Forum użytkowników telefonu nokia E51.Na naszym forum pomożemy Ci rozwiązać problem z telefonem nokia. Przed zakupem telefonu nokia E51 wejdz i zapoznaj sie z opiniami uzytkowników.
Znajdziesz tu także tapety, wygaszacze, Gry i inne.

| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamieszanie z aplikacjami
Autor Wiadomość
Quentin 

Sieć GSM: Sami Swoi
  Wysłany: 2008-10-08, 21:24   Zamieszanie z aplikacjami

Witam :-)

Używam E51 od 2 miesięcy, jak na razie wszystko jest ok ale przez ostatnie dni coś zaczyna szwankować. Zainstalowałem niedawno ok. 50 gier na kartę pamięci 8 GB i tak: komórka czasem się zacina, mam wrażenie, że wszystko wolniej chodzi. Kiedy wejdę w folder Instalacje, żeby włączyć jakąś grę, niektórych gier w ogóle tam nie widać (ale wszystkie widać w Menedżerze aplikacji) - muszę inne przenosić do innych folderów (np. Biuro), i wtedy to czasem pomoże - tzn. pojawiają się te, których nie było widać. Wygląda na to jakby ten folder Instalacje mieścił tylko określoną liczbę plików. Po za tym często one się mieszają i zmienia się ich kolejność - te, które chcę mieć na górze przemieszczają się na dół i tak w kółko - o co w tym chodzi ? Czy jest możliwość naprawienia tego bez konieczności przywracania k. zapasowej lub formata, ponieważ nie chcę mi się instalować tylu gier od nowa.

Z góry WIELKIE dzięki za pomoc :!:

kuciek91 
i like %

Sieć GSM: Orange
FW: 100.34.20

Wysłany: 2008-10-09, 19:58   

:-P nie kumam po co Ci tak duzo gier ...

nie lepiej miec przykladowo 10 przejsc je usunąć i zainstalowac kolejne 10 ?

nie da sie nic z tym zrobic poniewaz telefon nei wyrabia jak ma tak duzo aplikacji ...

Nie pomagam na PW | Click jeśli pomogłem.

riddick 

Sieć GSM: Era
Wysłany: 2008-10-09, 20:05   

Quentin musisz zrozumiec że telefon to narzędzie którego głównym przeznaczeniem jest telfonowanie, zresztą jak sama nazwa wskazuje, natomiast gry, aparat, odtwrzacz mp3 i inne ciekawostki są tylko miłymi dodatkami z których CZASAMI się korzysta lub nie. Do grania służy PC lub konsola a tak na marginesie to obojętne czy 8GB karta wypełniona będzie aplikacjami czy zdjęciami to będzie muliło, odinstaluj przynajmniej 3/4 gier i wykorzystuj telefon z rozsądkiem, wszystkie ręce opadają :lol:

Dyklu 

Sieć GSM: Plus
Wysłany: 2008-10-09, 20:52   

riddick napisał/a:
Quentin musisz zrozumiec że telefon to narzędzie którego głównym przeznaczeniem jest telfonowanie, zresztą jak sama nazwa wskazuje, natomiast gry, aparat, odtwrzacz mp3 i inne ciekawostki są tylko miłymi dodatkami z których CZASAMI się korzysta lub nie. Do grania służy PC lub konsola

według mnie jest to względne do czego komu ma służyć telefon - zależy tylko i wyłącznie od użytkownika a nie od tego co Ty napiszesz. Może tak Ty sądzisz ale nie musisz narzucać Twojego toku myślenia innym. Ja mało co gram na PC a na fonie lubie sobie poszpilać :D
I mam więcej niż 10 gier :P

Ale oczywiście zgadzam się, trzeba pamiętać że symbian w pewnym sensie przypomina windowsa - im więcej syfu tym bardziej muli

3410>>3310>>3410>>T230>>A60>>EF81>>E51 + EP-630 + 8GB ULTRA :D
Odpowiedzi na Wasze pytania

Quentin 

Sieć GSM: Sami Swoi
Wysłany: 2008-10-11, 11:38   

Heh, rzeczywiście odinstalowałem kilka i jest lepiej... Ale jeszcze jedno pytanko: usunałem pewna gre, ale została ona dalej w Menedżerze aplikacji. Gdy próboje ja usunać tam, wyskakuje bład o treści "Nie dało się usunać" - co to może być :?:

kamikazepl 

Sieć GSM: Plus
Wysłany: 2008-10-11, 12:46   

Gra ta pewnie jest w javie?

Jeśli pomogłem to wiesz co kliknąć:D

Odpowiedz do tematu