mne51
Sieć GSM: Plus
Wysłany: 2008-06-01, 22:42
Witam po długiej nieobecności :)
Co mogę dodać do zalet. po dłuższym użytkowaniu tego modelu:
- super jakość odtwarzanych dźwięków
- super jakość prowadzonych rozmów
- Idealnie pracuje z Wi-Fi :) Nawet w mieszkanku specjalnie po N E51 sprawiłem sobie router
Wad na razie żadnych :)
W tym miejscu chciałbym zadać pytanie:
Korzystając z wbudowanej przeglądarki, wchodząc na stronę gdzie wykorzystywane są aplety Java jest jakaś niebieska ikonka, a na innych pisze w kolorze czerwonym, że Twoja przeglądarka nie ma włączonej opcji Java - czy coś takiego... W opcjach zaznaczyłem, że Java ma być wyświetlana.. Nie wiem skąd takie problemy:/ Ściągałem Opere i też nie ( w tym miejscu odradzam tą przeglądarkę- strona nie jest wyświetlana jak strona, czyli, aby wejść gdzieś, to trzeba kilka razy w prawo np. przesunąć. Tylko stronę przewija się ciągle w dół- traci to urok przeglądania stron. Wbudowana o wiele lepsza... )
Na spróbowanie próbowałem wejść na jakiś czat i to samo albo ikonka, albo ten napis... na zwykłych strronach to samo.. Może jest jakiś "patch" który uaktualnie Jave w telefonie? bądź coś podobnego?? Można doinstalować do telefonu coś takiego jak jest na komputerach Macromedia Flash Player - niektóre strony, które często przeglądam na kompie, to na komórce mam albo porozwalane i nierówno obrazki, albo ta nieśmiertelna niebieska ikonka w miejscu gdzie jest jakiś objekt Flash.
Bardzo proszę o pomoc
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
W tym temacie o nic nie pytamy, utworz nowy post. A tak poza tym to bardzo podobny temat jest na forum, a odpowiedz ta sama -endriu
daro
Wysłany: 2008-06-07, 09:51
Mam ten telefonik dopiero 1 dzień i jeszcze wiele o nim nie wiem, ale muszę powiedzieć, że jest suuper.
Plusy:
- masa funkcji
- fajniutki design
- spory wyświetlacz
- jakość muzyki jest spoko
Minusów na razie nie znalazłem i muszę powiedzieć, że nie przeszkadzają mi małe klawisze jak to niektórzy twierdzą. No fakt mogłyby być ciut większe, ale to nic. Mam może niewielkie zastrzeżenia co do przycisku włączania telefonu, ale w sumie to dobrze że jest mały (nie będzie się sam wyłączał w kieszeni).
To na razie tyle.
stillo
Sieć GSM: Era Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Cze 2008 Posty: 20 Skąd: Rybnik
Wysłany: 2008-06-07, 13:01
E51 mam od 5 dni,pare moich spostrzezen:
na +
-zasieg wifi(to chyba najwiekszy plus),
-szybkosc dzialania,
-przyzwoity wyswietlacz,kolory,
-ladnie dzialaja gry z n-gage2,
-wielkosc jak i waga telefonu,
na -
-bad piksele( niestety ale dopadlo to tez moj telefon,znalazlem 2 ale nie rzucaja sie w oczy),
-klawisze nawigacyjne(te niebieskie) kompletna porazka tego modelu,jak sie ma jeszcze cristal case to straszliwie ciezko to wcisnac),
-kto wymyslil metalowa klapke:/ po 2och dniach dostala luzow,lekko sie zdeformowala i teraz lata,
-karta pamieci pod klapka,nie mozna bylo tego gdziez z boku zrobic? Najlepiej wlozyc tam ta karte i o niej zapomniec bo wyciagnac ja tez nie tak latwo,
-WIELKI przycisk OFF ktory trzeba dosc mocno wcisnac,
-klawisze boczne,jak wyzej,
-maly minus za aparat,jesli nie autofokus to mogli by dac chociaz przelacznik macro bo nie da sie zrobic zdjec dokumentom,
na +/-
-bateria polimer(czasem trzyma 2 dni,czasem 3 a czasem 12h)
-jakosc wykonania(czy warstwa ochonna lakieru sie nie zdrapie?)
-wyjscie audio do ktorego potrzebna jest przejsciowka zeby podlaczyc sluchawki,
-mogli dac wiekszy wyswietlacz chociaz te 0,5 cala wiecej.
-glosnik przy max nastawieniu dzwieku lekko harczy.
FW: 220.34.37 Pomógł: 45 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Mar 2008 Posty: 1114 Skąd: K-ce
Wysłany: 2008-06-07, 18:43
daro napisał/a:
- spory wyświetlacz
Spory???
stillo napisał/a:
-maly minus za aparat,jesli nie autofokus to mogli by dac chociaz przelacznik macro bo nie da sie zrobic zdjec dokumentom,
z autofokusem to chyba by był troche grubszy.
stillo napisał/a:
czy warstwa ochonna lakieru sie nie zdrapie?
mi po upadku na beton leciutko sie obdarł lakier ale byłem zaskoczony, bo myślałem że o wiele gorzej bedzie. Na szczęście tego obdarcia nie widać bo jest z boku w kańcie na dole
_________________ 3410>>3310>>3410>>T230>>A60>>EF81>>E51 + EP-630 + 8GB ULTRA :D Odpowiedzi na Wasze pytania
klemens
Sieć GSM: Era
Wysłany: 2008-06-22, 13:34
stillo napisał/a:
-karta pamieci pod klapka,nie mozna bylo tego gdziez z boku zrobic? Najlepiej wlozyc tam ta karte i o niej zapomniec bo wyciagnac ja tez nie tak latwo,
Miałem takie coś w samsungu d900i, oficjalnie bardzo mi się to nie podobało, bo jesli komuś chciałem się pochwalić telefonem, i dawałem mu do rąk, to zawsze miałem obawy że podpierdzieli mi karte p. a wiadomo że jeśli nie zauwazy się tego od razu to na drugi dzirn nikt sie nie przyzna.
Sieć GSM: Era Pomógł: 4 razy Dołączył: 31 Maj 2008 Posty: 221 Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-06-22, 17:06
klemens napisał/a:
jesli komuś chciałem się pochwalić telefonem, i dawałem mu do rąk, to zawsze miałem obawy że podpierdzieli mi karte p. a wiadomo że jeśli nie zauwazy się tego od razu to na drugi dzirn nikt sie nie przyzna.
Z całego serca gratuluję Ci wspaniałych kolegów. Widzę, że bardzo im ufasz i możesz na nich zawsze liczyć. Zwłaszcza, jeśli chodzi o podpierdzielanie kart pamięci...
Facet, a nie miałeś obaw, że Ci zrobią master reset? Albo podpierdzielą baterię? Albo na przykład portfel?
_________________ Are you flying into a dick?
klemens
Wysłany: 2008-06-22, 20:06
Niekumaty napisał/a:
klemens napisał/a:
jesli komuś chciałem się pochwalić telefonem, i dawałem mu do rąk, to zawsze miałem obawy że podpierdzieli mi karte p. a wiadomo że jeśli nie zauwazy się tego od razu to na drugi dzirn nikt sie nie przyzna.
Z całego serca gratuluję Ci wspaniałych kolegów. Widzę, że bardzo im ufasz i możesz na nich zawsze liczyć. Zwłaszcza, jeśli chodzi o podpierdzielanie kart pamięci...
Facet, a nie miałeś obaw, że Ci zrobią master reset? Albo podpierdzielą baterię? Albo na przykład portfel?
Przezorny zawsze ubezpieczony... czy jakos tak.
No wiesz w różne łapy telefon wpada, nie każy widzi to jako zalete, ja widze to jako wade.
soki
Wysłany: 2008-06-22, 22:40
praddie napisał/a:
Co do pikseli - wszystko w najlepszym porządku :) Zrobiłem ten test z "czarnym plikiem" i nie widać nic niepokojącego.
to zrób jeszcze z czerwonym , zielonym i niebieskim oraz białym ustawiajac wartości RGB
np czerwony 255,0,0 zielony 0,255,0 i niebieski 0,0,255
Wysłany: 2008-06-23, 07:20 Re: Nokia E51 - test użytkownika
Posiadam ten telefon od początku maja.
Oto co mogę o nim napisać:
- tylna klapa leciutko lata góra/dół ale mi ti osobiście nie przeszkadza. Telefon mam w skórzanym futerale, a sposób trzymania tel. podczas pisania sms i dzwonienia nie powoduje "ruszania" się tylnej klapki,
- brak aplikacji Stoper (wiem, że można sobie zainstalować ale lepsza byłaby wbudowana)
Ti by było na tyle minusów, teraz plusy:
+ bardzo ładny wygląd (posiadam srebrną obudowę)
+ lekki, nieduży, dobrze leżący w dłoni telefon
+ duży wyświetlacz (16 mln. kolorów)
+ Bardzo szybki system operacyjny, procesor i duża ilość RAM i ROM
+ BT, Irda
+ WiFi
+ Budzik w alarmem cyklicznym (np. tylko w dni robocze )
+ Obsługa PDF, Word, Excel, Flash i inne znane formaty
+ Filmy chodzą wyśmienicie.... piękny dźwięk i obraz
+ bardzo duża różnego rodzaju aplikacji do wgrania. Praktycznie E51 = komputer.
-/+ jakość zdjęć średnia. Wiadomo, że aparat cyfrowy to aparat, nigdy ten wbudowany w tel nie dorówna zwykłemu aparatowi. Tylko jakość zdjęć przy słabym oświetleniu jest jakaś taka "zielonkawa".
Brazylijczyk
Sieć GSM: Orange
Wysłany: 2008-06-23, 15:20
Telefon ogólnie bardzo udany choć nie dla każdego. Jedną z największych jego wad jest to że ślizga sie w dłoniach niczym kostka mydła i łatwo przez to może sie wyślizgnąć. Bateria świetnie w nim trzyma, ja ładuje swoją co 5-6 dni. Dobrze pisze sie smsy, ale ma beznadziejny aparat który robi jeszcze bardziej beznadziejne nawet jak na telefon zdjęcia. Gdyby nie napis 2 mega pixela powiedziałbym że to VGA. Ktoś tam wyżej napisał że gdyby miał autofocus to byłby grubszy. A co kolego powiesz o Sony Ericssonie T650i i Samsungu U-600 ? sprawdz sobie grubośc tych telefonów i ich wage :) a póżniej mędrkuj. Jak dla mnie to E51 jest telefonem diabelnie nudnym. To biznesowy telefon z masą funkci głownie biurowych. Na wielki plus w nim zasługuje jedynie wi-fi. Ogólnie spox ale to nie telefon dla każdego, dla mnie odpada przez beznadzieją edycje i tak słabych zdjęć.
FW: 200.34.36 Pomógł: 4 razy Wiek: 22 Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 384 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2008-06-23, 15:23
Brazylijczyk napisał/a:
Telefon ogólnie bardzo udany choć nie dla każdego. Jedną z największych jego wad jest to że ślizga sie w dłoniach niczym kostka mydła i łatwo przez to może sie wyślizgnąć.
Mam ten sam problem raz już leżał na ziemi, dwa razy na czymś innym, dwa razy łapałem go w powietrzy, porażka
_________________ nokia 5110 -> sony cmd-J6 -> siemens S55 -> nokia 6230i -> nokia E51 -> next nokia mayby E71
Wiek: 21 Dołączył: 18 Cze 2008 Posty: 29 Skąd: Gród Kraka
Wysłany: 2008-06-23, 15:24
Minął tydzień odkąd ja posiadam swój egzemplarz e51 więc czas na przemyślenia
Po pierwsze co rzuca sie w oczy to brak ładowania na kablu usb - moim zdaniem dobrze lub wręcz bardzo dobrze miałem do w se w300i i denerwujące było nie mówiąc o doładowywaniu baterii czyli sukcesywnym jej niszczeniu
Po drugie latająca klapka cóż mnie nie przeszkadza na początku tylko powodowało efekt zaraz telefon wypadnie mi z ręki :) ale jako że ręce mam duże telefon świetnie leży w dłoni - to było chyba po trzecie plus klawiatura spełnia moje wymogi
Po czwarte symbian od razu po piąte telefon na symbianie śmiga... szok w trampkach - 6630i zamulał n-gage qd zamulał więc wielki plus za dużo ramu i procesor
Po piąte bateria wytrzymuje od rana do nocy przy mocnym eksploatowaniu i to jeszcze w pierwszym tygodniu czyli przy nieuformowanej baterii
Po szóste telefon przyciąga wzrok znajomych może nie tak ważne ale ludzie patrzą się na mnie jak na kogoś z innej planety ponieważ nie często zmieniam telefon więc musi być to cacko warte swojej ceny i owszem
Po siódme wykonanie telefonu nie pozostawia złudzeń telefon dopracowany i elegancki
Po ósme wady - jak na razie poza moim czepianiem się latającej klapki litowojonowej a nie lipoly baterii to chyba tylko ta szybka obok aparatu... ulegnie porysowaniu najprawdopodobniej - już czekam na folię poliwęglanową na wyświetlacz plus także na tył - przy takim telefonie dodatkowe koszty to raczej mała wada dodatkowo chyba brak jakiegoś futerału od nokii specjalnie do tego telefonu bo jest długi i cienki?! panowie od nokia powinni pomyśleć ale może się tego doczekamy
przyzwyczajony do dużych ładowarek nokii o tą jakoś się boję że zgubię :(
Jak coś znajdę to dopiszę...
I znalazłem - gniazdko do ładowania jest małe mam wrażenie iż złamię bolec od ładowarki...
Kurde, czepiam się...
_________________ NOKIA 5510 ->MOTOROLA V500 -> SE W300i -> NOKIA N-GAGE QD -> NOKIA E51 :D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.