FW: 300.34.56 Pomógł: 16 razy Wiek: 17 Dołączył: 22 Gru 2008 Posty: 634 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-02-06, 23:01
Phi, jeżeli mają szybsze procesory, to ja nie wiem po co. Żeby w gry java pograć? Posłuchać muzyki? Żal. Dla mnie SE są typowo dresiarskie ._. Nokia smartphone powah pwnzor - i to wszystko w tym temacie.
Ja tez z SE przeszedlem jakies 7 miesiecy temu na e51 i nie ma o czym mowic... Napoczatek mialem 2 lata k700i i byl siedem razy przez te 2 lata w naprawie - joystic, a pozniej 2 lata k750i... no i byl 2 razy w naprawie, najpierw klawiatura a pozniej przycisk aparatu... szkoda gadac... i tylko jak wczesniej podkreslono... aplikacjie java i sluchanie muzyki... wiec dla mnie e51 jest 100razy lepsza pod kazdym wzgledem
Też mogę sie wypowiedziec na ten temat gdyż używałem przez 4 lata SE k500i a potem k510i, natomiast obecnie mam dwa tel: SEk800i i nokie e51. I szczerze... nokia wymiata... bez dwóch zdań.
ja tez moge dołączyć sie do dyskusji, miale zawsze SE począwszy od k 300i , k 750i,potem byl k800i ,potem kupiłem P1, teraz mam E 51, i powiem tak : E51 dziala 100 razy szybciej od P1, menu jest bardziej intuicyjne,nie ma wyswietlacza dotykowego i dla mnie to jest plus,ale to zalezy kto co lubi !reasumując, na E51 mile sie zaskoczylem i jestem bardzo zadowolony ,chociaz wiele zlego slyszalem !
Benchmark jest w javie, a o ile wiem SE bardzo dobrze radzą sobie z javą. Gdyby była wersja w *.sis, wg mnie większość (jak nie wszystkie) SE nie miałaby szans z np. E51 czy E66, o N82 albo N95 (które w jednostkę FPU są dodatkowo wyposażone) nie wspominając
heh ja posiadałem w300i i k530i@w660i i naprawdę niebo a ziemia niczym mercedes i maluch w porównaniu z e51. Jakos tak jest ze jak się ma SE i nigdy nie miało nokii to się mówi ze SE są lepsze, ale jak już się kupi ta pierwsza Nokie to się przy niej zostaje.
Dołączę się do dyskusji bo mnie mierzi jak ktoś pisze że są jakieś telefony lepsze niż Nokia. Jak do tej pory żaden z telefonów które miałem a miałem już ich sporo nie dorównywał Nokiom. A na pewno już nie kiczowate i mega trzeszczące telefony marki Sony Ericsson. Już dużo lepszym rozwiązaniem od SE jest samsung, ale to tylko moje skromne zdanie.
Nie pisze tego tylko dlatego że jest to forum Nokii, tylko dlatego że jak nadmieniłem miałem do czynienia z różnymi markami. Także jak narazie to Nokia i tylko Nokia.
_________________ Jeżeli pomogłem to wiesz co zrobić :)
FW: 300.34.56 Pomógł: 16 razy Wiek: 17 Dołączył: 22 Gru 2008 Posty: 634 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-02-07, 23:26
progressive napisał/a:
A na pewno już nie kiczowate i mega trzeszczące telefony marki Sony Ericsson. Już dużo lepszym rozwiązaniem od SE jest samsung, ale to tylko moje skromne zdanie.
No nie powiedziałbym, że SE trzeszczą, gdyż ich wykonanie jest wysokiej jakości, aparaty są świetne, odtwarzacze są również dobrze zrobione, jednak biedota funkcji mnie zastrasza. Z kolei Samsung powinien kontynuować produkcję dużych RTV i AGD, a telefonię komórkową zostawić w spokoju, bo wychodzi mu to nie za dobrze. To jest moje zdanie
To szczerze powiem, nie wiem co Ty miałeś za SE że Ci nie trzeszczały, chyba jakieś rarytasy. Bo większość tych badziewnych telefonów wykonana jest ze słabego plastiku który od nowości już sam w sobie trzeszczy. A co do samsungów zdecydowanie bardziej mi się podobają pod względem designu jak i dopasowania poszczególnych elementów obudowy, a jeżeli chodzi o aparat w samsungu czy SE to kłóciłbym się który lepszy. Ale na pewno obie wymienione firmy mają lepsze aparaty niż nokia i to bez dwóch zdań :)
pozdrawiam
_________________ Jeżeli pomogłem to wiesz co zrobić :)
temat został rozpoczęty jako prowokacja. logiczne, że na hasło Nokia gorsza od... wszyscy będą go kwestionować. i bez dwóch zdań-Nokia jest pionierem w dziedzinie telefonów kom.
_________________ NOKIA 5110>NOKIA 6610>SE K700i>SE K600i>NOKIA E50>HTC TYTN II>NOKIA E51
Ale na pewno obie wymienione firmy mają lepsze aparaty niż nokia i to bez dwóch zdań :)
Mimo wszystko uważam to za kiepski argument zważywszy na to, iż z założenia aparat w telefonie ma służyc głównie do mms'ów a do tego w zupełnosci starcza standardowy aparat. Uważam to za popadanie w paranoje aby przedkładac jakosc zdjec z telefonu nad jego funkcjonalnosc jako podręczne narzedzie do komunikacji i organizacji w szerokim znaczeniu. A w tym chyba SE do nokii daleko...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.