fido
Sieć GSM: Orange
Wysłany: 2008-06-11, 10:07 NokiaMaps jak zmienić moją pozycję
Witam
Mam nokię E51 i zainstalwane mapy NokiaMaps 2.0 na karcie, jak zmienić "moją pozycję" bo jak wybiorę z menu "moja pozycja" to mapa pokazuje mi punkt czerwony na mapie ale jest to całkowicie gdzieś indziej niż się znajduję, wszytko oczywiście robię na offline i bez gps'u,
Sieć GSM: Era Pomógł: 4 razy Dołączył: 31 Maj 2008 Posty: 221 Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-06-11, 11:51
"Moją pozycję" jako taką wskazuje odbiornik GPS - tam, gdzie się teraz znajdujesz.
Jeśli nie masz GPS-a to ustal nowy "Punkt orientacyjny" i tam wpisz aktualną lokalizację. A potem jako punkt orientacyjny zaznaczasz "trasa od", a punkt docelowy jako "trasa do".
fido
Wysłany: 2008-06-11, 12:55
Niekumaty napisał/a:
"Moją pozycję" jako taką wskazuje odbiornik GPS - tam, gdzie się teraz znajdujesz.
Jeśli nie masz GPS-a to ustal nowy "Punkt orientacyjny" i tam wpisz aktualną lokalizację. A potem jako punkt orientacyjny zaznaczasz "trasa od", a punkt docelowy jako "trasa do".
W jaki sposób ustalić "Punkt orientacyjny" i wspiać aktualną lokalizację
Wysłany: 2008-06-11, 13:36
fido napisał/a:
Lewy klawisz funkcyjny -> "punkt orientacyjny"...
Aż dziwne, że trzeba było pisać do tego tutorial
fido
Wysłany: 2008-06-11, 13:46
Niekumaty napisał/a:
fido napisał/a:
Lewy klawisz funkcyjny -> "punkt orientacyjny"...
Aż dziwne, że trzeba było pisać do tego tutorial
Niestety nie mam takiego czegoś, pod lewym kalwiszem mam "opcje" jak je otworę to mam pokolei "wyszukaj" "ulibione" "tryb mapy" "inf. o ruchu" "narzędzia" "usługi dodatkowe" "informacje" "pomoc" "wyjdz"
Wysłany: 2008-06-11, 13:56
Dobra, piszę to mając fona w łapie:
opcje -> wyszukaj -> adres -> (wypełnij pola) -> opcje -> wyszukaj -> (pojawi się lokalizacja) -> opcje -> użyj tego miejsca -> zapisz (nadaj nazwę i przypisz do kategorii). Pojawi się "Zapisano w Punktach Orientacyjnych" -> opcje -> użyj tego miejsca -> pokaż na mapie.
A następnym razem jak odpalisz NokiaMaps to tylko jedziesz: opcje -> wyszukaj -> punkt orientacyjny (wybierasz ten, który Cię interesuje).
fido
Wysłany: 2008-06-11, 14:37
Niekumaty napisał/a:
Dobra, piszę to mając fona w łapie:
opcje -> wyszukaj -> adres -> (wypełnij pola) -> opcje -> wyszukaj -> (pojawi się lokalizacja) -> opcje -> użyj tego miejsca -> zapisz (nadaj nazwę i przypisz do kategorii). Pojawi się "Zapisano w Punktach Orientacyjnych" -> opcje -> użyj tego miejsca -> pokaż na mapie.
A następnym razem jak odpalisz NokiaMaps to tylko jedziesz: opcje -> wyszukaj -> punkt orientacyjny (wybierasz ten, który Cię interesuje).
opcje->wyszukaj->adres->(wypełniam pola z miejscowością adres dokładnym)->opcje->wyszukaj-> pojawiają się wyniki jak naciśne opcję mam tylko "sortuj" "pomoc" wyjdź" i na tym się kończy nic więcej nie mam, nia mam "użyj tego miejsca"
Wysłany: 2008-06-11, 16:52
TO ja Ci niestety już nie pomogę, u mnie jest dokładnie tak jak opisałem... przykro mi.
fido
Wysłany: 2008-06-11, 17:07
Niekumaty napisał/a:
TO ja Ci niestety już nie pomogę, u mnie jest dokładnie tak jak opisałem... przykro mi.
Ok i tak dużo pompgłeś, jak narazie jest już ok wystraczyło się połączyc z GPS'em i znalazł moją pozycję i już w trybie offline moja pozycja się zmieniła, jeszcze raz dzięki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.