makoleon
Sieć GSM: Plus
Wysłany: 2008-09-08, 16:34
ale poruszenie wywołał ten WLAN;-) ja mieszkam na wsi i musze przyznac ze rzeczywiscie tu z tego dobordziejstwa nie korzystam niestety bo nie mam jak:-(. ale zaraz sie znowu na studia pojdzie wiec z bede korzystal z niego czesto. na miescie zawsze sie wyszuka jakac siec, a i w mieszkaniu mamy router wiec nie trzeba zaraz kompa wlaczac, by np sprawdzic sobie Allegro, czy poczte:-)
Wysłany: 2008-09-08, 20:20
murderotic napisał/a:
Tak się teraz zastanawiam, co wy na tym E51 poprzez WiFi tak przeglądacie Przecież ten wyświetlacz jest tak mały, że ledwo co widać Sam kiedyś dużo korzystałem z tego dobrodziejstwa ale to na Nokii E61, na E51 nie skorzystałem więcej niż raz, a na N95-2 tez raczej nie.
Powiem Ci tak, chodź pewnie to wiesz ale na dzisiejszych studiach nie zrobisz nic bez dostępu do neta :) a dostęp na bieżąco do maila baaaaaaaaardzo sie przydaje :) no chyba, że ktoś nie korzysta :P
lia napisał/a:
Nie kłóćcie się już.
<okok>
A co do testu to jak dla mnie rzyczywiście troche stronniczy i dziwny :D
pozdr
Sieć GSM: Era Pomógł: 7 razy Wiek: 29 Dołączył: 04 Lut 2008 Posty: 234 Skąd: 히브리 문자 일람
Wysłany: 2008-09-08, 22:55
huniek może Cię to zdziwi, ale pomimo mojego wieku (30 lat) nadal studiuję konkretnie informatykę. Powiem z ręką na sercu, że przez 3 lata studiów ani razu nie skorzystałem z WiFi w jakimkolwiek z moich telefonów, chociaż WLAN na uczelni jest ogólnodostępny. Może to wynika z faktu, że na każdym korytarzu stoi luzem kilka kompów z dostępem do neta, oraz każdy może za okazaniem legitki wypożyczyć lapka na cały dzień zajęć. Wiem, że to rzadkość, ale cóż
Więc powtarzam po raz kolejny, że w moim osobistym odczuciu i mniemaniu WLAN nie jest żadnym atutem telefonu komórkowego. Jeżeli ktoś ma inne zdanie to ok, szanuję to, każdy ma swoje zdanie w tym temacie i ok. Dla mnie górę biorą inne parametry. Więc na przyszłość proszę o konkretną i kulturalną dyskusję w tym temacie, a nie farmazony w stylu kolegi o ksywce buchi, który nota bene nic nie wniósł do tematu. Pozdrawiam i miłego surfowania
PS z racji roli administracyjnej jaką pełnię na forum uprzedzam, że kolejne posty w tym i innych tematach w stylu:
buchi napisał/a:
dobry żart
nie poparte żadnym argumentami, będą lądowały tam gdzie miejsce postów o tak "wysokim" stopniu merytoryki, czyli w KOSZU.
Wysłany: 2008-09-08, 23:05
murderotic napisał/a:
Co do wlanu - to tylko dodatek, gadżet z którego tak na prawdę się mało korzysta więc nie może być atutem.
murderotic napisał/a:
w moim osobistym odczuciu i mniemaniu WLAN nie jest żadnym atutem telefonu komórkowego. Jeżeli ktoś ma inne zdanie to ok, szanuję to, każdy ma swoje zdanie w tym temacie i ok.
Jakby pierwszy post brzmiał tak jak poprzedni to by nie było problemu :P
Ale mniejsza o to jede uważa za atut WIFi drugi woli tel z dobrym aparatem co dla mnie osobiście (jako fotografa amatora) jest paranoją :P
U mnie na PWr też są kompy wszędzie a i tak wole korzystać z mojego E51 bo jego zaletą jest ogromna mobilność :)
Sieć GSM: Era Pomógł: 7 razy Wiek: 29 Dołączył: 04 Lut 2008 Posty: 234 Skąd: 히브리 문자 일람
Wysłany: 2008-09-08, 23:48
Chyba faktycznie trochę niejasno się wyraziłem Co do aparatu, dla mnie kolejny "zbędnik", chociaż czasem się przydaje. Jednak dla mnie główne atuty to duży, czytelny wyświetlacz, głośne głośniczki (wiem masło maślane) i jakość wykonania. Dlatego też mam N95 8Gb, bo spełnia te zalety, choć nie ukrywam, że niedługo labo raczej bardzo szybko ją sprzedam, gdyż wyższość bierze po raz kolejny inna moja pasja czyli zegarki. Summa summarum koniec OT.
_________________ Nie pomagam na PW
kHmPRO
Sieć GSM: Orange
Wysłany: 2008-09-14, 16:10
WiFi jest niezbędne to aplikacji voip w pracy w biurze i domu, aplikacja FRING i Skype, MSN, Yahoo, nie mówiąc o Skype Out w telefonie, zawsze kiedy mamy zasięg WiFi. A i w biurze i w domu mam WiFi i często dzwonię z komórki przez Fringa i Skype Out za granicę za 4-7 gr za minutę, cały czas schodzą mi mejle. I często podglądam aukcje bez komputera. Jest to niezbędna funkcja :)
Sieć GSM: Orange
FW: 210.34.36
Wiek: 20 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 21 Skąd: Radom|Łódź
Wysłany: 2008-09-15, 21:27
Wracając do tego kontrowersyjnego WLAN`u to przydaje się jak ktoś wyżej napisał do sprawdzania poczty. Telefonik leży i powiadamia mnie o nowej poczcie bez startowania kompa. Świetne połączenie WLAN + PDF mi się szczególnie często przydaje, wszelkie wyniki, ogłoszenia, dyżury i tym podobne rzeczy związane z uczelnią moge sobie sprawdzić w każdym momencie, bo noszelnie laptopa dzień w dzień po kilka-kilkanaście godzin naprawdę bywa uciążliwe. Kolega student-informatyk zapewne coś o tym wie.
Smoko
Sieć GSM: Era
Wysłany: 2008-09-16, 10:28
Wracając do artykułu.
Kolega chyba krótko stał w kolejce i zbytnio nie doczytał całego tekstu. Tudzież popatrzył tylko na nokie i stwierdził że lipny test bo nie ma w nim JEGO telefonu... (tragedia )
Cytuję: Autorzy tego tekstu wyszli z założenia, że telefon służy do prowadzenia krótkich rozmów i wysyłania krótkich wiadomości tekstowych. Wyniki w tych kategoriach stanowią 75% oceny końcowej aparatu. Zwycięzca Sony Ericsson W910i, swój sukces zawdzięcza głównie solidności podstawowych parametrów. Jeśli nic nie słychać, nie masz zasięgu, a znalezienie konkretnej osoby na liście kontaktów zajmuje więcej czasu niż wyszperanie jej wizytówki na biurku to superszybkie łącze internetowe, ani dobry aparat fotograficzny nie złagodzą przecież codziennego stresu.
W910i wygrał nie znacznie a ceny komórek o podobnych wynikach są mocno zróżnicowane. Dokonując wybory , warto też zwrócić więc uwagę na interesujące nas parametry "zaawansowane". Trudno przewidzieć, które z omawianych rozwiązań przetrwają próbę czasu - tuż za rogiem czai się wiele nowych standardów. Wiadomo, że egzamin zdała technologia Bleutooth, coraz więcej osób również łączy się przez komórkę z internetem, nie widuje się natomiast ludzi prowadzących wideorozmowy.
Pamiętaj: płać za to, z czego zamierzasz korzystać. I nie przepłacaj. Dorższy nie znaczy lepszy.
Te tzw podstawowe parametry to:
Orientacyjna cena z zł:
Ergonomia:
Bateria:
Wygoda noszenia:
Wytrzymałość:
To jest 35% wyniku - gdzie NOKIA N95 otrzymała MRN (czyt 2.)
pierwsze 10 miejsc:
1. SE W910i
2. Nokia 6500 Slide
3. Nokia N81
4. SE K810i
5. SE T650i
6. SE K550i
7. SE K850i
8. SE S500i
9. APPLE iPhone
10. Nokia 5700 Xpress Music.
W całym teście znalazło się:
7 sztuk SE
10 sztuk NOKII
5 sztuk SAMSUNG`a
3 szt Motoroli
etc...
W każdym bądź razie chciałbym wyrazić swoją opinię co do tego testu. Każdy test ma swoje wady i zalety. Każdy z nas ocenia dany przedmiot zazwyczaj inaczej niż inni ponieważ patrzy na niego z innej perspektywy. Widocznie nasza E51 nie jest jeszcze zbyt popularnym telefonem żeby go zamieścić na łamach gazety, albo po prostu Nikt nie brał pod uwagi telefonów z literką E na początku.
takie moje małe 5gr
pozdr
_________________ 5110/3310/3210/3310/3510/6210/8210/6800/7650/k700i/k750i/E51
Piszę poprawnie po polsku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.