2a. MIF Maker potrzebuje dodatkowo pythona i megaPyModulePack (mozna znalezc na powyzszej stronie)
3. zakladam, ze mamy x-plore i zhackowany telefon, aby byl dostep do wszystkich plikow
teraz zmiana ikony
najprosciej jest wziac gotowa ikone z jakiejs innej aplikacji, w tym celu uzywamy SISXplorera
otwieramy wybrany plik *.sis,
klikamy na liscie na po lewej stronie *.mif,
klikamy na tab MIFViewer,
wtedy bedziemy mogli wyeksportowac wybrana ikone
na dysku zapiszemy plik *.svg (to nasza ikona)
teraz uploadujemy *.svg na komorke, i programem MIF Maker przerabiamy plik *.svg na *.mif
teraz raz jeszcze otwieramy SISXplorera i otwieramy *.sis, ktory zainstalowalismy, ale jego ikona nam sie nie podoba
sprawdzamy w nim, jaka ona ma nazwe i gdzie zostala wrzucona (z reguly jest to !:\resource\app\*.mif)
na komorce odpalamy x-plore, wyrzucamy ikone oryginal i w jej miejsce kopiujemy przerobina ikonke
resetujemy telefon i cieszymy sie nowa ikona
kilka uwag
wiem ze mozna wkompilowac ikone w *.sis ktory chcemy zainstalowac
jesli ktos chce sprobowac, proponuje przyjrzec sie programowi SISWare
jest jeszcze jeden program, ktorym mozna wyciagnac ikony z innych aplikacji (mif tool), mozna nim takze podobno przekonwertowac *.svg do *.mif (podobno bo mi ta funkcja nie zadzialala), dziala natomiast wyciaganie ikon, jednak zasadnicza wada jest taka, ze trzeba program z ktorego chcemy wziac ikone zainstalowac na naszym fonie
mif tool i mif maker maja wiecej opcji, ktore warto przejrzec, np. konwersja z pliku graficznego do pliku ikony
coz, chyba to wszystko - pozostaje mi tylko zyczyc powodzenia :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczane przez użytkowników.
Posty są pisane przez osoby odwiedzające forum, i to one odpowiadają za treści które przekazują innym w swojej wypowiedzi.