Sieć GSM: Era Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 28 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2008-10-11, 07:12
Posiadam nowy soft wymieniony powyżej (200.34.36), sam telefon mam 3 dni (na marginesie jestem z niego bardzo zadowolony) i jak wyzej pytales mam telefon w Erze, wziołem go przy przedluzaniu umowy.
Narazie nic sie nie dzieje, wszystko działa bez zadnego zarzutu.
igorek912 napisał/a:
A u mnie nie działają niepodpisane aplikacje z nowym softem... trochę mnie zniecheciło do tego nowego softu..
Powiem tak, tez z tym sie męczyłem.
Wejdz w MENADZER APLIKACJI -> OPCJE -> USTAWIENIA -> Inst. oprogramowanie zaznacz na WSZYSTKO
Powinno sie wszystko instalowac, bo tez nie moglem zainstalowac np. zcracowanych programow. Oczywiscie beda sie instalowac tylko aplikacje ktore sa albo jakos zpachowane albo zcracowane, jezeli cos jest nie podpisane to trzeba sobie cera wyrobic albo an OPDA (do poprzedniego tel. wyrobilem i dzialalo dokladnie do N73), albo zlamac system.
Niestety dla Orange nadal nie ma nowego softu ,ściągnąłem najnowszy pc suite i NSU ale pisze że mam najnowszą wersję softu 100.34.20. . . A wszyscy wiemy że orange wupuszcza już od jakiegoś czasu w salonowych telefonach softy 200.xx.xx a nawet (!) 210.xx.xx.
Wobec tego mam pytanie: Czy jest jakakolwiek możliwość wgrania najnowszego softu do mojej e51 nie zmieniając PC na ten dla telefonów niebrandowanych? Czytałem w tym wątku że ktoś ma zamiar juz nawet wgrac soft 210.xx.xx. Pytanie jak, skoro dla brandowanego PC orange najnowszy fireware to ciągle 100.xx.xx.
Pozdrawiam
Dominik
Sieć GSM: Orange
Wysłany: 2008-11-05, 15:39
Witam,
W niedługiej przyszłości najprawdopodobniej będę w posiadaniu owego telefonu z Ery. Będzie to nowy aparat zatem będzie miał ( jak tutaj wyczytałem ) nowy soft 200.34.36. Ja numer posiadam w Orange zatem będę chciał skorzystać z jakiejś alternatywy by nie stracić gwarancji. Myślałem o połączeniu X-sima lub podobnej z downgradem do wersji softu 100.x.x.
Domyślam się, że nie będę mógł zmienić do wersji 100.34.20 poprzez NSU (?). Zatem chcę dokonać downgrade'a przy pomocy Phoenix'a, a gdy będę chciał skorzystać z gwarancji zmienię na 200.34.36 i PC na stary.
I tutaj mam parę pytań:
-Zmiana PC jest zawsze możliwa?
-Czy jest możliwe zmiana oprogramowania do starszej (100.x.x) przez serwis Nokii bez utraty gwarancji?
-Czy możliwy jest powrót do 200.34.36 tak, aby telefon był telefonem Ery, czy FW z sieci to tylko oprogramowania samej Nokii, bez zmian konkretnych sieci.
FW: 220.34.37 Pomógł: 15 razy Wiek: 29 Dołączył: 22 Paź 2008 Posty: 299 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-11-05, 16:56
1. Tak.
2. Nie wiem czy ci wgraja starsza wersje, bo zawsze wgrywaja najnowsza, ale to raczej bedzie zalezalo od danej osoby i ciebie, jak sie dogadasz.
3. Tak, jest mozliwy z dodatkami Ery.
Wogole to wszystko mozesz sam zrobic, a nie dymać do serwisu.
Dominik
Wysłany: 2008-11-05, 17:35
Wodnik Szuwarek napisał/a:
Wogole to wszystko mozesz sam zrobic, a nie dymać do serwisu.
Ale jakby serwis mi wgrał starszą wersję to nie musiałbym już więcej nic robić, bo gwarancja by była dalej. Gdy sam to zrobię, to także będę musiał powrócić do wersji początkowej, by telefon wyglądał identycznie jak w trakcie zakupu w salonie. W innym wypadku mogą mi nie uznać gwarancji.
Ewentualna konieczność skorzystania z gwarancji może być spowodowana większą usterką, która także może spowodować, że nie będę w stanie powrócić do początkowego FW. Dlatego pierwsza opcja jest lepsza i godna zachodu.
To jest moja subiektywna opinia, która może być błędna. W takim przypadku liczę na poprawienie mnie :)
FW: 220.34.37 Pomógł: 15 razy Wiek: 29 Dołączył: 22 Paź 2008 Posty: 299 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-11-05, 17:51
Rob jak chcesz, ale dla mnie to żenada, jesli chodzi o takie obawy, ale to tez moja subiektywna opinia. Widze, ze wiekszosc sie po prostu boi cokolwiek robic z telefonem. Tylko po co kupowac wtedy taki telefon i z takim systemem??? No po co???
Dominik
Wysłany: 2008-11-05, 18:19
Obawiam się usterek sprzętowych i dlatego chciałbym zachować gwarancję. Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam :)
Wysłany: 2008-11-05, 18:58
Jak sie nie bedzie wlaczal, to i tak nie bada wiedzieli co robiles, a czego nie robiles. Natomiast jesli bedzie dzialal, a np. glosnik sie popsuje...itp., to przeciez mozesz go uwalic przy wgrywaniu softu - odlaczajac kabel i wtedy tez nie beda wiedzieli, bo wgraja od nowa flasha i naprawia glosnik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.