Forum użytkowników telefonu nokia E51.Na naszym forum pomożemy Ci rozwiązać problem z telefonem nokia. Przed zakupem telefonu nokia E51 wejdz i zapoznaj sie z opiniami uzytkowników.
Znajdziesz tu także tapety, wygaszacze, Gry i inne.

| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak sprawdzic wersje symbiana
Autor Wiadomość
ajwenhoo 

Sieć GSM: Plus
Wysłany: 2008-10-09, 17:04   Jak sprawdzic wersje symbiana

Jak sprawdzic wersje symbiana czy mam 9.1 czy 9.2? I drugie pytanie, jezeli takie programy jak CorePlayer i HelloCarbide udalo mi sie zainstalowac bez kombinowania z certyfikatami (nie wiem czy te programy maja podpisane certyfikaty) to powinien zhackowac telefon aby mozna bylo instalowac oprogramowanie bez certyfikatow? Jestem poczatkujacym i znalazlem to:

Witam Wszystkich!
Piszę tutaj pierwszy raz, ale myślę, że w słusznej sprawie. Znalazłem rozwiązanie na zhackowanie telefonu z fw w wersji 200.34.36! Nie jest to mój własny sposób a raczej to co udało mi się znaleźć w internecie, ale naprawdę działa! Na dodatek sposób ten jest łatwiejszy niż poprzednie (moim zdaniem). Nie chce mi się pisać, więc wklejam:
"Nowy HACK s60v3 szczególnie przydatny dla posiadaczy najnowszego firmware w którym UNIEMOŻILIWIONO "zhackowanie" platformy (podczas instalacji AppTRK pojawia sie: "komponent już zainstalowany").

Pobieramy:
http://chomikuj.pl/FRANQ_23_PL/Aplikacje+Symbian+s60v3/HelloCarbide+*26+SIS+Installer.rar

Instalujemy:
INSTALACJA: - Instalujemy HelloCarbide - odpalamy X-plore (lub inny manager plików) sprawdzamy dostęp do C:\SYS , powinien być niemożliwy) - przełączamy się do menu (NIE WOLNO ZAMYKAĆ managera plików!!!) i odpalamy HelloCarbide - wybieramy "Menu1" i wszystko potwierdzamy ("Yes") - program się wyłączy - to normalne - przełączamy się do managera plików i teraz powinien być dostęp do C:\SYS - teraz wrzucamy odpowiedni plik (installserver.exe) z archiwum SIS Instaler do folderu C:\SYS\BIN - zamykamy wszystko i restartujemy telefon."

I w ten cudowny sposób znów nie musimy się martwić o instalowanie aplikacji bez certyfikatów. Jeżeli komuś pomogła ta instrukcja to bardzo proszę o wiadomość. U mnie się udało.
Pozdrawiam
Piotrek

Z mysla, ze moga wystapic problemy z certyfikatami przystapilem do dzialania z wykorzystaniem powyzszego poradnika zaczerpnietego z tego wlasnie forum.

O dziwo, dla sprawdzenia ustawilem w opcji tel. Inst. oprogramowania jako "wszystko" i jak narazie wszystko daje sie zainstalowac. Wiec nie wiem czy ten patent z tym hackowaniem zeby bylo bez certyfikatow jest przydatny.

Telefon nowy, od simplusa.

kuciek91 
i like %

Sieć GSM: Orange
FW: 100.34.20
Wysłany: 2008-10-09, 18:51   

a wiec (adnotujac jeszcze do Twojej wypowiedzi do mnie na PW) jak zlamac symbiana masz tu na forum uzyc szukajki ... a pozatym jest to przydatne poniewaz nie szkodzi telefonowi a niektore aplikacje trzeba podpisac m.in. irRemmote

Odpowiedz do tematu