Forum użytkowników telefonu nokia E51.Na naszym forum pomożemy Ci rozwiązać problem z telefonem nokia. Przed zakupem telefonu nokia E51 wejdz i zapoznaj sie z opiniami uzytkowników.
Znajdziesz tu także tapety, wygaszacze, Gry i inne.

| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
Nokia E51 - test użytkownika
Autor Wiadomość
murderotic 
ܐܠܦܒܝܬ ܥܒܪܝܐ

Sieć GSM: Era
FW: 110.07.127
Wysłany: 2008-02-22, 06:29   

Wydaje mi się, że to był ten:
http://www.sendspace.com/file/e9qsew

themca 

Wysłany: 2008-02-22, 08:35   

cavalier1125 napisał/a:
a ja sobie poradzile z tym trzeszczy rusza się tylniej klapki :) kupilem sobie na allegro twardy panel (ETUI ) i jest git :D polecam ,nokie e51 mam dopiero od tygodnia jak narazie nie mam z nią problemow smiga jak trzeba :)) tylko te certyfikaty... :-/

Jakie certyfikaty ??

murderotic 
ܐܠܦܒܝܬ ܥܒܪܝܐ

Wysłany: 2008-02-22, 16:13   

Niektóre appsy trzeba podpisywać cyfrowo, ale na razie nic z tego bo symbiansigned.com jest zamknięte do odwołania.

Loud 

FW: 200.34.36
Wysłany: 2008-02-22, 16:13   

themca, praktycznie każda aplikacja którą chcesz wgrać na telefon musi być podpisana. Związane jest to chy ba z tym że są to jakieś prawa autorskie, lub takie zezwolenie że można na telefonie używać tego programu. Sam dokładnie nie wiem :P symbiana mam od wtorku :D

murderotic 
ܐܠܦܒܝܬ ܥܒܪܝܐ

Wysłany: 2008-02-22, 16:23   

Powiedziałbym, że mniejszość trzeba podpisać.

Ojciec Jan 
Ojciec Jan 0001

Wysłany: 2008-02-22, 21:48   

Czy to jest w porządku, że karta pamięci (SanDisk 4 GB) nie zawiera notatek kalendarza i dokumentów? Robiłem backup pamięci telefonu - wszystko zostało na karcie pamięci zapisane, z wyjątkiem kalendarza i dokumentów. Chcę podkreślić, że oba foldery znajdują się w pamięci telefonu. Dzięki za odpowiedź.

michal3085 

Wysłany: 2008-02-26, 17:02   Wideo rozmowy

Witam,
Chce kupić ten telefon ale często korzystam z wideo rozmów i mam pytanie czy ten telefon posiada taką funkcję, wiem że jest to napisane w specyfikacji ale nie widziałem z przodu kamerki a chciał bym rozmawiać "twarzą w twarz"

Pozdrawiam.

murderotic 
ܐܠܦܒܝܬ ܥܒܪܝܐ

Wysłany: 2008-02-26, 20:47   

Nie ma z przodu kamerki niestety. Musisz obrócić telefon, ale wtedy ktoś widzi Ciebie, a Ty go nie. Jest na to sposób. Trzeba stanąć przed lustrem, niestety nie wszędzie można zabrać ze sobą lustro hehe :lol:

&lia 
nokia fan!

Sieć GSM: Orange
FW: *#0000#
Pomogła: 8 razy
Wysłany: 2008-03-01, 11:25   

murderotic napisał/a:
Zrób sobie na kompie grafikę (.bmp 240x320 pikseli) całą czarną, wrzuć do telefonu i otwórz w przeglądarce grafiki na pełnym ekranie. Możesz się mocno zdziwić, albo jesteś farciarzem. Jeszcze nie spotkałem użytkownika E51, który nie miałby chociaż jednego świecącego punktu na wyświetlaczu.

To chyba jestem farciarką :D Włączyłam black test ;) i NIC. Zero. Ani martwych pixeli, ani sub. Dodam, że w poprzedniej 6300 miałam chyba z 2 sub, ale nie było ich widać, nawet przy czarnej tapecie.
A tu - czysta czarna czerń (Cza Cza Cza!)

murderotic napisał/a:
Nie ma z przodu kamerki niestety. Musisz obrócić telefon, ale wtedy ktoś widzi Ciebie, a Ty go nie. Jest na to sposób. Trzeba stanąć przed lustrem, niestety nie wszędzie można zabrać ze sobą lustro hehe

A no widzisz. To jaki sens videorozmów?

murderotic 
ܐܠܦܒܝܬ ܥܒܪܝܐ

Wysłany: 2008-03-01, 12:24   

Ja tam oddaję na gwarancję do wymiany wyświetlacza i obudowy. Skoro można to tak zrobię. Lubię ciemne motywy zwłaszcza czarne, niestety diody są u mnie zbyt wkurzające. Poza tym obudowa już się cała rusza, zarówno panel przedni jaki i tylna klapka. Słabawo z tym wykonaniem. Co do wideo rozmów - nigdzie nie napisałem, że one w E51 maja jakiś sens Lia.
Na szczęście moja kolejna zabawka (E71) będzie już miała kamerkę z przodu :mrgreen:

skz1993 
NOKIA E51

FW: 100.34.20
Wysłany: 2008-03-03, 21:19   

Cytat:
4D45 napisał/a:
"trzeszcząca klapka"

Ktoś jeszcze inny....
"mi szybka od wyświetlacza trzeszczy jak ją przydusze"

Mam takie samo objawy.... myślę że to przez te aluminiową obudowę która niedokładnie przywiera do części aparatu.

Edit:
P.S.
Cytat:
Kijanek
trochę nie w temacie ale widzę że tu ludzie z problemami piszą :-P
zauważyliście u siebie, że podczas pracy z WiFi bardzo grzeje się bateria??rozumiem, że większy pobór prądu, ale z telefonu robi się grzejnik do rąk :-/

Też to zauwarzyłem podczas oglądania filmu przez smartmovie xD polecam programik...

murderotic 
ܐܠܦܒܝܬ ܥܒܪܝܐ

Wysłany: 2008-03-03, 21:23   

skz1993 napisał/a:
Cytat:
4D45 napisał/a:
"trzeszcząca klapka"

Ktoś jeszcze inny....
"mi szybka od wyświetlacza trzeszczy jak ją przydusze"

Mam takie samo objawy.... myślę że to przez te aluminiową obudowę która niedokładnie przywiera do części aparatu.

Edit:
P.S.
Cytat:
Kijanek
trochę nie w temacie ale widzę że tu ludzie z problemami piszą :-P
zauważyliście u siebie, że podczas pracy z WiFi bardzo grzeje się bateria??rozumiem, że większy pobór prądu, ale z telefonu robi się grzejnik do rąk :-/

Też to zauwarzyłem podczas oglądania filmu przez smartmovie xD polecam programik...

Wydaje mi się, że to problem korpusu tego czarnego, który jest z plastiku i się wyrabia.

janek72 

Sieć GSM: Orange
Wysłany: 2008-04-15, 15:11   

Trzeszczy mi szybka z przodu gdy wciskam górne-niebieskie klawisze-mam wrażenie jakby była słabo osadzona?czy ktoś sciągał przedni panel?wie ktoś czy on jest mocowany na 4 śrubki które widac wewnątrz?czy jakos inaczej sie sciąga?pytam bo zastanawiam sie czy mozna by np podkleic tą szybke jakąs kropelką zeby tak nie trzeszczała

Spices 

Sieć GSM: Play
Wysłany: 2008-04-30, 22:21   

Przyznam, że nie bardzo widzi mi się Kropelka jako odtwórca głównej roli "Pogromcy trzeszczenia obudowy". Ma ona pewną niemiłą właściwość rozpuszczania i zmatowiania tworzyw plastikowych. Polecałbym serwis, o ile tel. jest na gwarancji

endriu 

FW: 220.34.37
Wysłany: 2008-05-01, 06:49   

Kropelka nie rozpuszcza palstiku, wiem bo jestem modelarzem i jej używam na codzień. Jej największą wadą to biały nalot wokół rozlania kleju. Aby go wyeliminować, należy dostarczyć dużo świerzego powietrza, choć i to nie zawsze pomaga. Kiedyś był lepszy klej i tańszy, czasami można go jeszcze spotkać "cyjanoakryl".
Philips Savy->Siemens C35->N3310->N3330->N7650->N7250i->N6230 i N6310i->N6280 i N9210i->N93->E51

Odpowiedz do tematu