Wysłany: 2010-02-18, 00:25 konfiguracja heyah nie działa
Witam
posiadam nokie e51 soft 300.34.56 z simlockiem z ery
i oto moje pytanie jak skonfigurować telefon żeby łączył się z internetem
dodam że posiadam kartę z heyah pobierałem ustawienia ze strony ale nic to nie dało
Co mam zrobić żeby się połączyć z internetem ?
Pozdrawiam
Jakie konkretnie ustawienia pobrałeś?
do e51 trzeba ściągnąć konfigurację heyahmms i heyahwap,
następnie jak przyjdą do nas konfigi sms'em trzeba je wtedy zainstalować.
Po wejściu w przeglądarkę telefon pyta nas jak chcemy się łączyć, wifi albo heyahwap.
Musisz się zarejestrować i zalogować na stronie internetowej heyah i aktywować opcję wap bo masz nieaktywną tak samo prawdopodobnie z mms
Jest tam taka sekcja jak SAMOOBSŁUGA. https://selfcare.heyah.pl/chili/auth/authin.html
Ja mam podobny problem. Internet działa mi tylko w sieci 3G. W przypadku GSM mam monit 'łączenie' i nic pozatym się nie dzieje. Soft 400, do tej pory wszystko było sprawne.
FW: 300.34.56 H Pomógł: 3 razy Wiek: 28 Dołączył: 07 Lut 2010 Posty: 107 Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-01, 18:46
Na sofcie 400 też miałem ten problem. Z tego co pamiętam - pomogło usunięcie serwera proxy (ustawienie na automat), ale i tak działało mi to do d...
Zrobiłem downgrade i problemu nie mam...
Ogólnie moim zdaniem 300 jest lepszy od 400. Chodzi tak samo szybko, łatwo można złamać, można podłączyć nokię w trybie wymiany danych co po zainstalowaniu czegokolwiek na karcie w przypadku 400 jest niemożliwe...
_________________ 200.34.36 era -> 400.34.011 -> 300.34.56 hack
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.