Martus
Sieć GSM: Era
FW: 200.34.36 Pomogła: 1 raz Wiek: 22 Dołączyła: 17 Cze 2008 Posty: 59 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2008-10-06, 21:23 WLAN na Politechnice
Próbowałam się podłaczyć do sieci WLAN na Politechnice, nie wymaga ona klucza ale wyskakuje komunikat "Nie udało się Uwierzytelnienie EAP-SIM" Czy ktoś może wie o co chodzi i może pomóc? Podjrzewam że jest to wina telefonu
mne51
Sieć GSM: Plus
Wysłany: 2008-10-07, 10:50
Ja co prawda miałem do czynienia w ostatnim czasie na Politechnice Wrocławskiej i w każdym budynku sieć była niezabezpieczona i żadnych certyfikatów nie musiałem mieć. Normalnie łączyło i internet śmigał....
Sieć GSM: Era Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Paź 2008 Posty: 13 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2008-10-07, 21:55
No to ambitnie :)
Certyfikaty musisz wlaczyc , pobaw sie ustawieniami polaczenia, w szkole powinnas to zrobic:) W kazdym razie dziala:) pozdrawiam i daj znac czy ci sie udalo.
Martus
FW: 200.34.36 Pomogła: 1 raz Wiek: 22 Dołączyła: 17 Cze 2008 Posty: 59 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2008-10-08, 14:41
Nie udało mi się połączyć Certyfikaty mam zainstalowane ale wyrzuciłam je z karty pamięci. Chyba powinnam jednak je zostawić czy są po zainstalowaniu już niepotrzebne? Nawet nie wiem gdzie się zainstalowały...
Wyskakuje mi "brak odpowiedzi bramy"
Była jeszcze inna sieć "Free Public Wifi" i też nie udało mi się z nią połączyć Myślałam że jak "Free Public" to nie bedzie problemu.
Grzebałam w ustwieniach punktu dostępowego eduroam, na stronie jest napisane, że tzreba ustawić uwierzytelnianie WPA i szyfrowanie TKIP-i właśnie tego TKIP nie mogłam znależć, chyba że coś przeoczyłam...
Sieć GSM: Plus Pomógł: 37 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Mar 2008 Posty: 974 Skąd: 2 K-ce ;]
Wysłany: 2008-10-08, 20:37
ja mam tak:
Narzędzia>>Ustawienia>>Połączenie>>Punkty Dostępu>>eduroam
Nazwa połączenia: eduroam
Nośnik danych: WLAN
Nazwa sieci: eduroam
Status Sieci: Publiczna
Tryb Sieci WLAN: Infrastruktura
Tryb zabezp. WLAN: WPA/WPA2
Ust. zabezp. WLAN:
...WPA/WPA2: EAP
...Tylko tryb WPA2: Nie
...Ust EAP plugin:
......1. EAP-TTLS (opcje: włącz a potem wejdź w to. 5 pozostałych wyłączone):
.........Certyfikat osobisty: Nieokreślony
.........Certyfikat autoryzacji: Główne Centrum Certyfikacji
.........Nazwa użytk. w użyciu: Ust. przez użytkow.
.........Nazwa użytkownika: TWOJA NAZWA UŻYTKOWNIKA Z SYSTEMU OBSŁUGI TOKU STUDIÓW
.........Domena w użyciu: Ust. przez użytkow.
.........Domena: puste teraz naciskamy strzałkę w prawo - przechodzimy do karty EAPs
.........1. MSCHAPv2 (opcje: włącz a potem wejdź w to. 5 pozostałych wyłączone):
.........Nazwa użytkownika: TWOJA NAZWA UŻYTKOWNIKA Z SYSTEMU OBSŁUGI TOKU STUDIÓW
.........Żądanie hasła: Nie
.........Hasło: TWOJE HASŁO Z SYSTEMU OBSŁUGI TOKU STUDIÓW (SOTS)
7x wróć, wyjdź i pozamiatane
Mi na tych ustawieniach śmiga
_________________ 3410>>3310>>3410>>T230>>A60>>EF81>>E51 + EP-630 + 8GB ULTRA :D Odpowiedzi na Wasze pytania
brtt
Wysłany: 2008-10-09, 15:41
Jeśli chodzi o Politechnikę Wrocławską - byłem tam niedawno przez 3-4 dni i telefon nagle nie łączył. Pomogło wyłączenie 3G.
Poza tym miejscem w 3G wszędzie normalnie działa.
Miał ktoś też tam taki problem?
Jeśli chodzi o Politechnikę Wrocławską - byłem tam niedawno przez 3-4 dni i telefon nagle nie łączył. Pomogło wyłączenie 3G.
Poza tym miejscem w 3G wszędzie normalnie działa.
Miał ktoś też tam taki problem?
a z jaką siecią się łączyłeś? tą "ogólnouczelnianą" PWR-WiFi? U mnie ona bez problemu śmiga zawsze i wszędzie. :P a 3G mam domyślnie zawsze wyłączone, bo po co mi to...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.