angel
Sieć GSM: Plus
Wysłany: 2008-09-24, 20:09 WLAN i E51
Wiem ze wątki dotyczące Wlanu się ciągle powtarzają, ale nie znalazłem odpowiedzi na swój problem otóż mam nokie e51 chce się podłączyć do sieci lokalnej przez wifi, ale mogę wejść na stronę serwera a na świat mnie nie "wypuszcza" wiem że na serwerze jest firewall i tu pytanie czy gdzieś da się wpisać adres proxy bądź bardziej szczegółowe ustawienia internetu w e51. Dla informacji w noki n95 8Gb zrobiłem i połączyłem się od razu z wszystkim bez ustawiania szczegółów wpisałem tylko hasło i było w porządku.
Sieć GSM: Plus Pomógł: 37 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Mar 2008 Posty: 974 Skąd: 2 K-ce ;]
Wysłany: 2008-09-24, 20:15
Jak na n95 chodziło to na e51 też powinno tak samo być. Może masz filtrowanie MAC na serwerze?
_________________ 3410>>3310>>3410>>T230>>A60>>EF81>>E51 + EP-630 + 8GB ULTRA :D Odpowiedzi na Wasze pytania
angel
Wysłany: 2008-09-24, 20:25
Nie sądzę żebym miał ponieważ dużo osób przewija się przez mój dom z rożnymi laptopami i telefonami i nikt nie ustawiał im adresu mac na serwerze poza tym obydwie nokie kupiłem dzisiaj wiec nie było w nich nic mieszane
Wysłany: 2008-09-24, 21:40
Witam,ja tez chcialem poruszyc o tym temat.juz wiele czytalem o wLAN W e51,ale moj problem w tym ze juz do tylu sieci niezabez.sie podlaczalem i dalej:'brak odp bramy',a jakos inni nie maja tego problemu,czemu?plx o odp pzdr
na Wasze pytania nikt nie umie odpowiedzieć, nie wiadomo czemu tak się dzieje, wiem na swoim przykładzie, łapię w domu jakąś niezabezpieczoną sieć wlan, czasami się z nią łączę czasami nie, nie wiem czemu. Na innych forach również nikt nie znalazł sensownej odpowiedzi na to pytanie a co dopiero sposób na połączenie. Pozdro.
angel
Wysłany: 2008-09-25, 19:49
Odpowiedź jest trochę bez sensowna bo oznaczało by to że wlan jest bajerem który tak naprawdę nie działa w połowie przypadków widocznie nic tylko się zwrócić do producenta mi a właściwie nam pozostało.
Sieć GSM: Era
Wysłany: 2008-09-25, 21:35
ludzie skoro to nie jest wasza własna 'niezabezpieczona' sieć to myślicie, że wszystko będzie ładnie działać? to że łączysz się z siecią nie oznacza, że będziesz miał z niego necik
riddick, czasami jest sygnał za słaby, żeby się podłączyć wykrywa, ale podłączyć się nie da bo sygnał gdzieś umyka
i jeszcze polecam spróbować samemu określić AP... może problem w tym, że jest rozgłaszanie a nie ma DHCP
_________________ Potrzebny soft, film, gra, dzwonek. Napisz, może upne.
FW: 200.34.36 Pomógł: 6 razy Wiek: 18 Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 99 Skąd: Rybnik
Wysłany: 2008-09-25, 22:16
ku6a, to poproszę jaśniej
_________________ Nokia E51 BLACK STEEL + 2GB Kingston
Proszę pana, ja się nigdy nie spóźniam! Nawet jeżeli przychodzę trochę później, to mam widać ku temu poważne powody.
<b>Jeśli pomogłem wiesz co nacisnąć</b>
angel
Wysłany: 2008-09-25, 22:43
No tak przepraszam zapomniałem w jakim kraju żyje ale czy nie ma możliwości ustawić proxy bo to jest moja główna przyczyna co do sieci nie zabezpieczonych to owszem rozumiem ze maja prawo nie działać wokoło polowa z nich nie ma dhcp a jeśli już ma to jest płatna.
Jak ustawiłem sobie na twardo ze ip jest ustalone do maca wszystko działa tylko że bez tego tez powinno wystarczyło by wpisać proxy tylko że nie ma tego w opcjach.
panie kolego ku6a, piszę to dlatego że mam również w domu lapka, widzę jaki jest mocny sygnał z tej sieci o jakiej wspominałem, mam w domu swoją sieć wlan, jak miałem typ zabezpieczeń ustawiony na WEP to telefon również raz mi się łączył a raz nie, bez zmiany ustawień, zmieniłem zabezpieczenia na WPA2 z szyfrowaniem AES i łączy się za każdym razem. Potrafisz mi powiedzieć czemu??
Wysłany: 2008-09-26, 14:18
i na tym laptopie się łączysz, a na nokii nie?
a co do wep to nie wiem czemu się nie łączył skoro na wpa się udalo
jak ja sobie konfigurowałem router pod nokie to też mi się różne rzeczy działy.. a jak dobrze zapisałem AP to nie mam problemów..na routerze rozgłaszanie wyłączone..dhcp włączone.. filtrowanie mac włączone
_________________ Potrzebny soft, film, gra, dzwonek. Napisz, może upne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.