miro.t
Sieć GSM: Era
Wysłany: 2008-06-16, 10:47
Witam.
Mam voipa w voipdiscount, postępowałem wg wskazówek kilku kolegów i Voip mi smiga bez problmu, podam poniżej swoje ustawienia może komus sie przyda:
W opcjach edytujemy już istniejący profil lub tworzymy nowy i wpisuejmy:
Nazwa profilu : wg własnego uznania
Profil usługi: IETF
Domyślny punkt dostępu: tu wybieramy przez jakiego dostawce bedziemy się łaczyć z internetem, najlepiej korzystać z jakiejs otwartej sieci wifi do której mamy dostęp.
Publiczna nazwa użytkownika: (nasz login z voipdiscount)@voipdiscount.com
Użyj komprecji: nie
Użyj zabezpieczeń: nie
Serwer Proxy:
Adres serwera proxy: voipdiscount.com
Dziedzina: voipdiscount.com
Nazwa użytkownika: (nasz login z voipdiscount)
Hasło: (nasze hasło z voipdiscount)
Pozwalaj na routing: tak
Typ transportu: UDP
Port: 5060
Serwer rejestracji:
Adres serwera rejestracji: voipdiscount.com
Dziedzina: voipdiscount.com
Nazwa użytkownika: (nasz login z voipdiscount)
Hasło: (nasze hasło z voipdiscount)
Typ transportu: UDP
Port: 5060
Oprócz tych ustawień, wchodzimy do opcji Telefon internetowy:
Zakładamy tam nowy profil lub edytujemy juz istniejący, nazwa profilu jest dowolna, i w zakładce: Profile Sip wybieramy profil którego chcemy uzywać (ten który przed chwilą założyliśmy).
Jeszcze jedna istotna rzecz:
Wchodzimy: menu->narzędzia->ustawiania->telefon->połączenie
i w zakładce: Wyślij moje internetowe ID, wybieramy: TAK
To chyba wszystko.
WIELKIE podziękowania dla kol. dziegiel
Pozdrawiam.
Sieć GSM: Plus
FW: 220.34.37 Pomógł: 45 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Mar 2008 Posty: 1114 Skąd: K-ce
Wysłany: 2008-06-16, 14:39
W jaki sposób sie rejestruje na tej stronie ? Bo ja tam widze że tylko sie można logować a o rejestracji nic nie widze
_________________ 3410>>3310>>3410>>T230>>A60>>EF81>>E51 + EP-630 + 8GB ULTRA :D Odpowiedzi na Wasze pytania
miro.t
Sieć GSM: Era
Wysłany: 2008-06-16, 14:50
Sorki mój błąd, trzeba sciągnąć programik pokazany na tej stronie i przy instalacji podajesz swój login i hasło. Potem możesz ten programik usunąć. Nie wiem czy wiesz, ale potem jeszcze trzeba sobie to konto doładować.
koszyk
Sieć GSM: Orange Pomógł: 1 raz Wiek: 21 Dołączył: 16 Lip 2008 Posty: 57
Wysłany: 2008-07-23, 08:35
Ale tam do wielu krajów połączenia są za darmo czy mimo to konto trzeba doładować ? a jak się ma sprawa z kwestią kiedy skończą się nam pieniądze na koncie ? To wtedy zaczyna pobierać nam z naszego rachunku ( abonament karta itp ) czy po prostu przerywa rozmowę i ewentualnie wyświetla się info że brak środków na koncie ?
Sieć GSM: Era Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Maj 2008 Posty: 74 Skąd: W-wa
Wysłany: 2008-07-23, 09:56
Aby dzwonić trzeba najpierw doładować konto i wtedy przez 120 dni możesz dzwonić na darmowe kierunki (po 300 min. tygodniowo) i na płatne. Płatne połączenia zmniejszają stan Twojego konta.
_________________ Telefon internetowy - strona o VoIP, konfiguracja E51 pod Voipdiscount
luzak
Sieć GSM: Plus
Wysłany: 2008-12-07, 18:12
witam
Ustawilem wszystko identycznie i niestety mi to nie dziala.
Tzn. byl moment, ze konfiguracja zaskoczyla, ale po kilku innych zmainach, dzialac przestalo.
Internet za kazdym razem bez problemu laczy sie z routerem WiFi, ale telefon internetowy nie moze sie polaczyc.
O ile dobrze pamietam, poprawne ustawienia zadzialaly, kiedy wyzerowalem telefon do ustawien fabrycznych i ustawilem wszystko od nowa.
Ponieaz nie chce ponownie zerowac ustawien do fabrycznych, prosze o porade, jak zdiagnozowac problem?
czy sa jakies programy, ktore umozliwia sprawdzenie gdzie lezy problem i czy mozna zaingerowac w system, aby zobaczyc, co faktycznie telefon z tego co mu ustawiam zapisuje?
przeszukiwalem internet i znalazlem cos takiego:
Z jednej z wypowiedzi wynika, ze telefon ma bledy konfiguratora i dopiero po wyzerowaniu wszystkiego i ustawieniu od nowa jest szansa na zaskoczenie konfiguracji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.