Forum użytkowników telefonu nokia E51.Na naszym forum pomożemy Ci rozwiązać problem z telefonem nokia. Przed zakupem telefonu nokia E51 wejdz i zapoznaj sie z opiniami uzytkowników.
Znajdziesz tu także tapety, wygaszacze, Gry i inne.

| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
SIMLOCK
Autor Wiadomość
koszyk 

Sieć GSM: Orange
Wysłany: 2008-07-29, 18:42   

Ja miałem tak samo ! dlatego pozbyłem się tego telefonu i kupiłem takiego bez simlocka ! jak chodziłem po komisach to się dowiedziałem że e51 w play ma najgorszą odmianę simlocka i że teoretycznie nie da się go zdjąć ! więc coś w tym na pewno jest. Bo gdy ja testowałem X-sim to do sieci musiałem się logować sam ! poza tym jak tylko próbowałem się połączyć z interentem to zasięg się tracił i był koniec zabawy na dłuższy okres czasu bo ponowne próby podłączenia się do internetu kończyły się porażką ! podobnie z połączeniami i sms'ami ja mogłem je wykonywać ale nikt nie był w stanie się dodzwonić do mnie !

Tak więc moja rada ? pozbyć się takiego telefonu za jak największą sumę ! dopłacić i kupić taki bez simlocka albo z simlockiem ale w odpowiedniej sieci !!

ukasiu 

Sieć GSM: Plus
Wysłany: 2008-07-30, 14:23   do koszyk i trekon

Hej :-) faktycznie macie racje odnosnie xsimow i podobnych. dzis dostalem taka karte i zamontowalem w e51, ktora ma simlocka w erze, ja mam karte plusa i niby ominelo simlocka (dzwonic mozna), ale nici z netu, wapa czy tez mms-ow.caly czas pomimo, ze usunalem wszystkie ustawienia ery a wgralem plusa to i tak nie chce sie polaczyc :-x wiec osobiscie nie polecam no chyba, ze ktos wie jak ustawic konfiguracje swojej sieci na domyslna i wywalic blueconnecta a jak nie to sprzedac, tylko,ze w komisie wiecej niz 400 zl sie nie dostanie :-(

pozdrowionka

maarcin 

Sieć GSM: Play
Wysłany: 2008-08-06, 17:15   

Ja na allegro kupiłem Universal Sim, telefon ma simlocka z Play, karte mam z ery i wszystko chodzi bez zarzutu.

koszyk 

Wysłany: 2008-08-07, 06:55   

a jaki masz soft ??

xxavio 
4symbian.eu owner;]

FW: 100.34.36
Wysłany: 2008-08-09, 12:14   

Z tego co się orientuje to w najnowszym sofcie do e51 została wprowadzona ta blokada na karty X-SIM itp. że właśnie można dzwonić i wysyłać SMSy ale nikt się nie może do nas dodzwonić;/ Pozostaje tylko sprzedaż telefonu i kupienie bez smoka lub downgrade oprogramowania za pomocą JAFa.

maarcin 

Wysłany: 2008-08-13, 16:32   

oprogramowanie: S60 Feature Pack 1

Elber 

Sieć GSM: Era
Wysłany: 2008-08-13, 17:19   

To z tą blokadą to jest prawda czy nie ??

Peter94 

Wysłany: 2008-08-16, 10:38   

No własnie wiec jak dam to x sim czy cos tam to bedzie mi działac czy nie ?

ukasiu 

Wysłany: 2008-08-23, 07:32   

Hej :-) jesli wgrany jest nowy soft to xsim i podobne nie zadzialaja;-( mialem w erze a karte w plusie i nic nie szlo:-(sprzedalem i kupilem bez locka, ale ten nowy soft ma tyle zabezpieczen, ze duzo aplikacji nie chce sie wgrac;-( (wlasne doswiadczenia)wczesniej mialem 6120C i prawie wszystko szlo:/jesli zamierzacie kupic to najlepiej ze starym softem (100....cos tam) wtedy jescze nie bylo podobno takich zabezpieczen!

croolick 

Wysłany: 2008-08-23, 11:00   

Nowy soft to znaczy firmware 200.34.36? A stary z którym działa x-sim/universal sim to np. 200.34.20?

xxavio 
4symbian.eu owner;]

FW: 100.34.36
Wysłany: 2008-08-23, 13:47   

Ja mam jeszcze stary soft czyli 100.34.20.

Tomasci 

Wysłany: 2008-08-28, 16:49   

Witam, czy jest choć jedna osoba, która na nowy soft tj. 200.34.36 i używa jakiejś nakładki na sima? Wcześniej używałem universal sim i wszystko śmigało mi bez żadnego problemu ale na starym sofcie. Znalazłem na allegro nakładki Yessim i zastanawiam się czy będą działać?

stazy 

Wysłany: 2008-08-28, 22:04   

Witam posiadaczy E51. Ja mam telefonik od wczoraj i jestem zdumiony jego mozliwosciami. Ale do sedna:
Wiemy już ze z nowym softem nie działa i trzeba się z tym pogodzić. Ale czy jest ktokolwiek z softem 100.34.20 i mu x-sim nie działa albo działa z problemami??

lukasm 

Wysłany: 2008-08-29, 11:35   

#stazy, ja mam stary soft i działa mi ok, ale po zakupie i zamontowaniu (w serwisie gsm) nie działało - tzn. były typowe objawy - nie można się było dodzwonić i sms-y nie dochodziły. Na drugi dzień wróciłem się do tego serwisu, gościu coś tam porobił z tą kartą, nie wiem nawet, czy nie zmienił na inny egz. i od tego momentu jest OK.

dakiro 
Dakkk

Wysłany: 2008-09-04, 09:47   niestety

Trekon napisał/a:
To ja też się podzielę z Wami moimi doświadczeniami z tymi kartami. Testowałem 3. Z żądną E51 nie działała poprawnie. Jedna nie widziała karty sim, dwie inne X-sim oraz Tornado działały, ale .... nie w 3G. Tylko w mode GSM. Zalogowanie do 3G wyglądało tak, że można było dzwonić i wysyłać SMSy ale nie można ich było odbierać (połączeń i SMSów). Nie dało się również połączyć z netem. I zdalne ustawienia Plusa i ręczne nie dały możliwości połączenia GPRS. (w innych telefonach bez problemu to ustawiam i działa). Telefon jest w Play a karta w Plusie. Z kartą
Play wszystko śmiga, więc nie jest to winą telefonu.

U mnie niestety tak samo... dopiero jak przełączę z trybu DUAL na GSM to działa dzwonienie i odbieranie. W 3g(UMTS) można tylko dzwonic a i lubi się nie podłączyć.
No i net nie działa, &^&%$^$ mnie bierze. Wczoraj się nieźle namęczyłem, zareklamować to??? ...
Co robić co robić (ps. na allegro dałem 27 z przesyłką)

Odpowiedz do tematu