makoleon
Sieć GSM: Plus
Wysłany: 2008-09-07, 11:06 wielki test telefonów w "Logo"
Tak się chce podzielić moimi przmysleniami:-P. Otóż stojąc sobie wczoraj w Tesco w kolejce wziąłem z nudów w łapki miesięcznik Logo, zobaczyłem że jest tam test telefonów. Ale jak go zobaczyłem to włas aż mi się zjeżył na skórzę:-P. Otóż test wygrał SE w910i (bez WLANu!), naszej E51 w ogolę nie było, a np nokie N95 znalazła się na szarym koncu. Ehh, reklamują się jako miesięcznik dla mężczyzn którzy znają sie na rzeczy:-P. a jak widze sami redaktorzy sie na "rzeczy" nie znają. jak pierwsze miejsce moze zając telefon bez WLANu... może i ma dobry odtwarzacz mp3, ale to w końcu był test telefonów,a WLAN to według mnie funkcja jak najbardziej telefoniczna, nie ma toto ani Symbiana,ani nic specjalnego co dałoby mu pierwsze miejsce, a N95 na końcu, E51 wogole nie bylo, nie wspominając już o E66 czy E71...hmm dziwny test bardzo dziwny.... a Wy co o tym myslicie?
Sieć GSM: Orange
FW: *#0000# Pomogła: 7 razy Wiek: 27 Dołączyła: 26 Lut 2008 Posty: 518 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-09-07, 11:39 Re: wielki test telefonów w "Logo"
makoleon napisał/a:
Otóż test wygrał SE w910i (bez WLANu!), naszej E51 w ogolę nie było, a np nokie N95 znalazła się na szarym koncu. Ehh, reklamują się jako miesięcznik dla mężczyzn którzy znają sie na rzeczy:-P. a jak widze sami redaktorzy sie na "rzeczy" nie znają. jak pierwsze miejsce moze zając telefon bez WLANu... może i ma dobry odtwarzacz mp3, ale to w końcu był test telefonów,a WLAN to według mnie funkcja jak najbardziej telefoniczna, nie ma toto ani Symbiana,ani nic specjalnego co dałoby mu pierwsze miejsce, a N95 na końcu, E51 wogole nie bylo, nie wspominając już o E66 czy E71...hmm dziwny test bardzo dziwny.... a Wy co o tym myslicie?
Przyznam, że również zerknę czasem w "Logo" i również mnie dziwi to co napisałeś. Jeśli chodzi o WLAN, to w sumie nie jest to funkcja telefoniczna (bo telefon przecież niby ma służyć do dzwonienia), ale jak najbardziej w telefonie potrzebna. Może wygrał SE, bo jest piękny i bajerancki? Czasem właśnie w tym "Logo" są takie słodziusie gadżeciki dla słodziusich gadżetomanów :) funkcjonalność jest mniej ważna.
Zresztą kolego, po co Ci testy? Przecież wiadomo, że e51 jest najlepsza
Sieć GSM: Era Pomógł: 7 razy Wiek: 29 Dołączył: 04 Lut 2008 Posty: 234 Skąd: 히브리 문자 일람
Wysłany: 2008-09-07, 11:56
Co do komórek jakie się tam znalazły, takich modeli jak E66 nie ma bo to pewnie test sprzed pół roku znając realia naszej dziennikarskości. Co do wlanu - to tylko dodatek, gadżet z którego tak na prawdę się mało korzysta więc nie może być atutem. Co do N95 na szarym końcu, potwierdzam, bo to szajs nie telefon. Co innego N95 8 GB którą mam
Dlaczego wygrał SE, bo pewnie jest ładniutki i gadżerciarski przede wszystkim, a LOGO jest dla gadżeciarzy
Prawda jest taka że nokia nie posmarowała i znalazła się na końcu, a jakis spaczony inaczej "facet" przeczyta i stwierdzi ze dany produkt jest najlepszy, na codzien tak samo jest z aparatami cyfrowymi w ktorych pracuje jak jest dobry artykuł na temat jakiegos modelu i wychwalają w nieboglosy a model 200% lepszy jest uznawany za kicz, znaczy ze ladnie smarowane bylo
_________________ v6maxx / e51 / e71 :)
LiTE
Sieć GSM: Orange Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Sie 2008 Posty: 34
Wysłany: 2008-09-07, 12:37
murderotic napisał/a:
Co do N95 na szarym końcu, potwierdzam, bo to szajs nie telefon. Co innego N95 8 GB którą mam
A jaka jest roznica miedzy N95, a N95 8GB poza pamiecia i ewentualnie kolorem obudowy?:/
buchi
Sieć GSM: Play Pomógł: 5 razy Wiek: 21 Dołączył: 10 Cze 2008 Posty: 135
Wysłany: 2008-09-07, 12:55
murderotic napisał/a:
Co do wlanu - to tylko dodatek, gadżet z którego tak na prawdę się mało korzysta więc nie może być atutem.
dobry zart
LiTE
Sieć GSM: Orange Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Sie 2008 Posty: 34
Wysłany: 2008-09-07, 13:23
buchi napisał/a:
murderotic napisał/a:
Co do wlanu - to tylko dodatek, gadżet z którego tak na prawdę się mało korzysta więc nie może być atutem.
dobry zart
Niektorzy mieszkaja na wsi, wiec mozna wybaczyc
tompior111
Sieć GSM: Era
FW: 200.34.36
Wysłany: 2008-09-07, 16:26
LiTE napisał/a:
murderotic napisał/a:
Co do N95 na szarym końcu, potwierdzam, bo to szajs nie telefon. Co innego N95 8 GB którą mam
A jaka jest roznica miedzy N95, a N95 8GB poza pamiecia i ewentualnie kolorem obudowy?:/
Większy wyświetlacz, podobno ma większy obiektyw (nie jestem pewny, kiedyś tylko tak słyszałem), i inny soft, no i chyba chodzi lepiej od zwykłej. Dobra koniec OT, co do tego testu myślę że N95 nie zajęła jakiegoś dobrego miejsca bo to cegła, natomiast, W910i jest dość zgrabny, ma nie najgorszy aparat, duży wyświetlacz (mało kol.), no i dobry głośnik. Jednak gdyby E51 była w tym teście to by zajęła zaszczytne 1 miejsce :D
FW: 210.34.36
Wiek: 20 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 21 Skąd: Radom|Łódź
Wysłany: 2008-09-07, 20:42
Co do WLAN`u to częściej używam niż piszę SMSy (co prawda głównie dzwonię bo od tego jest telefon) ale taka jest prawda, że WLAN się bardzo przydaje. Zastanawiałem się nad zakupem jakieś netbooka (lub jak kto woli subnotebooka) ale po paru dniach z E51 stwierdziłem, że teraz mi taki sprzęt zbędny. Każda cywilizowana uczelnia, centrum handlowe, kawiarnia, pub itp posiada dostęp do WiFi więc taka rzecz się super sprawdza w telefonie. Zawszę to trochę wygodnie niż nieść 3 kg notebooka ... w domu też się przydaje-czasem sprawdzę coś drobnego na telefonie niż uruchomię kompa. Szczerze mówiąc to tylko to zdecydowało, że zakupiełem E51.
buchi
Sieć GSM: Play Pomógł: 5 razy Wiek: 21 Dołączył: 10 Cze 2008 Posty: 135
Wysłany: 2008-09-07, 21:25
murderotic, ten "durny usmieszek" miesci wszystko co chcialbym zawrzec na temat tego co napisales
i chyba jednak kilka osob oprocz mnie smieje sie z tego co napisales
Sieć GSM: Era Pomógł: 7 razy Wiek: 29 Dołączył: 04 Lut 2008 Posty: 234 Skąd: 히브리 문자 일람
Wysłany: 2008-09-07, 22:16
buchi napisał/a:
murderotic, ten "durny usmieszek" miesci wszystko co chcialbym zawrzec na temat tego co napisales
i chyba jednak kilka osob oprocz mnie smieje sie z tego co napisales
No fakt zapomniałem, że w dzisiejszych "nowoczesnych" czasach dzieci zamiast pisać wstawiają durne ikonki. Potwierdzasz tylko tym fakt, że nie masz żadnych konkretnych kontrargumentów. Dziecinada i tyle, godne pożałowania
Ja rozumiem, że WiFi jest fajne, bo jest darmowe i się czasem przydaje, ale wiedzę że jednak nie zrozumiałeś co miałem na myśli. Chyba nie ten poziom. Poza tym kto jeszcze się śmieje. Dzieci. Proszę Cię, litości. Czekam na coś konkretnego, a kolejny bełkot z Twojej strony. Nie będę tu tolerował śmiecenia. Mam nadzieję, że się rozumiemy.
PS
Tak na marginesie naucz się chłopie pisać po polsku
Sieć GSM: Plus
Wysłany: 2008-09-07, 22:36
BartK napisał/a:
Co do WLAN`u to częściej używam niż piszę SMSy (co prawda głównie dzwonię bo od tego jest telefon) ale taka jest prawda, że WLAN się bardzo przydaje. Zastanawiałem się nad zakupem jakieś netbooka (lub jak kto woli subnotebooka) ale po paru dniach z E51 stwierdziłem, że teraz mi taki sprzęt zbędny. Każda cywilizowana uczelnia, centrum handlowe, kawiarnia, pub itp posiada dostęp do WiFi więc taka rzecz się super sprawdza w telefonie. Zawszę to trochę wygodnie niż nieść 3 kg notebooka ... w domu też się przydaje-czasem sprawdzę coś drobnego na telefonie niż uruchomię kompa. Szczerze mówiąc to tylko to zdecydowało, że zakupiełem E51.
W pełni popieram :) jestem z Wrocka studiuje na Politechnice Wrocławskiej i w kazdym budynku jest WiFi, wszystkie centra handlowe mają WiFi a co najlepsze wychodze na ulice i znajduje mase niezabezpieczonych WiFi dzięki którym normalnie korzystam z netu poza domem.
Dla mnie (jako studenta elektroniki telekomunikacji) największym plusem tego telefonu jest właśnie WiFi i sądze ze jakieś 70% ludzi którzy sie troszkę znają na telefonach właśnie dlatego kupili E51 :)
Wysłany: 2008-09-07, 22:43
Tak się teraz zastanawiam, co wy na tym E51 poprzez WiFi tak przeglądacie Przecież ten wyświetlacz jest tak mały, że ledwo co widać Sam kiedyś dużo korzystałem z tego dobrodziejstwa ale to na Nokii E61, na E51 nie skorzystałem więcej niż raz, a na N95-2 tez raczej nie.
FW: *#0000# Pomogła: 7 razy Wiek: 27 Dołączyła: 26 Lut 2008 Posty: 518 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-09-08, 11:11
Nie kłóćcie się już.
Co do wlanu, to rzeczywiście zdania mogą być podzielone, bo nie każdy ma do niego dostęp. Większość z nas mieszka w miastach, gdzie idąc ulicą, czy będąc w centrum handlowym może sobie z tego bajeru korzystać. Ja sama tak robię i przyznam, że funkcja ta jest dla mnie bardzo ważna (dlatego nie wiem co kupię po e51 - może cos doradzicie?). Na wsi wlanu nie ma to i się z niego nie korzysta, stąd niektóre opinie (chociaż przyznam, że w sobote byłam na jednej wsi i tam jest sieć w gminnym centrum informacji i normalnie śmiga się wlanem bezproblemowo).
Ale nie bulwersujmy się, w końcu wszyscy mamy fajne telefony, bez względu na miejsce zamieszkania :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.