Sieć GSM: Era
FW: 110.07.127 Pomógł: 7 razy Wiek: 29 Dołączył: 04 Lut 2008 Posty: 237 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-05-02, 21:18
Dyklu napisał/a:
Szczerze mówiąc to jeszcze nie słyszałem że ktoś miał wirusa a fonie...
myśle że na razie wirusy nie są zagrożeniem
Znaczy, że jeszcze mało słyszałeś. Myślę, że nie każdy chciałby mieć w telefonie "trupie główki" na przykład zamiast ikon menu. Fakt takie rzeczy przytrafiają się tylko jak się chodzi z wiecznie włączonym BT lub korzysta z niezabezpieczonego wlanu, a nie każdy tak robi na szczęście więc problem rzadko spotykany, ale nie "nieobecny".
Dlaczego NetQin podczas update'u wysyła jakiegoś sms'a niby przez internet? Czy mam mu na to pozwolić? Niby jest free a coś mi nie pasuje
_________________ ..:Music is MY life:..
Yeti
Sieć GSM: Play Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 128
Wysłany: 2008-05-26, 21:03
murderotic napisał/a:
Dyklu napisał/a:
myśle że na razie wirusy nie są zagrożeniem
Znaczy, że jeszcze mało słyszałeś. Myślę, że nie każdy chciałby mieć w telefonie "trupie główki" na przykład zamiast ikon menu. Fakt takie rzeczy przytrafiają się tylko jak się chodzi z wiecznie włączonym BT lub korzysta z niezabezpieczonego wlanu, a nie każdy tak robi na szczęście więc problem rzadko spotykany, ale nie "nieobecny".
Czyli rozumiem, ze jesli chce korzystac z Wlanu na uczelni, to lepiej zainstalowac antyvira?
P.S.
Od dzisiaj jestem szczesliwym uzytkownikiem e51 :D
Sieć GSM: Plus Pomógł: 1 raz Wiek: 20 Dołączył: 29 Maj 2008 Posty: 27
Wysłany: 2008-05-29, 13:33
heh szczerze mowiac ja na E51 nie widzialem jeszcze wirusa, lecz na takich telefonach jak 7650, 5500, 7610, i nawet n70 juz darzaly sie przypadki. pracuje w serwisie wraz z przyjacielem prowadzimy komis i zajmujemy sie naprawa wiec troszke tego przez rece mi przelatuje. najczesciej wirusem jest jakis glupi sms ktory blokuje pamiec telefonu. nie mozna go wykasowac z pamieci jedynym ratunkiem jest wgranie nowego oprogramowania. smutne lecz niestety prawdziwe
Sieć GSM: Plus
Wysłany: 2008-06-21, 22:26
Dyklu napisał/a:
To dobrze słyszałeś
murderotic napisał/a:
Znaczy, że jeszcze mało słyszałeś. Myślę, że nie każdy chciałby mieć w telefonie "trupie główki"
Na s60v3 są może 3-4 wirusy. Wszystkie z nich są raczej instalowane w telefonie za pomocą niektórych plików SIS. O trupich główkach nic mi nie wiadomo ;p
Cytat:
dlatego nie zamulam go na razie niepotrzebnie.
Nie miałabyś zamulać czego, bo Nokia E51 to nie 6630 czy N-gage, który ma 10mB ramu. Pamieć operacyjna jest tak duża, że mogłaby spokojnie udźwignąć nie jeden program antywirusowy.
_________________ Nokia E51 FW 200.34.36 - SanDisk 4GB - Cygnet Bluetooth Keyboard - Motorola S9
wielkizen
Sieć GSM: Plus
Wysłany: 2008-06-25, 16:39
Dyklu napisał/a:
Ja miełem wirusa w fonie i usunołem go anty wirusem z kompa
Sieć GSM: Era
FW: 220.34.37 Pomógł: 57 razy Wiek: 23 Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1008 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-06-25, 20:42
ja przy swoim pierwszym symbianie (N7650) mialem wira.
Wiem bo na kompie mialem podobnego i w tym samym czasie sie ujawniły.
Komp - format. A w tel nie moglem pisac sms, wszystko smigało tylko jak chcialem napisac sms to nie mialem liter same cyfry. Pojechalem do serwisu nokii i po dwukrotnym wgraniu softa nic nie pomoglo. Suma sumarum dostalem nowa N7650 (moja byla miesieczna).
_________________ Twój post został usunięty, temat przeniesony do kosza koniecznie przeczytaj ten temat
Przed dodaniem tematu użyj opcji szukaj!.
Przeczytaj regulamin.
Philips Savy->Siemens C35->N3310->N3330->N7650->N7250i->N6230 i N6310i->N6280 i N9210i->N93->E51
ja również miałem 7650, miałem na niej jakiś program antywirusowy ale nigdy nie miałem jakiego syfu, nie słyszałem aby ktoś ze znajomych miał i żeby jakies straty poniósł, pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.