Wysłany: 2009-06-22, 10:22 Rezygnacja z abonamentu
Witam
Mam pytanie podpisałem umowę z plusem na 2 lata w styczniu tego roku było brane na firmę i chciał bym z tego zrezygnować i moje pytanie co się za tym wiąże jakie koszty itp proszę o pomoc .
ale teraz plus zmienia regulamin i można za darmo im uciec :)
tak ale TYLKO w terminie 7 dni od daty płatności faktury z którą została rozesłana informacja o zmianach, a były rozsyłane w maju :)
Także sobie to policz bo możesz złożyć rezygnację, a + powołując sie na ten punkt obciąży cię karąumowną.
Ja własnie wybieram się po starter do Play - przenosiny przebiegły wyjątkowo sprawnie - formalności.
Zobaczymy jak będzie z przełączaniem kart
_________________ E51silver + P3106 + 8GB SanDisk
Już nie czekam na nowe E-series.
Android upolowany.
Kilka dni temu osobiście przenosiłem numer mojej dziewczynie z Plusa do Play wraz z rozwiązaniem umowy ze względu na nie akceptacje nowego regulaminu. Potwierdzam to co napisali moi poprzednicy, masz 7 dni na rezygnacje po dacie płatności faktury z którą przyszedł nowy regulamin. PLUS robił straszne problemy, w salonie w galerii mokotów (warszawa) pracownicy, w szczególności kierownik byli opryskliwi, odmówili przyjęcia dokumentów oraz odmówili udzielenia potrzebnych informacji. Skończyło się zmianą salonu na inny (tu celowo nie podam jaki aby nie narazić pracowników danego salonu) - nieoficjalnie zostaliśmy poinformowani że lepiej wysłać pocztą dokumenty ponieważ komunikacja między salonami a centralą odbywa się za pośrednictwem faxu. Centrala obecnie wszystkie przefaxowane rezygnacje odsyła z dopiskiem "nieczytelne" - robią to perfidnie i celowo. Trzeba pamiętać że potem nikt nas nie informuję że w rzeczywistości ponieważ nie wpłynęła rezygnacja jesteśmy wciąż płatnikami plusa.
Skończyło się wysłaniem odręcznie napisanego pisma pocztą. Przy okazji wyszło również że PLUS niby przypadkiem nie włączył dodatkowych 100 minut do abonamentu które przysługiwały mojej dziewczynie przy ostatnim przedłużaniu umowy.
Nauczony tą nauką radze szerokim łukiem omijać plus za takie zachowania, a rezygnację w związku z nowym regulaminem składać jak najwcześniej.
Ciekawe czy "nieczytelnie" przeszedł "mój faks" - ciekawe, ponieważ ja miałem umowe na czas nieokreślony, więc pewnie przeszło czytelnie, gdyż nie mają z tego żadnej korzyści. Drugi nr zlikwidowaliśmy i w ten sposób + stracił ~2500zł rocznie. A wystarczyło przedłużyć ze mną umowę na warunkach takich jak w zeszłym roku, a nie być pazernym.
2 nr jeszcze zostały tytułem próby - jak sie zachowają w stosunku do lojalnych klientów, ale zakładam że ciągle "z buta"
Przy przeniesieniu nr do Play musisz zapłacić + 50-60 zł - Play rekompensuje to (w przypadku Fresh 3 doładowania po 20 zł od firmy w prezencie)
_________________ E51silver + P3106 + 8GB SanDisk
Już nie czekam na nowe E-series.
Android upolowany.
2 nr jeszcze zostały tytułem próby - jak sie zachowają w stosunku do lojalnych klientów, ale zakładam że ciągle "z buta"
posiadam w plusie tel na abonament (firmowy i zwykły) oraz mixa. Powiem Ci tylko tyle, że o ile na firmę to jeszcze się starają to zwykły abo i mix traktują tak samo jak nowych klientów jakby wogóle im nie zależało (mam tutaj na myśli przedłużenie umowy)
tak ale TYLKO w terminie 7 dni od daty płatności faktury z którą została rozesłana informacja o zmianach, a były rozsyłane w maju :)
w maju i w czerwcu, zalezy od okresu rozliczeniowego, ja mialem termin platnosci fv do 17.06.2009, 18tego poszlo wypowiedzenie umowy, 26 byl sms od plusa ze wplynela rezygnacja i prosza o pilny kontakt pod 2699
co prawda cos tam proponuja i dodaja minuty to abo ale rezygnacja dalej w toku :)
na implusa proponowana mi rabat na abonament i dodatkowe 0.5GB transferu, czyli w sumie stawka 36zl abonament i 1.5GB transferu.. ale rezygnacja dalej w toku :)
Zmiana regulaminu MUSI być dostarczona LISTEM POLECONYM lub w inny sposób umożliwiający POTWIERDZENIE ODBIORU i 14dni biegnie od daty odbioru.
Listem zwykłym to mogą sobie nadmuchać, jeśli ktoś nie zdążył to załatwi to prawnik (pismo ok 150zł)
Można również napisać takie pismo samemu ponieważ PLUS przegra przed każdym sądem ponieważ nie jest w stanie udowodnić ,że list z faktura i regulaminem dotarł do abonenta.Niestety w mediach o tym cisza...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.