Tomasci
Sieć GSM: Orange
Wysłany: 2008-09-04, 16:46
Witam, wczoraj włożyłem nową kartę Yessim i z nowym softem tj. 200.34.36. Karta działa ale nie można wysyłać MMS i nie można się połączyć z GPRS-em
stazy
Wysłany: 2008-09-04, 20:17 Re: niestety
dakiro napisał/a:
Trekon napisał/a:
To ja też się podzielę z Wami moimi doświadczeniami z tymi kartami. Testowałem 3. Z żądną E51 nie działała poprawnie. Jedna nie widziała karty sim, dwie inne X-sim oraz Tornado działały, ale .... nie w 3G. Tylko w mode GSM. Zalogowanie do 3G wyglądało tak, że można było dzwonić i wysyłać SMSy ale nie można ich było odbierać (połączeń i SMSów). Nie dało się również połączyć z netem. I zdalne ustawienia Plusa i ręczne nie dały możliwości połączenia GPRS. (w innych telefonach bez problemu to ustawiam i działa). Telefon jest w Play a karta w Plusie. Z kartą
Play wszystko śmiga, więc nie jest to winą telefonu.
U mnie niestety tak samo... dopiero jak przełączę z trybu DUAL na GSM to działa dzwonienie i odbieranie. W 3g(UMTS) można tylko dzwonic a i lubi się nie podłączyć.
No i net nie działa, &^&%$^$ mnie bierze. Wczoraj się nieźle namęczyłem, zareklamować to??? ...
Co robić co robić (ps. na allegro dałem 27 z przesyłką)
Wpisz na klawiaturze:
*#0000#
Jak masz wersje softu 100.34.36 to nie będzie działało, to już ustalone:) Ja zaryzykowałem i zamowilem super x-sim IV. Powinna być jutro i się zobaczy...
to zobacz i daj znac czy na najnowszym oprogramowaniu do x-sima bedzie chodziło. Słyszałem, że na x-simach (universal sim albo super x-sim IV) z najnowszym oprogramowaniem może chodzić.
Jak by działało ci to wymienię sobie kartę tylko. Jak nie to zrobie downgrade.
Właśnie mi się stary firmware sciąga i mam już JAF do wgrania softu.
[ Dodano: 2008-09-05, 23:09 ]
zrobiłem downgrade do wcześniejszej wersji (JAF-em) i wszysko śmiga jak należy.
Jakbym wcześniej te posty przeczytał to bym mądrzejszy był i odpuścił.
Powinna Nokia się wstydzić jak celowo x-simy zablokowała. Pozbywają się klientów
_________________ Nokia E-51
bartoh
Wysłany: 2008-09-06, 08:59
ehh, ja też miałem starą wersje oprogramowania to sobie wgrałem nową, a później zamówiłem x-sima IV, bo oczywiście nie chciało mi się czytać forum, a pomyślałem sobie, że z nowszym będzie lepiej śmigać...
a tak naprawdę to zauważyłem lekkie zawiechy po aktualizacji np. przy wchodzeniu w kalendarz, kontakty czy mail ułamek sekundy zostaje taka krecha z tapety, czego wcześniej nie było, też tak macie?
stazy napisał/a:
Ja zaryzykowałem i zamowilem super x-sim IV. Powinna być jutro i się zobaczy...
stazy udało Ci się? Ja powinienem mieć w poniedziałek albo wtorek kartę, to też napisze czy operacja (play->orange) się udała.
krach7
Wysłany: 2008-09-09, 00:05 downgrade
dakiro albo ktokolwiek
dajcie namiar na downgrade do e51
i jakas instrukcje ;)
wgralem nowy fremware do e51 i niestety alfa-karta nie omija simlocka
wiec sie ladnie ugotowalem ;(
macie juz wiedze czy te x-sim 4 dzilaja pozytywnie na simlocka ??:)
dajcie znac dzieki:):
Sieć GSM: Era Pomógł: 5 razy Wiek: 22 Dołączył: 28 Sie 2008 Posty: 265 Skąd: olsztyn
Wysłany: 2008-09-09, 06:19
yessim dziala na 100.xx, niby na 200.xx tez ale nie sprawdzalem :)
Cytat:
Witam, wczoraj włożyłem nową kartę Yessim i z nowym softem tj. 200.34.36. Karta działa ale nie można wysyłać MMS i nie można się połączyć z GPRS-em
Skonfiguruj telefon? Ja w erze ustawilem pkt dostepowe MMS i WAP jak pisalo na WWW ery i wszytsji snuga :)
_________________ BŁĄD CERTYFIKATU? = klik :)
push the button jeśli zasłużyłem
Tomasci
Wysłany: 2008-09-09, 20:00
Skonfigurowałem i nic nie dało a sms konfiguracyjny w ogóle nie dochodzi. Mało tego dziś rano przesłała karta działać zupełnie Czeka mnie downgrade no chyba, że ten x-sim 4 działa bez problemów na tym FW???
Sieć GSM: Era Pomógł: 5 razy Wiek: 22 Dołączył: 28 Sie 2008 Posty: 265 Skąd: olsztyn
Wysłany: 2008-09-09, 21:56
to juz musisz dowiedziec sie u sprzedawcy, zawsze mozesz prosic o update karty, albo downgrade dlatego na tym yessim nie ryzykuje. sms konfiguracyjny nie dojdzie chyba, ja recznie ustawialem w pkt dostepowych mms i wap, bo sms tylko nr podalem. jak bedzie ci dzialac to idz do salonu orange i popros by ci ustawili ;]
Wysłany: 2008-09-09, 22:22
zaczynam sie wczuwac w moderatora... koduj linki xD!
a btw wiec jedyna opcja to downgrade :)
Tomasci
Wysłany: 2008-09-09, 22:52
dakiro jeszcze downgradu nie zrobiłem ale mam już chyba cały potrzebny do tego soft. Jeszcze się trochę wstrzymam może się jakaś karta pojawi co będzie na niej wszystko działać. Zastanawiam się jeszcze czy na zwykłym kablu usb downgrade pójdzie mi bez problemowo bo upgrade poszedł bez problemu.
Poza tym jak ktoś nie potrzebuje gprs i 3g to moze sobie w tryb "Tylko GSM" przełączyć i wszystko działa.
Ja akurat czasem potrzebuje do komunikatorów itp. więc zrobiłem downgrade
_________________ Nokia E-51
stazy
Wysłany: 2008-09-10, 19:13
U mnie na sofcie 100.34.20 wszystko jest OK. Mogę dzwonić i odbierać połączenia, działa GPRS i MMSy. Nie wiem tylko czemu nie mogę uzyskać połączenia z UMTS tylko GSM. Bez sim locka na karcie PLAY nie było z tym problemu. Możliwe ze w moim mieście ORANGE nie ma jeszcze infrastruktury....
PS. Jedyne co mnie martwi to chyba bateria zaczęła krotko trzymać. Nie mogę powiedzieć na pewno ale możliwe ze nawet 40% słabiej:( Musze to przetestować przez parę dni na rożnych ustawieniach. Moze to kwestia tego nieszczęsnego 3G.
Wysłany: 2008-09-12, 18:32
dzisiaj sprawdzilem moja karte yessim i jest u mnie 3G :) wiec jestem z niej zadowolony bo dziala wszystko po konfiguracji i zadnych pinow nie trzeba wylaczac jak w niektorych :) moze 42zl to duzo ale jestem zadowolony :)
wojtus1470
Sieć GSM: Plus
Wysłany: 2008-09-12, 18:34
Witam.Wczoraj włożyłem x-sima 4 do mojej noki wersja 100.34.36(simlock ery).Wszystko działa bez zarzutu oprócz baterii,faktycznie trzyma prawie o połowę krócej.Mam włożoną kartę iplus i internet po załadowaniu smsa konfiguracyjnego też działa.Kartę sim żeby lepiej wchodziła starłem trochę drobnym papierem ściernym (trzeba uważać na czip,jak już go widać to starczy )Mam tylko problem ze skrzynką pocztową ,pokazuje mi że nie mam uaktualnionych folderów,jak dam uaktualnij,to pojawia się to samo.Co z tym zrobić?Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.