Wysłany: 2008-09-21, 15:31 [SPRZEDAM] Sony Ericsson K750i z pełnym kompletem.
Witam.
Jak w temacie. Sony Ericsson K750i.Telefon ma Polskie menu i SimLock'a na sieć Era, jest sprawny technicznie - wibracje, głośniczek, mikrofon, Bluetooth,Irda, wyświetlacz, Joystick, slot na karty pamięci itp itd działają bez zastrzeżeń, choć jest jedno, malutkie "ale", o którym za chwilkę. Bateria trzyma ok. 4-5 dni używania ( dużo smsów, profil głośny + wibracja, kilkanaście połączeń w ciągu dnia - tak ja go używałem ). Jestem pierwszym i jedynym właścicielem tego telefonu - został zakupiony dnia 14.04.2007r. czyli nieco ponad rok temu i mam do niego wszystkie papiery. Stan wizualny możecie Państwo obejrzeć na zdjęciach poniżej. Na ekranie naklejona jest folia polimerowa, chroniąca LCD przed zarysowaniami, którą bez problemu można odkleić w kilka sekund.
Teraz kilka słów o wyżej wspomnianej usterce. Jak już napisałem - wibracje, głośniczek, mikrofon, Bluetooth, Irda, wyświetlacz, Joystick, slot na karty pamięci, itp itd działają bez zastrzeżeń, ale jest jeden mały problem - tylna klapka od aparatu nie jest aktywna - nie włącza aparatu. Z tego, co dowiadywałem się w serwisie GSM, uszkodzeniu uległ mały "dzyndzelek" przy klapce, pod obudową, który
włącza aparat po przesunięciu klapki. By aparat był w pełni sprawny, wystarczy wymienić taśmę LCD ( jak wiadomo, w modelach K750i/D750i taśma LCD odpowiada za klapkę od aparatu, boczne przyciski oraz sam LCD - w tym przypadku, wymiana jej rozwiąże problem klapki od aparatu, bo reszta działa bez zastrzeżeń ) - to ta taśma : http://allegro.pl/item432...750i_w800i.html ( 6,50zł ). W serwisie GSM naprawa tego to ok. 20zł, ale nie mam czasu na bieganie po serwisach - mam nowy telefon, więc ten sprzedaję. Używałem telefonu do dzwonienia i smsowania, a zdjęcia cykałem sporadycznie. Dopiero niedawno pojawił się problem z aparatem, ale jako że mam już nowy telefon, ten postanowiłem sprzedać. Nie uważam, że jest to "złom", który nadaje się na części, bo można go normalnie używać. Jeżeli jednak ktoś ma ten sam model, lub model D750i, oferowany przeze mnie telefon będzie idealnym sprawnym "dawcą narządów" :).
Zestaw zawiera:
- Telefon Sony Ericsson K750i
- Oryginalną baterię
- Oryginalne pudełko wraz z papierami ( dowód zakupu, paragon, gwarancja - potwierdzają legalne źródło pochodzenia )
- Oryginalne słuchawki stereo
- Kartę pamięci Memory Stick PRO Duo 64mb
- Kabel do transmisji z komputerem
- Płytkę z oprogramowaniem
- Oryginalną ładowarkę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.