Toffik12456
Sieć GSM: Plus
Wysłany: 2008-08-10, 14:45 zły dźwięk przy filmach
Witam!
Mam problem z moją E51... mianowicie wgrałem na karte pamięci (kingstone 2gb micro SD) film. kiedy odtwarzam go w programie SmartMovie jakiś czas dźwięk idzie równo z obrazem. Jednak kiedy obraz staje się dynamiczny (szybkie ruchy kamery) lekko się przycina, i od tego momentu głos nie pokrywa się z obrazem, tzn nieraz śpieszy sie głos nieraz obraz... tak około o pół sekundy... Bardzo mnie to irytuje i nie wiem co z tym zrobić...
Podczas oglądania filmu nie mam włączonych żadnych innych aplikacji. Użycia procesora nie sprawdziłem bo nie wiem jak :)
Wiem że był już podobny post, ale nic mi nie pomógł, a nie komtynuowałem tamtego ponieważ u mnie dźwięk w innych aplikacjach (gry, mp3) idzie dobrze.
FW: 100.34.36 Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 25 Cze 2008 Posty: 15 Skąd: Chełm
Wysłany: 2008-08-10, 20:58
Twój problem zależy od tego jaki to film. Jeżeli to jest standardowy divx/xvid to występuje u ciebie desynchronizacja A/V. W takim wypadku nie nadąrza procesor. Musisz np. zmniejszyć rozdzielczość filmu.
Wysłany: 2008-08-11, 09:00
jakim programem najlepiej to zrobić??
Konwerter dołączony do SmartMovie wiesza mi się zawsze przy 98%... :/
_________________ Windows XP HE <=> Google Chrome <=> Neostrada TP 1024 kb/s
vince123
Sieć GSM: Era
Wysłany: 2008-08-11, 14:18
Toffik12456 napisał/a:
jakim programem najlepiej to zrobić??
Konwerter dołączony do SmartMovie wiesza mi się zawsze przy 98%... :/
bardzo dobrym narzedziem do tego typu akcji jest program total video converter konwertuje, zmienia bitrate, klatkowanie itd itp
Toffik12456
Wysłany: 2008-08-12, 09:55
Ściągnąłem wyżejwymieniony program.
Po uruchomieniu dodaję do okienka po lewej stronie plik z filmem, klikam "Conwert now"
i wyskakuje mi błąd:
"Error while opening codec for output stream #0.0- maybe incorrect parameters such as Bit_rate, rate, width or weight"
Po wcisnięciu "OK" okienko znika, otwiera się folder z skonwertowanymi olikami. jednak te skonwertowane pliki do niczego się nie nadają, ponieważ ważą 0 bajtów....
Czy ktoś miał z tym problem???
Proszę o pomoc i z Góry dziękuję!!!
vince123
Sieć GSM: Era
Wysłany: 2008-08-12, 10:27
Toffik12456 napisał/a:
Ściągnąłem wyżejwymieniony program.
Po uruchomieniu dodaję do okienka po lewej stronie plik z filmem, klikam "Conwert now"
i wyskakuje mi błąd:
"Error while opening codec for output stream #0.0- maybe incorrect parameters such as Bit_rate, rate, width or weight"
Po wcisnięciu "OK" okienko znika, otwiera się folder z skonwertowanymi olikami. jednak te skonwertowane pliki do niczego się nie nadają, ponieważ ważą 0 bajtów....
Czy ktoś miał z tym problem???
Proszę o pomoc i z Góry dziękuję!!!
a powiedz mi Pan, czy filmy przed konwersja na kompie normalnie chodza?, a ty jak chcesz je przekonwertowac aby na fona posalac to pojawaia sie taki problem ze nie mozna?
generalnie ja zauwazylem u siebie ze taki problem sie pojawia wtedy kiedy namieszam ostro w setingach (tych co ustala sie bitrate itd) czasami program uznaje ze moze byc za male klatkowanie lub za maly bitrate i odmawia wspolpracy.
Toffik12456
Wysłany: 2008-09-29, 20:46
przed konwersją chodzą dobrze, a w ustawieniach zmnieniam tylko rozdzielczość, a reszte zostawiam normalnie...
_________________ Windows XP HE <=> Google Chrome <=> Neostrada TP 1024 kb/s
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.