Sieć GSM: Play
Wysłany: 2008-07-08, 18:40
grabos65 napisał/a:
co tych słuchawek to mam takie kupione w sklepie za 60zł jakos wykonania i jakość dzwięku super a roznica miedzy tymi za 13 zł a 50zł jest taka ze nei mamy orginalnego pudełka(po co nam jak i tak lezy w szafie) i ze nie mamy gwarancji
weź nie pisz już nic na ten temat.... proszę Cię
_________________ -Only Manchester United!
-rock, metal, hard rock, punk rock, techno, trance, house, rap, gangsta rap, rave, r'n'b etc
-akustyk Marris J220C
-elektryk Epiphone Les Paul Standard Plus Top Trans Amber
-E51
Sieć GSM: Plus Pomógł: 37 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Mar 2008 Posty: 974 Skąd: 2 K-ce ;]
Wysłany: 2008-07-14, 22:14
No więc kupiłem oryginalne EP-630 w Prolajnie za 45zł z roczną gwarancją, do tego zrobiłem se przejściówke. Efekt? Niebo w uszach. Nie ma porównania ze zwykłymi słuchawkami. Można słuchać na niskim poziomie głośności nawet w autobusie bo świetnie izolują dźwięki. Mocny i głęboki bass. jak najbardziej POLECAM :D
A to moja full professional przejściówka:
_________________ 3410>>3310>>3410>>T230>>A60>>EF81>>E51 + EP-630 + 8GB ULTRA :D Odpowiedzi na Wasze pytania
chrees
Sieć GSM: Era
Panowie
Tak czytam te posty, w których zastanawiacie się jakie kupić słuchawki by mieć w uszach dźwięk high-end i myślę sobie, że ma rację mój znajomy mówiąc nie dajmy się zwariować
Telefon E51 nie poraża jakością dźwięku (z punktu widzenia muzyki), bo nie taka jego rola.
Mam wrażenie, że ten onanizm sprzętowy przypomina nieco montowanie jakiegoś super-wzmaka do Trabanta lub Malucha. Owszem widziałem kiedyś jak gówniarze w miejsce tylnej kanapy w Maluchu wstawiali kolumnę estradową lecz do dziś nie znam logicznego uzasadnienia tych działań.
Przyznaję, że słuchawki dawane wraz z telefonem są kiepskie (przede wszystkim ze względów mechaniczno-anatomicznych) i dlatego kupiłem sobie WH-700. Ale rozczarowałem się poziomem szumów, które generuje odtwarzacz dźwięku w naszym ulubionym telefonie, bo dopiero w nich ten szum było (aż za) dobrze słychać.
Reasumując;
Nie ma sensu kupować lepszych słuchawek do tego telefonu. A jeśli komuś zależy na jakości dźwięku, polecam jednak wykorzystywać urządzenia projektowane pod tym kątem.
Sieć GSM: Plus Pomógł: 37 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Mar 2008 Posty: 974 Skąd: 2 K-ce ;]
Wysłany: 2008-08-11, 21:54
robimad napisał/a:
Nie ma sensu kupować lepszych słuchawek do tego telefonu. A jeśli komuś zależy na jakości dźwięku, polecam jednak wykorzystywać urządzenia projektowane pod tym kątem.
Całkowicie sie z Tobą nie zgadzam. Co do szumów to masz rację - są, ale już przy 4 kreskach głośności są praktycznie niesłyszalne i nie zakłucają dźwięku. Słychać je jedynie jak się piosenka kończy i zaczyna bo wtedy jest cichy dźwięk. A jadąc autobusem i słuchając muzyki to EP-630 naprawde są o niebo lepsze, ponieważ tłumią dźwięk autobusu -nie całkowicie ale i tak byłem zaskoczony- i można normalnie słuchać myzykę - słuchać basik i wysokie a przy stanardowych słuchawkach ledwo co słychć wysokie - więc dodatkowy odtwarzacz (taki lepszy) jest dla mnie zbędnym wydatkiem - w autobusie napewno nie usłysze różnicy
No a w miejscu "cichym" naprawdę można sie rozkoszować muzyką :P:P:P
_________________ 3410>>3310>>3410>>T230>>A60>>EF81>>E51 + EP-630 + 8GB ULTRA :D Odpowiedzi na Wasze pytania
Sieć GSM: Era
FW: 200.34.36 Pomógł: 6 razy Wiek: 18 Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 100 Skąd: Rybnik
Wysłany: 2008-10-05, 13:29
Ar, ja mam taką przejściówkę pozostałość po 5300 można brać
_________________ Nokia E51 BLACK STEEL + 2GB Kingston
Proszę pana, ja się nigdy nie spóźniam! Nawet jeżeli przychodzę trochę później, to mam widać ku temu poważne powody.
<b>Jeśli pomogłem wiesz co nacisnąć</b>
Balabanga
Sieć GSM: Plus Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Paź 2008 Posty: 18
Wysłany: 2008-10-12, 18:45
przejsciowka z miekkim kablem w euro agd, sluchawki douszne w kerfurze za 10 zl (w komplcie przejsciowka ale sztywna) i bardziej wypasionego zestawu sluchawkowego ze swieczka szukac
walkamany z se sie chowaja :D
sluchawki przeszlu kolejna NK 5210, SEk800 i teraz NKe51 i nie chce zadnych innych, jak sie niechcacy poprzerywa kablek, kupie takie same
Sieć GSM: Plus
FW: 244.34.36 Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 20 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2008-10-15, 01:36
Balabanga napisał/a:
sluchawki douszne w kerfurze za 10 zl (w komplcie przejsciowka ale sztywna) i bardziej wypasionego zestawu sluchawkowego ze swieczka szukac
O to to. Mam podobny zestaw kerfurowy tyle że słuchawki nagłowne "niby DJ" bo można je odwrócić na płasko. Zestaw z ze sztywną przejściowką za jedyne 17,90. Dlaczego takie szajs? Bo każde lepsze słuchawki (próbowałem z moimi Sennheiserami: dousznymi MX400 i nagłownymi HD 207) tylko boleśnie obnażały niedoskonałości dźwięku wydobywającego się z E51. A teraz mam tanio, głośno, z głębokim -kompletnie nie kontrolowanym- basem (cholera wie skąd on w tych słuchawkach ) i z całkiem dobrą przejściowką.
Co do dźwięku z E51.. Głupio pisać taką herezję ale lepiej dla mojego starego słuchu brzmią z tej komórki mp3ójki z bitrate max. 160 kbps niż vbr2 albo vbr0 -o FLACu nie mówiąc bo słuchanie tego formatu z komórki to dopiero absurd hehe. A słucham za pomocą CorePlayera. Może to wina/zaleta używanego przez ten soft kodeka.
_________________ post napisany i wysłany za pomocą:
E51 BS (no brand +hack), 4GB, Ucweb 6.1
DNL
Sieć GSM: Orange Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Wrz 2008 Posty: 34
Wysłany: 2008-11-02, 23:23
Z tego co czytam warto jest brać słuchawki jak najgorsze, wydobywające jak najmniej szczegółów aby stłumić niepotrzebne dźwięki z e51. Mam zamiar kupić coś typu sennheiser mx660 bo widzę na allegro ładną promocję, myślicie że warto? Ewentualnie posłuży w creative zen.
Wysłany: 2008-11-02, 23:31
DNL napisał/a:
warto jest brać słuchawki jak najgorsze, wydobywające jak najmniej szczegółów aby stłumić niepotrzebne dźwięki z e51
Niestety stłumią one nie tylko dźwięki "niepotrzebne" ale także potrzebne...
bocianek
Sieć GSM: Plus
Wysłany: 2008-11-07, 21:25
Dyklu (lub ktos inny) moglbys wrzucic linka z aukcja na ktorej dostane sluchawki o ktorych mowisz? bo wszystkie wczesniejsze juz wygasly.
Ew jakie inne sluchawki za 50~~zl. Zalezy mi zebym mogl w autobusie w miare konfortowo posluchac bo z tych "darmowych" nie dosc ze poodpadaly mi gumki i drapie w uszy to jeszcze nic nie slychac...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.