limarc
Sieć GSM: Orange
Wysłany: 2008-04-12, 20:32 Nie wyświetla mi się nazwisko , brak zdjecia kontaktu
Witam . mam maly problem z E51 . Skopiowalem kontakty z sim do telefonu ale podczas rozmowy przychodzacej nie wyswietla mi sie nazwisko osoby (mam tylko numer), zdjecie kontaktu. Czytam instrukcje , ale nic tu nie znalazlem . Pozdrawiam
Sieć GSM: Era
FW: 220.34.37 Pomógł: 56 razy Wiek: 23 Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1001 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-04-13, 10:43
Czy dla wszystkich kontaktow masz ten problem czy dla niektórych?
Generalnie to powinno wyswietlać bez problemu...
Moja rada: Usuń istniejący kontakt z numerem np domowym i utworz nowy kontakt z numerem np domowym i zobacz jak teraz bedzie wyswietlać.
Podobne cyrki dzieją sie jak mamy te same numery pod dwoma różnymi kontaktami, ale tutaj raczej wykluczam taka mozliwość
_________________ Twój post został usunięty, temat przeniesony do kosza koniecznie przeczytaj ten temat
Przed dodaniem tematu użyj opcji szukaj!.
Przeczytaj regulamin.
Philips Savy->Siemens C35->N3310->N3330->N7650->N7250i->N6230 i N6310i->N6280 i N9210i->N93->E51
mireeck
Sieć GSM: Orange
Wysłany: 2008-04-30, 09:11 nie wyświetla się nazwa kontaktu tylko sam numer
mam ten sam problem co kolega i za cholerę nie wiem jak to zmienić. Brak informacji w instrukcji, próby wpisywania ponownie kontaktu nic nie dały. Jedna wielka d...pa.
Odświeżam temat, bo mam identyczny problem. Niektóre kontakty mi pokazuje z nazwy, a niektóre nie - przy połączeniu wyświetla tylko numer, bez nazwy (a kontakt jest zapisany w książce z tym właśnie numerem). A nie bardzo mi się widzi wpisywać na nowo kilkadziesiąt numerów do ksiażki :/ ktoś zna rozwiązanie problemu?
Sieć GSM: Sami Swoi Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 24 Wrz 2008 Posty: 103
Wysłany: 2008-10-05, 10:34
hej,
przeczytaj dokladnie odpowiedz endriu
stawiam na podwojny nr telefonu dla tej samej osoby
w nokii zawsze to bylo, w mojej starej 7110, potem w 6021 a teraz w e51
problem powstaje, jak ma sie dwa razy ten sam numer telefonu dla danego kontaktu
np. wpisujesz sobie kolege: zdzichu kowalski i jego nr telefonu
pozniej skas importujesz kontakty a tam bylo samo zdzichu, albo kowalski zdzichu - i importuje sie tez istniejacy numer
no i koniec, juz sie nazwisko czy imie rozmowcy nie wyswietli, bo skad telefon ma wiedziec ktore pokazac?
u mnie zobaczylem to, gdy ktos mi przeslal wizytkowke ziomka i oczywiscie mial w niej juz nr telefonu ktory mialem na liscie
zapisz sobie na kartce nr telefonu i dane osoby ktora sie nie wyswietla i po prostu usun ten kontakt
niech ziom zadzwoni i zobacz co bedzie wtedy
a jeszcze jedno - tego nie sprawdzalem i tylko strzelam ...
czy jest mozliwe, ze kontakty sa zdublowane, bo masz je na karcie sim i w pamieci telefonu a telefon korzysta z obu na raz ??
jak włożyłem moją kartę sim do telefonu (była zapełniona numerami), i wszedłem do książki kontaktów to pojawił się komunikat: "czy importować kontakty z karty sim", czy coś takiego. Wcisnąłem tak, bo myślałem, że tak trzeba. ;P i widocznie tu jest pies pogrzebany, ten głupi telefon mi te kontakty zdublował. Spróbuję pousuwać i zobaczymy co będzie... dzięki !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.