`anetka`
Sieć GSM: Plus
Wysłany: 2008-06-06, 15:16 Kilka pytan
Witam.
Mam takie pytania czy jest jakis program na pc w ktorym mozna z poziomu kompca zmieniac w telefonie dzwonki czy tapety alarmy itp?
Co to znaczy ze niemam w telefonie zainstalowanej obslugi pc suite, co sie zmieni po zainstalowaniu tej obslugi.
I trzecie pytanie ciekawi mnie funkcja odczytujaca naprzyklad sms-y przez telefon czy mozna ustawic telefon tak aby czytal naprzyklad podpisy w menu po wcisniencju jakiegos klawisza?
Pozdrawiam.
Sieć GSM: Orange Pomógł: 2 razy Wiek: 19 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 71 Skąd: Jędrzejów
Wysłany: 2008-06-07, 04:28 Re: Kilka pytan
`anetka` napisał/a:
Witam.
Mam takie pytania czy jest jakis program na pc w ktorym mozna z poziomu kompca zmieniac w telefonie dzwonki czy tapety alarmy itp?
Nie spotkałem się jeszcze z takim programem, prawdopodobnie wystarczy tylko dobrze poszukać. Przed chwilą w google znalazłem Oxygen Phone Manager for Symbian phones, nie testowałem ale według opisu ma takie funkcje.
`anetka` napisał/a:
Co to znaczy ze niemam w telefonie zainstalowanej obslugi pc suite, co sie zmieni po zainstalowaniu tej obslugi.
Nie tyle zainstalowanej co uruchomionej. Podłączając telefon do komputera powinien albo uruchomić się jeden z trybów połączenia (PC Suite albo karta pamięci) lub wyskoczyć okienko z zapytaniem, którego z nich chcesz użyć. Jeśli nie wyskakuje to: Menu > Narzędzia > Ustawienia > Połączenie > USB i tam w polu Tryb USB ustalasz sobie który chcesz lub dajesz w Pytaj przy połączeniu: Tak (jeśli chcesz za każdym razem być pytana o wybór). Więcej o tym trybie możesz poczytać m.in. na
http://www.nokia.pl/A4745165
`anetka` napisał/a:
I trzecie pytanie ciekawi mnie funkcja odczytujaca naprzyklad sms-y przez telefon czy mozna ustawic telefon tak aby czytal naprzyklad podpisy w menu po wcisniencju jakiegos klawisza?
Szczerze mówiąc - wątpię. Nigdy nie próbowałem. Jeśli chcesz, żeby ten lektor miał jakikolwiek sens to proponuję zainstalować sobie polską wersję (nazywa się toto Marta):
http://europe.nokia.com/A4286225
Pozdrawiam
_________________ Nokia E51 + Patriot microSD HC 4GB class 6
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.