Forum użytkowników telefonu nokia E51.Na naszym forum pomożemy Ci rozwiązać problem z telefonem nokia. Przed zakupem telefonu nokia E51 wejdz i zapoznaj sie z opiniami uzytkowników.
Znajdziesz tu także tapety, wygaszacze, Gry i inne.

| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
jaki Moduł GPS BLUETOOTH polecacie ????
Autor Wiadomość
cavalier1125 

Sieć GSM: Plus
  Wysłany: 2008-02-20, 19:24   jaki Moduł GPS BLUETOOTH polecacie ????

Witam czukam Modułu gps do naszej wspaniałej e51 :-D , podpowiedzcie co wybrać?? na czym smigacie? :)

Andrzey 
fiatscs

Sieć GSM: Heyah
Wysłany: 2008-02-20, 19:44   

http://www.allegro.pl/item309359412_gps_60sat_gw_od_drzwi_do_drzwi_kurier_gratis_.html
dokładnie ten od tego gościa. Żadnych problemów. Łączy bardzo szybko i jak już znajdzie sygnał to można jechać ze hey. Do tego dobra mapa (ja mam TT navigator 6 z nice mapą) więc jest całkiem sympatycznie.

murderotic 
ܐܠܦܒܝܬ ܥܒܪܝܐ

Sieć GSM: Era
FW: 110.07.127
Wysłany: 2008-02-20, 22:55   

Ja śmigam na LD-3W Nokii plus Tom Tom 6.02. Rewelacja.

Roman Wójcik 

Sieć GSM: Plus
Wysłany: 2008-02-27, 08:43   

Witam !!!
Jestem tu nowy - jak E51 którą mam od około 10 dni. Na początek pytanie czy można - a jeśli tak to w jaki sposób - wgrać swój znak głosowy do kontaktu. Póki co ni umiem rozgryźć problemu.

Kolejne zapytanie użytkowników czy ktoś z Was użytkuje może moduł GPS jak w linku - noszę się z zamiarem kupna i chętnie wysłucham opinii.

http://www.allegro.pl/ite...bluetooth_.html

newwalk 
były technik nokia

Wysłany: 2008-02-29, 11:08   

Do: cavalier1125
Polecam GPS Nokia LD-4W.

Do:Roman Wójcik
Nie wiem czy można wgrać własne znaki głosowe. W E51 wywoływanie głosowe działa automatycznie dla każdego wpisu w książce kontaktów.

Nokia 3210, Motorola V50, Ericsson T65, Panasonic GD93, Nokia 6610i, Nokia 7650, Nokia 3510, Nokia 6230, Motorola V3, Nokia 6600, Nokia 6310i, BlackBerry 7290, Sony Ericsson K800i, Nokia E51

Bruner 

Wysłany: 2008-03-01, 00:14   

Porownywal ktos moze LD-3W i LD-4W? Jak jest z szybkoscia, stabilnoscia itd? Warto dolozyc troche grosza do tej drugiej?

DOD 

Sieć GSM: Heyah
Wysłany: 2008-03-10, 13:33   

Mam pytanko, które z tych obdiorników działają z programem Garmin bo najprawdopodobniej bede z nego uzywac w głównej mierze.

Czy program Nokia Maps ma tez wbudowany system nawigacji - ten który jest zainstalowany seryjnie na naszych telefonach i czy trzeba tam placic dodatkowe opłaty za korzystanie z nawigacji, bo mapy i dodatkowe jezyki sa udostepnione za darmo i mozna je pobrac przez program Nokia Pc Suite (mam 2.0.262.0).

Z góry dzieki za odp. Pozdrawiam.

Bruner 

Wysłany: 2008-03-13, 23:43   

Program bedzie dzialac z kazdym odbiornikiem jesli tylko ten bedzie w stanie "dogadac sie" z telefonem, a to potrafia chyba wszystkie dostepne na rynku. Ja w tej chwili uzywam Navibe GB735 i moge go smialo polecic - dziala bardzo dobrze i bezproblemowo, oparty jest na tym samym chipsecie co Nokia (sirfstar III), a jest o polowe tanszy. Za Nokia przemawia wtyk ladowarki - jesli nie chcesz sie bawic z dwoma roznymi ladowarkami (do telefonu, do GPS, i moze jeszcze do sluchawki BT) to kupujac Nokie mozesz uzywac tej samej ladowarki do wszystkich urzadzen. Oprocz tego GPS Nokii przechodzi w tryb uspienia po zerwaniu polaczenia BT - przydaje sie to np przedstawicielom handlowym itp, przy czestym wysiadaniu z samochodu jesli masz telefon przy sobie pozwala to oszczedzac baterie w GPS-ie, bo nie pracuje on wtedy kiedy nie ma polaczenia z telefonem. W Navibe musisz wylaczac go recznie.
WIec jesli zalezy Ci na jednej ladowarce i na trybie uspienia - bierz Nokie. Jesli nie, bierz Navibe - jest oparty na tym samym chipsecie co GPS Nokii i dziala dokladnie tak samo, a przy tym jest o polowe tanszy.

pogow 

Wysłany: 2008-03-14, 17:51   

Ja kupiłem Pentagram Pathfinder P3101 jestem z niego wielce zadowolony łapie satelity nawet w pomieszczeniach, współpracuje z TT6, Garminem, oraz z Nokia Maps ( Nokia Maps w sumie to niezły program jeśli się ma podłączenie do neta w telefonie oraz Bluetooth to nie potrzeba żadnych programików do nawigacji)

schamann 

Wysłany: 2008-03-17, 20:19   

Andrzey napisał/a:
http://www.allegro.pl/item309359412_gps_60sat_gw_od_drzwi_do_drzwi_kurier_gratis_.html
dokładnie ten od tego gościa. Żadnych problemów. Łączy bardzo szybko i jak już znajdzie sygnał to można jechać ze hey. Do tego dobra mapa (ja mam TT navigator 6 z nice mapą) więc jest całkiem sympatycznie.

Ja wlasnie kupilem dokladnie ta navi co w linku i jestem zadowolony przesylka gratis a koszt urzadzenia niewielki.Dziala zarowno na TT jak i Garminie nie mowiac o innych aplikacjach korzystajacych z GPS - satelity podczas pochmurnej pogody sciaga nawet w domu:) Jutro testuje programik do mierzenia przyspieszenia 0-100km/h i czasu na 400m za pomoca GPS:)

sadark 

Wysłany: 2008-03-18, 10:21   

pogow napisał/a:
Ja kupiłem Pentagram Pathfinder P3101 jestem z niego wielce zadowolony łapie satelity nawet w pomieszczeniach, współpracuje z TT6, Garminem, oraz z Nokia Maps ( Nokia Maps w sumie to niezły program jeśli się ma podłączenie do neta w telefonie oraz Bluetooth to nie potrzeba żadnych programików do nawigacji)

Z testów dostępnych na stronie w necie jest to jeden z najlepszych odbiorników, po za tym na chipie MTK wiec pozwala na 2x dłuższą pracę niż SSIII. Niedawno również zakupiłem i szczerze polecam

MAcius 

Wysłany: 2008-04-20, 21:40   

Navibe GB-735 do tego TT6.02 i Garmin XT, jestem bardzo zadowolony z tego zakupu. Nie wiem jak działają inne moduły, jak dla mnie ten jest wystarczający, nawet krótki czas działania nie jest zbyt dokuczliwy (w zestawie ładowarka sieciowa i samochodowa).
Gorąco polecam

andrzejigor 

Wysłany: 2008-05-14, 17:03   

Qstarz 818. Świetnie się sprawdza.

tom4sz 

Sieć GSM: Orange
Wysłany: 2008-05-14, 17:18   

Polecam ODBIORNIK GPS QSTARZ BT-Q816 51 SAT + Garmin XT .

maroboss 

Wysłany: 2008-05-27, 19:24   

Nie wiem czemu ale moj post zniknął heeeh. Pytałem o moduł GPS MOTOROLA T805 - ODBIORNIK GPS Sirf Star III. ktoś miał z tym czymś doczynienia

Dostałes powiadomienie dlaczego zginął. Był sprzeczny z regulaminem, punkt 14. - endriu

Odpowiedz do tematu