koszyk
Sieć GSM: Orange Pomógł: 1 raz Wiek: 21 Dołączył: 16 Lip 2008 Posty: 57
Wysłany: 2008-07-29, 18:42
Ja miałem tak samo ! dlatego pozbyłem się tego telefonu i kupiłem takiego bez simlocka ! jak chodziłem po komisach to się dowiedziałem że e51 w play ma najgorszą odmianę simlocka i że teoretycznie nie da się go zdjąć ! więc coś w tym na pewno jest. Bo gdy ja testowałem X-sim to do sieci musiałem się logować sam ! poza tym jak tylko próbowałem się połączyć z interentem to zasięg się tracił i był koniec zabawy na dłuższy okres czasu bo ponowne próby podłączenia się do internetu kończyły się porażką ! podobnie z połączeniami i sms'ami ja mogłem je wykonywać ale nikt nie był w stanie się dodzwonić do mnie !
Tak więc moja rada ? pozbyć się takiego telefonu za jak największą sumę ! dopłacić i kupić taki bez simlocka albo z simlockiem ale w odpowiedniej sieci !!
ukasiu
Sieć GSM: Plus
Wysłany: 2008-07-30, 14:23 do koszyk i trekon
Hej faktycznie macie racje odnosnie xsimow i podobnych. dzis dostalem taka karte i zamontowalem w e51, ktora ma simlocka w erze, ja mam karte plusa i niby ominelo simlocka (dzwonic mozna), ale nici z netu, wapa czy tez mms-ow.caly czas pomimo, ze usunalem wszystkie ustawienia ery a wgralem plusa to i tak nie chce sie polaczyc wiec osobiscie nie polecam no chyba, ze ktos wie jak ustawic konfiguracje swojej sieci na domyslna i wywalic blueconnecta a jak nie to sprzedac, tylko,ze w komisie wiecej niz 400 zl sie nie dostanie
pozdrowionka
maarcin
Sieć GSM: Play
Wysłany: 2008-08-06, 17:15
Ja na allegro kupiłem Universal Sim, telefon ma simlocka z Play, karte mam z ery i wszystko chodzi bez zarzutu.
koszyk
Sieć GSM: Orange Pomógł: 1 raz Wiek: 21 Dołączył: 16 Lip 2008 Posty: 57
FW: 100.34.36 Pomógł: 1 raz Wiek: 17 Dołączył: 25 Cze 2008 Posty: 15 Skąd: Chełm
Wysłany: 2008-08-09, 12:14
Z tego co się orientuje to w najnowszym sofcie do e51 została wprowadzona ta blokada na karty X-SIM itp. że właśnie można dzwonić i wysyłać SMSy ale nikt się nie może do nas dodzwonić;/ Pozostaje tylko sprzedaż telefonu i kupienie bez smoka lub downgrade oprogramowania za pomocą JAFa.
Wysłany: 2008-08-13, 16:32
oprogramowanie: S60 Feature Pack 1
Elber
Sieć GSM: Era
Wysłany: 2008-08-13, 17:19
To z tą blokadą to jest prawda czy nie ??
Peter94
Sieć GSM: Orange
Wysłany: 2008-08-16, 10:38
No własnie wiec jak dam to x sim czy cos tam to bedzie mi działac czy nie ?
ukasiu
Wysłany: 2008-08-23, 07:32
Hej jesli wgrany jest nowy soft to xsim i podobne nie zadzialaja;-( mialem w erze a karte w plusie i nic nie szlo:-(sprzedalem i kupilem bez locka, ale ten nowy soft ma tyle zabezpieczen, ze duzo aplikacji nie chce sie wgrac;-( (wlasne doswiadczenia)wczesniej mialem 6120C i prawie wszystko szlo:/jesli zamierzacie kupic to najlepiej ze starym softem (100....cos tam) wtedy jescze nie bylo podobno takich zabezpieczen!
FW: 100.34.36 Pomógł: 1 raz Wiek: 17 Dołączył: 25 Cze 2008 Posty: 15 Skąd: Chełm
Wysłany: 2008-08-23, 13:47
Ja mam jeszcze stary soft czyli 100.34.20.
Wysłany: 2008-08-28, 16:49
Witam, czy jest choć jedna osoba, która na nowy soft tj. 200.34.36 i używa jakiejś nakładki na sima? Wcześniej używałem universal sim i wszystko śmigało mi bez żadnego problemu ale na starym sofcie. Znalazłem na allegro nakładki Yessim i zastanawiam się czy będą działać?
stazy
Sieć GSM: Orange
Wysłany: 2008-08-28, 22:04
Witam posiadaczy E51. Ja mam telefonik od wczoraj i jestem zdumiony jego mozliwosciami. Ale do sedna:
Wiemy już ze z nowym softem nie działa i trzeba się z tym pogodzić. Ale czy jest ktokolwiek z softem 100.34.20 i mu x-sim nie działa albo działa z problemami??
lukasm
Wysłany: 2008-08-29, 11:35
#stazy, ja mam stary soft i działa mi ok, ale po zakupie i zamontowaniu (w serwisie gsm) nie działało - tzn. były typowe objawy - nie można się było dodzwonić i sms-y nie dochodziły. Na drugi dzień wróciłem się do tego serwisu, gościu coś tam porobił z tą kartą, nie wiem nawet, czy nie zmienił na inny egz. i od tego momentu jest OK.
To ja też się podzielę z Wami moimi doświadczeniami z tymi kartami. Testowałem 3. Z żądną E51 nie działała poprawnie. Jedna nie widziała karty sim, dwie inne X-sim oraz Tornado działały, ale .... nie w 3G. Tylko w mode GSM. Zalogowanie do 3G wyglądało tak, że można było dzwonić i wysyłać SMSy ale nie można ich było odbierać (połączeń i SMSów). Nie dało się również połączyć z netem. I zdalne ustawienia Plusa i ręczne nie dały możliwości połączenia GPRS. (w innych telefonach bez problemu to ustawiam i działa). Telefon jest w Play a karta w Plusie. Z kartą
Play wszystko śmiga, więc nie jest to winą telefonu.
U mnie niestety tak samo... dopiero jak przełączę z trybu DUAL na GSM to działa dzwonienie i odbieranie. W 3g(UMTS) można tylko dzwonic a i lubi się nie podłączyć.
No i net nie działa, &^&%$^$ mnie bierze. Wczoraj się nieźle namęczyłem, zareklamować to??? ...
Co robić co robić (ps. na allegro dałem 27 z przesyłką)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.