peterp194
FW: 300.34.56 Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sie 2008 Posty: 24 Skąd: Krosno
Wysłany: 2009-11-11, 19:03
Orientujecie się może, czy da się kupić nową taką bateryjkę? Wydaje mi się, że w moim telefonie to by się nadało, bo również nie mam podtrzymania zegara a wątpię, że wyciągnięcie i włożenie coś da, bo telefon był zalany.
_________________ Nokia 5110 >>> Nokia 3310 >>> Nokia 3650 >>> Nokia 6230i/Alcatel OT 525 >>> Nokia E51/Nokia 3330/Alcatel OT 525
Mam podobny problem z bateria. Telefon jest nowy mam go niecałe 2 miesiące. Wczoraj około 3:40 brzęczał mi telefon - sygnał słabej baterii, chciałem naładować go rano. Tego samego dnia :) około 12:00 jak zajrzałem był wyłączony. Po podpięciu zasilania i włączeniu okazało się że mam date 2008... godzina 01:00. Czy to oznacza że mam padniętą baterie, która wskazał jeden z użytkowników? Mogę to reklamować?
FW: 300.34.56 H Pomógł: 3 razy Wiek: 28 Dołączył: 07 Lut 2010 Posty: 107 Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-10, 16:09
1) 3310 nie miała podtrzymania zegara
2) Podtrzymanie zegara jest zrealizowane na bateryjce przymocowanej do płyty głównej.
3) Bateryjka podtrzymuje pracę zegara. Odkąd pamiętam - było to domeną serii biznesowej.
4) Wyjęcie tej bateryjki nie spowoduje skasowanie ustawień (ustawienia są zapisane w nieulotnej pamięci flash).
5) Bateria G2200 powinna starczyć na cały cykl życia telefonu (energia jest z niej czerpana tylko gdy brakuje zasilania z akumulatora głównego)
6) Bateryjka nie jest wymieniona jako dodatkowe akcesorium/komponent eksploatacyjny, więc moim zdaniem podlega to reklamacji.
_________________ 200.34.36 era -> 400.34.011 -> 300.34.56 hack
Orientujecie się może, czy da się kupić nową taką bateryjkę? Wydaje mi się, że w moim telefonie to by się nadało, bo również nie mam podtrzymania zegara a wątpię, że wyciągnięcie i włożenie coś da, bo telefon był zalany.
Kupić chyba nie dostaniesz takiej baterii. Pozostaje serwis ,albo druga opcja. Ktoś wydrze sprawną baterię pomierzy jej napięcie i poszukać jakiegoś zamiennika ,chociaż kombinowanie na płycie głównej może nie być zbyt mądrym pomysłem :P
Kontaktowałem się z działem pomocy NOKIA. Dostałem informację że błąd z bateria jest błędem w oprogramowaniu i musze zaktualizować telefon. Czy ktoś może to potwierdzić?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.