Forum użytkowników telefonu nokia E51.Na naszym forum pomożemy Ci rozwiązać problem z telefonem nokia. Przed zakupem telefonu nokia E51 wejdz i zapoznaj sie z opiniami uzytkowników.
Znajdziesz tu także tapety, wygaszacze, Gry i inne.

| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
Wybór pokrowca, futerału.. na e51 - jaki?
Autor Wiadomość
Yoss 

Sieć GSM: Orange
Wysłany: 2008-10-08, 11:16   

Ja kupiłem sobie ostatnio coś w stylu

http://www.allegro.pl/item442192922_golla_music_bag_slayer_nokia_sony_ericsson.html
,

też firmy Golla. Bardzo fajnie się sprawdza do noszenia dwóch telefonów. Gdybym posiadał jeden, też kupiłbym futerał podobny do tego, jakoś nie przekonują mnie (estetycznie) wszelkie rubbery, crystal case'y czy też skórzane "nosidełka" ;)

Roberts 
Roberts

Sieć GSM: Era
Wysłany: 2008-10-12, 10:01   pokrowiec dla E51

Czyżby nie było nikogo na tym FORUM, który by wiedział czy magnesy przy zamknięciu pokrowca są szkodliwe dla telefonu (układu elektronicznego lub głośnika itd.)- kupiłem taki i mam wątpliwości.
Pozdrawiam.

kuciek91 
i like %

FW: 100.34.20
Wysłany: 2008-10-12, 10:06   

to sa male magnesy i nie wytwrzaja duzego pola magnetycznego aby uszkodzic cos w telefonie ...

Nie pomagam na PW | Click jeśli pomogłem.

Balabanga 

Sieć GSM: Plus
  Wysłany: 2008-10-12, 18:12   

jestem przeciwnikiem jakichkolwiek futeralow. nie po to ktos sie glowil i wymyslal zeby ksztalt byl piekny sam w sobie zeby teraz to niszczyc zakrywajac skorka, materialem, guma, plastykiem blacha czy jeszcze innym

obecnie mam goly telefon, za kilka dni zakleje go poliweglanem, jak na razie dbam o orginalna folie. obudowa juz jest metalowa wiec nic jej nie bedzie przy noszeniu w kieszeni. w pracy natomiast swietnie sprawdza sie w ochronie przed kurzem taki gumowany woreczek po okularach ze stoiska 8-)

wczesniej kiedy bylem mlody i glupi zapakowalem swojego s6 w skoropodobna gume, obrzydlistwo, ale wtedy to bylo trendy :D
potem s11 juz gola na firmowym zatrzasku tak samo jak kazdy nastepny fon.
dopiero kiedy kupilem v3 byl dla mnie zbyt cenny zeby poniszczyc, nakleilem tania folie na szybki - efekt sredni plus srednio co 2 miesiace wymiana krystalkow z powodu lamliwosci. NIGDY NIE ZAKLADAJ, drobinki brudu i kurzu rysuja od srodka telefon
potem mial byc na dluzszy czas k800, folia sredniej jakosci plus aluminiowa zbroja, bardzo fajnie wygladalo i sie sprawdzalo - prawie niewidoczne

ale teraz, z bogatym bagazem doswiadczen, swiadomie wybieram tylko poliweglan i pusta kieszen, a do ochrony woreczek po okularach plus chusteczki higieniczne chroniace przed wilgocia, zapoceniem

to jest tylko telefon, za rok bedzie nastepny :) nawet jak polozycie go na wacie i zamkniecie w bezpylowej kabinie, to za dwa lata kiedy skonczy sie umowa nie sprzedacie go za jakies wieksze pieniadze :)

uuu, ale sie rozpisalem

dakiro 
Dakkk

Wysłany: 2008-10-14, 16:48   

do mnie jednak przemawia crystal case. Miałem taką "gumowaną" ale oczywiście zaraz się połamała - ale jednak wyglądała nie najgorzej.
Biorę jutro przezroczystą następną, miałem jedną już ale strasznie porysoowałem - wydaje się, że ta przeźroczysta jest dobra, telefon w niej ładnie wygląda, jest dobrze chroniony i w ręku dobrze leży.

Time 

Wysłany: 2008-10-20, 19:36   

Ostatnimi czasy po pierwszym upadku mojego telefonu (aż zajęczałem z bólu :lol: ) zacząłem zastanawiać się nad jakąś opcją ochrony mojego telefonu. Przemawiały za tym liczne argumenty - częste jeżdżenie firmowymi samochodami dostawczymi o które nikt nie dba, stąd strach przed zabrudzeniem i porysowaniem telefonu. Nie lubię jeździć z telefonem w kieszeni. Fakt, że telefon też służbowy ale jest tak wizualnie doskonały, że nie wyobrażam sobie na nim żadnej ryski :mrgreen: .
Drogą kupna nabyłem taki o to produkt
http://allegro.pl/item444131674_etui_campa_nokia_e51.html

Jest wykonany z dobrych materiałów, dosyć wygodny w użyciu. Jedyne co to musiałem wyciąć większy otwór na głośniczek.
Zawsze broniłem się przed wszelkimi futerałami tudzież innymi wynalazkami, ale z tego jestem zadowolony. Mogę bez obaw wrzucić telefon do kieszeni marynarki pełnej kluczy.
Jak najbardziej polecam ten produkt ;-)
Ostatnio zmieniony przez Time 2008-10-23, 21:56, w całości zmieniany 1 raz  

wiewiurs 

FW: 200.34.36
Wysłany: 2008-10-20, 19:57   

jak dla mnie swietna jest skarpetka na tel :) chroni przed upadkiem (amortyzuje uderzenie), w kieszeni telefon sie nie porysa i ogolnie jest OK:) polecam

dakiro 
Dakkk

Wysłany: 2008-10-20, 21:20   

ech, te crystal case za pare złotych - baaadziew, zaraz się jeden zaczep łamie, potem pojawia się rysa, łamie się drugi zaczep....
Dobry to by był silikon tyle, że w Poznaniu i na allegro nie ma!

grzelutek 

Wysłany: 2008-10-21, 10:20   

dakiro napisał/a:
Dobry to by był silikon tyle, że w Poznaniu i na allegro nie ma!

Silikon do telefonu :shock: Widziałem pare komórek "odzianych" w ten badziew.Zwłaszcza w zimie. :mrgreen: Jedna wielka WODA pod tym opakowaniem.Takiego phona szlag trafia bardzo szybko.Uwierzcie na słowo.Nie polecam testować na swoich E51kach.

kuciek91 
i like %

FW: 100.34.20
Wysłany: 2008-10-21, 14:49   

polecam skarpete tak jak kolega wyzej :D ostatnio dokupiłem taką fajna z misiem :D [ale o gustach sie nie rozmawia xD]

Nie pomagam na PW | Click jeśli pomogłem.

dakiro 
Dakkk

Wysłany: 2008-10-23, 10:46   

Ja się zdenerwowałem brakiem silikonówi i beznadziejną jakością crystal i rubber case i sobie kupiłem coś takiego
http://allegro.pl/item461777347_nokia_e51_classic_futeral_skora_forcell.html

w sumie ładne, plastik bardzo ładnie przeźroczysty, daje radę nacisnąć na boczne przyciski (nie za łatwo), jest dostęp do złącz (usb też wchodzi choć trochę ciężko) no i klawiatura też w miarę dobrze przez to działa ale nie za wygodnie. Joystick ciężko chodzi też. Mimo wszystko jestem zadowolniony dość.

szczelny 

Wysłany: 2008-10-30, 18:02   

Ja mam takie coś
http://www.allegro.pl/item456617401_p4_oryginalne_etui_nokia_6300_6500_e50_e51_7900.html

dopiero tydzien wiec nie wiem jak na dluzsza mete, ale juz zaczyna sie brudzic. A pozatym nawet spoko

buchi 

Sieć GSM: Play
Wysłany: 2008-10-31, 02:15   

dakiro, jak mozna do telefonu kupic taki futeral? :shock: nie wstyd Ci go wyciagnac przy ludziach?

Odpowiedz do tematu