Forum użytkowników telefonu nokia E51.Na naszym forum pomożemy Ci rozwiązać problem z telefonem nokia. Przed zakupem telefonu nokia E51 wejdz i zapoznaj sie z opiniami uzytkowników.
Znajdziesz tu także tapety, wygaszacze, Gry i inne.

| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
[Szukam] melodia jako sygnał oczekiwania + filtr połączeń
Autor Wiadomość
prezes 

Sieć GSM: Heyah
Wysłany: 2008-10-31, 18:45   [Szukam] melodia jako sygnał oczekiwania + filtr połączeń

Witam

Czy ktoś z was może natrafił na jakiś program, który spełni moje oczekiwanie:
chciałbym by osoba dzwoniąca została "przechwycona" przez telefon i zamiast sygnału oczekiwania na odebranie słyszała wgrany w programie dźwięk - jest to możliwe? Z jednej strony wiąże się to z płaceniem już za czekanie na odebranie połączenia ode mnie ale z drugiej strony dzwoniący nie słyszy sygnału tylko wybraną przeze mnie melodię. Efekt taki jak usługi typu "Granie na czekanie" ale ja za takie usługi nie chcę płacić. Czy ktoś z was słyszał o takich lub podobnych programach?
Drugie pytanie: podobno jest jakiś program filtrujący połączenia przychodzące - proszę o namiary, jak się sprawuje? Czy można ograniczyć np. telefony z danego zakresu (np. +48 22 532****, +44* itd)

A może jeszcze inne tego typu programy są dostępne? Jeśli coś jest płatne proszę zaznaczcie jasno w odpowiedzi.

Pozdrawiam!

tomoa 

Sieć GSM: Plus
Wysłany: 2008-11-03, 11:04   

Jeżeli chodzi o filtr połączeń jest fajny program "call filter', używam wersji 1.03 i jest ok. można przypisać numer, lub numer z gwiazdką. Można zastosować reguły, np. odbieraj te i te numery, resztę odrzuć (lub odwrotnie), lub odbieraj wszystkie oprócz anonimowych. Połączenia odrzuca przez odebranie i zakończenie rozmowy w jednej sekundzie. Czyli nie mamy nieodebranych rozmów. Z drugiej strony rozmówca usłyszy tylko sygnał zajętości i będzie miał w połączeniach, że odbył rozmowę. Polecam

Odpowiedz do tematu