Forum użytkowników telefonu nokia E51.Na naszym forum pomożemy Ci rozwiązać problem z telefonem nokia. Przed zakupem telefonu nokia E51 wejdz i zapoznaj sie z opiniami uzytkowników.
Znajdziesz tu także tapety, wygaszacze, Gry i inne.

| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
Rezygnacja z abonamentu
Autor Wiadomość
ziomkes20 

Wysłany: 2009-06-22, 10:22   Rezygnacja z abonamentu

Witam
Mam pytanie podpisałem umowę z plusem na 2 lata w styczniu tego roku było brane na firmę i chciał bym z tego zrezygnować i moje pytanie co się za tym wiąże jakie koszty itp proszę o pomoc .

Owned 

FW: 200.34.36
Wysłany: 2009-06-22, 11:03   

Wszystko powinieneś mieć zapisane w umowie. Na pewno będzie to kwota koło 1 tyś do zapłaty, przynajmniej tak jest w erze.

Kliknij, to naprawdę nic nie szkodzi.. A dla dzieci ma wielkie znaczenie. http://www.pajacyk.pl/index.php

totopol 

Wysłany: 2009-06-24, 23:30   

ale teraz plus zmienia regulamin i można za darmo im uciec :)
tylko musisz się dokładnie dowiedzieć w jakim terminie musiałbyś złożyć rezygnację

5qra 

Wysłany: 2009-06-25, 16:34   

Cytat:
ale teraz plus zmienia regulamin i można za darmo im uciec :)

tak ale TYLKO w terminie 7 dni od daty płatności faktury z którą została rozesłana informacja o zmianach, a były rozsyłane w maju :)
Także sobie to policz bo możesz złożyć rezygnację, a + powołując sie na ten punkt obciąży cię karąumowną.

Ja własnie wybieram się po starter do Play - przenosiny przebiegły wyjątkowo sprawnie - formalności.
Zobaczymy jak będzie z przełączaniem kart :roll:

Już nie czekam na nowe E-series.
Android upolowany.

totopol 

Wysłany: 2009-06-25, 19:29   

ja dostałem nowy regulamin dopiero w czerwcu, dlatego o tym napisałem :)

patryk_85 

Wysłany: 2009-06-27, 19:13   

Kilka dni temu osobiście przenosiłem numer mojej dziewczynie z Plusa do Play wraz z rozwiązaniem umowy ze względu na nie akceptacje nowego regulaminu. Potwierdzam to co napisali moi poprzednicy, masz 7 dni na rezygnacje po dacie płatności faktury z którą przyszedł nowy regulamin. PLUS robił straszne problemy, w salonie w galerii mokotów (warszawa) pracownicy, w szczególności kierownik byli opryskliwi, odmówili przyjęcia dokumentów oraz odmówili udzielenia potrzebnych informacji. Skończyło się zmianą salonu na inny (tu celowo nie podam jaki aby nie narazić pracowników danego salonu) - nieoficjalnie zostaliśmy poinformowani że lepiej wysłać pocztą dokumenty ponieważ komunikacja między salonami a centralą odbywa się za pośrednictwem faxu. Centrala obecnie wszystkie przefaxowane rezygnacje odsyła z dopiskiem "nieczytelne" - robią to perfidnie i celowo. Trzeba pamiętać że potem nikt nas nie informuję że w rzeczywistości ponieważ nie wpłynęła rezygnacja jesteśmy wciąż płatnikami plusa.
Skończyło się wysłaniem odręcznie napisanego pisma pocztą. Przy okazji wyszło również że PLUS niby przypadkiem nie włączył dodatkowych 100 minut do abonamentu które przysługiwały mojej dziewczynie przy ostatnim przedłużaniu umowy.
Nauczony tą nauką radze szerokim łukiem omijać plus za takie zachowania, a rezygnację w związku z nowym regulaminem składać jak najwcześniej.

5qra 

Wysłany: 2009-06-28, 10:23   

Ciekawe czy "nieczytelnie" przeszedł "mój faks" - ciekawe, ponieważ ja miałem umowe na czas nieokreślony, więc pewnie przeszło czytelnie, gdyż nie mają z tego żadnej korzyści. Drugi nr zlikwidowaliśmy i w ten sposób + stracił ~2500zł rocznie. A wystarczyło przedłużyć ze mną umowę na warunkach takich jak w zeszłym roku, a nie być pazernym.

2 nr jeszcze zostały tytułem próby - jak sie zachowają w stosunku do lojalnych klientów, ale zakładam że ciągle "z buta" :evil:

Przy przeniesieniu nr do Play musisz zapłacić + 50-60 zł - Play rekompensuje to (w przypadku Fresh 3 doładowania po 20 zł od firmy w prezencie)

Android upolowany.

dawidpl 

FW: 300.34.56
Wysłany: 2009-06-28, 11:19   

5qra napisał/a:

2 nr jeszcze zostały tytułem próby - jak sie zachowają w stosunku do lojalnych klientów, ale zakładam że ciągle "z buta" :evil:

posiadam w plusie tel na abonament (firmowy i zwykły) oraz mixa. Powiem Ci tylko tyle, że o ile na firmę to jeszcze się starają to zwykły abo i mix traktują tak samo jak nowych klientów jakby wogóle im nie zależało (mam tutaj na myśli przedłużenie umowy)

5qra 

Wysłany: 2009-06-28, 19:05   

dawidpl napisał/a:
Powiem Ci tylko tyle, że o ile na firmę to jeszcze się starają to zwykły abo i mix traktują tak samo jak nowych klientów jakby wogóle im nie zależało
a nas z 4 do niedawna i średnim miesięcznym rachunkiem ~450 traktowali gorzej niz nowych z ulicy, z czego te nr mamy kilka i kilkanaście lat.

na Telepolius czytałem że Plus traci tysiące klientów dziennie (w związku z możliwością rezygnacji) - nic dziwnego :roll:

Android upolowany.

opti 

Wysłany: 2009-06-28, 19:16   

5qra napisał/a:
tak ale TYLKO w terminie 7 dni od daty płatności faktury z którą została rozesłana informacja o zmianach, a były rozsyłane w maju :)

w maju i w czerwcu, zalezy od okresu rozliczeniowego, ja mialem termin platnosci fv do 17.06.2009, 18tego poszlo wypowiedzenie umowy, 26 byl sms od plusa ze wplynela rezygnacja i prosza o pilny kontakt pod 2699

5qra 

Wysłany: 2009-06-28, 19:20   

opti, i co zadzwoniłeś :lol: :?: :lol:

Android upolowany.

opti 

Wysłany: 2009-07-05, 16:25   

co prawda cos tam proponuja i dodaja minuty to abo ale rezygnacja dalej w toku :)

na implusa proponowana mi rabat na abonament i dodatkowe 0.5GB transferu, czyli w sumie stawka 36zl abonament i 1.5GB transferu.. ale rezygnacja dalej w toku :)

piotrekbb 
Szef Szefów - Leser

Wysłany: 2009-07-05, 22:15   

Zmiana regulaminu MUSI być dostarczona LISTEM POLECONYM lub w inny sposób umożliwiający POTWIERDZENIE ODBIORU i 14dni biegnie od daty odbioru.
Listem zwykłym to mogą sobie nadmuchać, jeśli ktoś nie zdążył to załatwi to prawnik (pismo ok 150zł)

Można również napisać takie pismo samemu ponieważ PLUS przegra przed każdym sądem ponieważ nie jest w stanie udowodnić ,że list z faktura i regulaminem dotarł do abonenta.Niestety w mediach o tym cisza... ;-)

5qra 

Wysłany: 2009-07-05, 22:30   

Plus mnie dziś wyłaczył/ Play jeszcze nie włączył.
Problemy z simlockami. Na razie same nerwy :evil:

Android upolowany.

Odpowiedz do tematu