Witam mam problem. Otóż chciałbym zrobić, aby jak przychodzi mi wiadomość sms to wyświetla mi Imię Nazwisko, a jest niestety odwrotnie. Na liście kontaktów w telefonie wyświetla normalnie tak jak, powinno być i jak ustawiłem, ale jak przychodzi wiadomość to jest odwrotnie. Czy da się coś z tym zrobić oprócz wpisania obydwu pozycji w Nazwisko?
FW: Aktualna Pomógł: 12 razy Wiek: 27 Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 437 Skąd: Tarnów
Wysłany: 2009-12-27, 10:33
A może jak będzie w Książce Telefonicznej zdefiniowane nie Nazwisko i Imię tylko Imię i Nazwisko to w waidomościach SMS będzie pokazywane Imię i Nazwisko.
Przyznam że tego nie sprawdzałem.
_________________ Pozdrawiam,
Artur
www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
pepe67
FW: 400.34.011 Pomógł: 10 razy Wiek: 18 Dołączył: 08 Sie 2009 Posty: 126 Skąd: Niepolomice
Wysłany: 2009-12-27, 15:37
artur napisał/a:
A może jak będzie w Książce Telefonicznej zdefiniowane nie Nazwisko i Imię tylko Imię i Nazwisko to w waidomościach SMS będzie pokazywane Imię i Nazwisko.
Przyznam że tego nie sprawdzałem.
Niestety nic ta zmiana nie daje, niezależnie jak będzie ustawione.
Wiadomości i Książka telefoniczna to dwie osobne aplikacje(bo jak inaczej), ale widocznie wiadomości mają swoje własne ustawienia - których w tym przypadku zmienić się nie da - a tylko pobierają informacje z Książki Telefonicznej o danym kontakcie.
_________________ SE K300i - SE W300i - Nokia E51 Black + SanDisk 4GB Class 6
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.