Forum użytkowników telefonu nokia E51.Na naszym forum pomożemy Ci rozwiązać problem z telefonem nokia. Przed zakupem telefonu nokia E51 wejdz i zapoznaj sie z opiniami uzytkowników.
Znajdziesz tu także tapety, wygaszacze, Gry i inne.

| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
NokiaMaps jak zmienić moją pozycję
Autor Wiadomość
fido 

Sieć GSM: Orange
Wysłany: 2008-06-11, 10:07   NokiaMaps jak zmienić moją pozycję

Witam
Mam nokię E51 i zainstalwane mapy NokiaMaps 2.0 na karcie, jak zmienić "moją pozycję" bo jak wybiorę z menu "moja pozycja" to mapa pokazuje mi punkt czerwony na mapie ale jest to całkowicie gdzieś indziej niż się znajduję, wszytko oczywiście robię na offline i bez gps'u,

Niekumaty 
Łże-elita

Sieć GSM: Era
Wysłany: 2008-06-11, 10:19   

A łączysz się przez co? Przez profil internetowy/wapowy, czy przez wi-fi? Jak przez wlan, to się nie dziw, że Ci nie pokaże gdzie jesteś :-D

fido 

Wysłany: 2008-06-11, 11:27   

Niekumaty napisał/a:
A łączysz się przez co? Przez profil internetowy/wapowy, czy przez wi-fi? Jak przez wlan, to się nie dziw, że Ci nie pokaże gdzie jesteś :-D

Nie łącze się przez nic, działam w offline, bo mapy mam wgrane na kartę, a jak już się chce połączyć to poprzez profil internetowy

Niekumaty 
Łże-elita

Wysłany: 2008-06-11, 11:51   

"Moją pozycję" jako taką wskazuje odbiornik GPS - tam, gdzie się teraz znajdujesz.
Jeśli nie masz GPS-a to ustal nowy "Punkt orientacyjny" i tam wpisz aktualną lokalizację. A potem jako punkt orientacyjny zaznaczasz "trasa od", a punkt docelowy jako "trasa do".

fido 

Wysłany: 2008-06-11, 12:55   

Niekumaty napisał/a:
"Moją pozycję" jako taką wskazuje odbiornik GPS - tam, gdzie się teraz znajdujesz.
Jeśli nie masz GPS-a to ustal nowy "Punkt orientacyjny" i tam wpisz aktualną lokalizację. A potem jako punkt orientacyjny zaznaczasz "trasa od", a punkt docelowy jako "trasa do".

W jaki sposób ustalić "Punkt orientacyjny" i wspiać aktualną lokalizację

Niekumaty 
Łże-elita

Wysłany: 2008-06-11, 13:36   

fido napisał/a:

Lewy klawisz funkcyjny -> "punkt orientacyjny"...
Aż dziwne, że trzeba było pisać do tego tutorial :-D

fido 

Wysłany: 2008-06-11, 13:46   

Niekumaty napisał/a:
fido napisał/a:

Lewy klawisz funkcyjny -> "punkt orientacyjny"...
Aż dziwne, że trzeba było pisać do tego tutorial :-D

Niestety nie mam takiego czegoś, pod lewym kalwiszem mam "opcje" jak je otworę to mam pokolei "wyszukaj" "ulibione" "tryb mapy" "inf. o ruchu" "narzędzia" "usługi dodatkowe" "informacje" "pomoc" "wyjdz"

Niekumaty 
Łże-elita

Wysłany: 2008-06-11, 13:56   

Dobra, piszę to mając fona w łapie:

opcje -> wyszukaj -> adres -> (wypełnij pola) -> opcje -> wyszukaj -> (pojawi się lokalizacja) -> opcje -> użyj tego miejsca -> zapisz (nadaj nazwę i przypisz do kategorii). Pojawi się "Zapisano w Punktach Orientacyjnych" -> opcje -> użyj tego miejsca -> pokaż na mapie.

A następnym razem jak odpalisz NokiaMaps to tylko jedziesz: opcje -> wyszukaj -> punkt orientacyjny (wybierasz ten, który Cię interesuje).

fido 

Wysłany: 2008-06-11, 14:37   

Niekumaty napisał/a:
Dobra, piszę to mając fona w łapie:

opcje -> wyszukaj -> adres -> (wypełnij pola) -> opcje -> wyszukaj -> (pojawi się lokalizacja) -> opcje -> użyj tego miejsca -> zapisz (nadaj nazwę i przypisz do kategorii). Pojawi się "Zapisano w Punktach Orientacyjnych" -> opcje -> użyj tego miejsca -> pokaż na mapie.

A następnym razem jak odpalisz NokiaMaps to tylko jedziesz: opcje -> wyszukaj -> punkt orientacyjny (wybierasz ten, który Cię interesuje).

opcje->wyszukaj->adres->(wypełniam pola z miejscowością adres dokładnym)->opcje->wyszukaj-> pojawiają się wyniki jak naciśne opcję mam tylko "sortuj" "pomoc" wyjdź" i na tym się kończy nic więcej nie mam, nia mam "użyj tego miejsca"

Niekumaty 
Łże-elita

Wysłany: 2008-06-11, 16:52   

TO ja Ci niestety już nie pomogę, u mnie jest dokładnie tak jak opisałem... przykro mi.

fido 

Wysłany: 2008-06-11, 17:07   

Niekumaty napisał/a:
TO ja Ci niestety już nie pomogę, u mnie jest dokładnie tak jak opisałem... przykro mi.

Ok i tak dużo pompgłeś, jak narazie jest już ok wystraczyło się połączyc z GPS'em i znalazł moją pozycję i już w trybie offline moja pozycja się zmieniła, jeszcze raz dzięki

Odpowiedz do tematu