszystko daje sie zainstalowac. Wiec nie wiem czy ten patent z tym hackowaniem zeby bylo bez certyfikatow jest przydatny.
Sieć GSM: Orange
FW: 100.34.20 Pomógł: 18 razy Dołączył: 25 Sie 2008 Posty: 342
Wysłany: 2008-10-09, 18:51
a wiec (adnotujac jeszcze do Twojej wypowiedzi do mnie na PW) jak zlamac symbiana masz tu na forum uzyc szukajki ... a pozatym jest to przydatne poniewaz nie szkodzi telefonowi a niektore aplikacje trzeba podpisac m.in. irRemmote
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.