Sieć GSM: Sami Swoi
Wysłany: 2008-10-28, 19:29 Nie mogę przeglądać internetu
Witam
Od jakiegoś czasu nie mogę przeglądać internetu na telefonie. Zarówno po przez dodatk. oprog. (Opera Mini) jak i przez domyślnego klienta. Kiedy wpiszę adres jakiejś strony, trzeba czekać minutę, aż wyświetli się komunikat typu "brak odpowiedzi bramy". Kiedyś też tak miałem, wystarczyło wyłączyć i włączyć router Wi-Fi (pod Neostradę) - nie wiem czemu. Co trzeba zrobić, aby to naprawić
Z góry dzięki za pomoc
Balabanga
Sieć GSM: Plus Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Paź 2008 Posty: 21
Wysłany: 2008-10-28, 19:52
tez tak mam, zaj sie ramy zapychaja na komorce
zamykam wiekszosc aplikacji, a jak nie dziala restart fona, a jak nie dziala, restart routera, a jak nie dziala to dzwonie do dostawcy neta
Sieć GSM: Era
FW: 220.34.37 Pomógł: 56 razy Wiek: 23 Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1003 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-10-30, 00:04
Chuck norris tez mial ten problem, ale on znalazl rozwiazanie.... sciagnal internet na dyskietke :D
Sprawz czy masz wszystko ok z IP, czy np nie zabraklo miejsca w numeracji IP czy przydziela automatycznie IP .....
_________________ Twój post został usunięty, temat przeniesony do kosza koniecznie przeczytaj ten temat
Przed dodaniem tematu użyj opcji szukaj!.
Przeczytaj regulamin.
Philips Savy->Siemens C35->N3310->N3330->N7650->N7250i->N6230 i N6310i->N6280 i N9210i->N93->E51
maarcin.s
Sieć GSM: Plus
Wysłany: 2008-11-01, 21:14
ja też spędziłem sporo czasu, żeby się połączyć z WIFI. Problem tkwił w ustawieniach DNS. ustawiasz IP, bramę itp tak jak to wynika z ustawień routera, z tym raczej nie ma problemu, ale dodatkowo musisz ustawić DNS (dopóki miałem na AUTO wyskakiwał komunikat "brak odpowiedzi bramy"). DNS wpisałem taki sam jak adres bramy (czyli IP routera) i w końcu wszystko ruszyło :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.